úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » „Pekař roku“ je opět z Kroměříže

Aktuality

„Pekař roku“ je opět z Kroměříže [10.03.2014]
Že Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži vychovává odborníky v pravém slova smyslu, potvrdili opět žáci učebního oboru Pekař, kteří se ve dnech 25. – 27. 2. 2014 zúčastnili již 19. ročníku národní soutěže o titul „Český pekař roku 2014 – kategorie JUNIOR“.
Soutěž proběhla v rámci mezinárodního potravinářského veletrhu Salima v Brně. Na soutěž přijeli mladé pekařky a pekaři z celé České republiky, jejichž věk ke dni soutěže nepřesáhl 21 let. Z celkového počtu 15 soutěžících se „Pekařem roku 2014“ opět po dvou letech stal žák naší školy David Federla. Soutěžící během dvou dnů museli prokázat své odborné dovednosti při výrobě pšenično-žitného konzumního chleba, v časovém limitu zhotovit rohlíky a vybrané druhy běžného pečiva, uplést 2 druhy vánoček rozlišené podle druhu pletení a dále zhotovit koláče s náplní. Odborná porota dohlížela nejenom na zručnost soutěžících, ale i hygienu, odbornou manipulaci s těstem a čistotu válů. Na konci druhého dne soutěže všichni s napětím očekávali vyhlášení výsledků. Když porota sdělila jméno nejlepšího pekaře – David Federla, následoval veliký potlesk a samozřejmě velké blahopřání od poroty, soutěžících i ostatních účastníků veletrhu. I druhý soutěžící z naší školy – Jaroslav Koudelka dosáhl na vynikající 4. místo.
Na závěr bych chtěla poděkovat učiteli odborného výcviku p. Antonínu Kusalovi, který žáky na soutěž připravoval a odborně je vedl. V této soutěži pod jeho vedením již v předcházejících letech výborně uspělo mnoho žáků pekařského řemesla z naší školy.
Ing. Eva Kočířová



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz