úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Celostátní soutěž Gastro Mánes, 8. ročník

Aktuality

Celostátní soutěž Gastro Mánes, 8. ročník [15.04.2014]
Pevnou ruku, klidnou hlavu a vytříbenou chuť. Tak popřál účastníkům Celostátní soutěže kuchařských dovedností odborných učilišť statutární zástupce SŠHS Kroměříž RNDr. Petr Krejčí. Do Střední školy hotelové a služeb Kroměříž se ve středu 9. dubna 2014 sjeli zástupci odborných učilišť z osmi měst České republiky. Spolu s domácím týmem tvořili devět dvoučlenných družstev, která předvedla své dovednosti v přípravě studené kuchyně.
Prvním úkolem byla příprava dvou druhů plněné zeleniny po 15 kusech v časovém limitu 60 minut, přičemž nebylo povoleno používat jakékoliv předem připravené polotovary.
V hlavní části postupně jednotlivé dvojice při pódiovém vystoupení připravovaly v časovém limitu 15 minut čtyři porce předkrmového salátu s ovocem. Jeden ze soutěžících byl aktérem, druhý komentátorem.
Vítězství si nakonec odvezly Monika Bibeňová a Nikola Vlášková ze SŠ technické, gastronomické a automobilní z Chomutova, které byly v Kroměříži poprvé.
Adam Ševčík a Tereza Filipíková ze SŠHS Kroměříž pod vedením odborné učitelky Mgr. Věry Tupé získali druhé místo.
Na třetím místě se umístily Aneta Musálková a Adéla Niemynarzová z OU a PrŠ Hlučín.
Ostatní soutěžící byli ocenění ve stříbrném a bronzovém pásmu. Hodnotné dary i upomínkové předměty si odváželi všichni, kteří na celostátní soutěž přijeli.
Soutěž byla opět velmi nápaditá, jednotlivé výtvory oceňovali i všichni, kteří měli možnost je zhlédnout. Vzhledem k tomu, že soutěž je rok od roku populárnější a je o ni větší zájem, byla letos přesunuta do větších prostor. Soutěžícím byla k dispozici hlavní kuchyně a jednotlivá aranžmá byla připravena ve společenských prostorách školy Na Lindovce.
Slova chvály zazněla nejen od zástupců školy, ale také od podnikatelky a odbornice z oblasti gastronomie paní Kataríny Doležalové, předsedkyně hodnotící komise nebo od místostarostky města Kroměříže MUDr. Jarmily Číhalové.
Úroveň soutěže Gastro Mánes je rok od roku na vyšší úrovni a oprávněně lze říci, že vítězi byli všichni, kteří se zúčastnili a díky svým odborným učitelům byli výborně připraveni.
Soutěž je podporována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Seznam zúčastněných škol GASTRO MÁNES 2014
Odborné učiliště a Praktická škola, Lomená 44, 617 00 Brno
Integrovaná střední škola Brněnská 1405, 571 01 Moravská Třebová
SŠ, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené, Holečkova 4, 150 00 Praha 5
OU a PrŠ Hlučín, ČSA 336/4a, 748 01 Hlučín
SŠSS Ostrava-Hrabůvka, Krakovská 1095, 700 30 Ostrava-Hrabůvka
Střední škola gastronomie a obchodu Zlín, Štefánikova 3015, 761 42 Zlín
Odborné učiliště, Křenovice 8, 752 01 Kojetín
SOŠ, SOU Třešť, K Valše 38, 589 21 Třešť
Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov, Pražská 702, 430 01 Chomutov
SŠHS Kroměříž, Na Lindovce 1463, 767 01 Kroměříž


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz