úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži

Aktuality

Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži [29.10.2012]
V minulých dnech se v prostorách Společenského sálu Střední školy hotelové a služeb (SŠHS) v Kroměříži pro Univerzitu Tomáše Bati (UTB) Zlín pod záštitou doc. Ing. Romana Čermáka, Ph. D., děkana fakulty technologické,UTB ve Zlíně, konalo Gastronomické sympozium zaměřené na biologické a nutriční hodnoty potravin. Akci organizovali učitelé SŠHS Ing. Václav Forman a Bc. Karel Netopil spolu s žáky 4. ročníku oboru Hotelnictví, pro něž bylo zajištění této akce praktickou maturitní zkouškou.
První programová část sympozia byla zaměřena na přednášky, při kterých byly podávány teplé nápoje a chuťovky. V odpoledních hodinách byl pro všechny zúčastněné v prostorách jídelny Na Lindovce pořádán žáky 4. S pod vedením Ing. Václava Formana raut. Podílel se na něm i pan Albert Hauptmann z firmy Bonduelle. Byly zde také prezentovány výrobky cukrářů z naší školy, ukázky studené kuchyně, pestrá nabídka pečených mas, při jejichž přípravě bylo použito koření od pana Roberta Tichého, které zde bylo poprvé použito v České republice.
Na závěr Gastronomického sympozia proběhla degustace vín. Účastníci mohli ochutnat 15 – 20 vzorků vína tuzemské i zahraniční produkce. Na besedě se představilo několik studentů se specializací na vinařské technologie a somelierství. Při degustaci vína podali odborný výklad prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc., a Ing. Pavla Burešová, Ph. D. Prezentace vín trvala do pozdních večerních hodin a všichni účastníci si užili chuti dobrého vína a zábavy.
Akce dopadla úspěšně, účastníci byli se službami a s prací studentů naší školy spokojeni.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz