úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Devátý ročník celostátní soutěže Sladké opojení

Aktuality

Devátý ročník celostátní soutěže Sladké opojení [22.05.2013]
Na 9. ročník celostátní soutěže cukrářských dovedností Sladké opojení přijeli 16. května do SŠHS Kroměříž učni se svými pedagogy - symbolicky z devíti měst republiky. Letošní téma mělo název Návštěva v ZOO. Dvojice vytvářely dort, který měly doplnit čtyřmi figurkami. Vše v duchu zvoleného tématu.
Cukrářská dílna se během dopoledne stala pracovním místem soutěžících dvoučlenných družstev. Pod jejich rukama postupně vznikaly nápadité výtvory. Obdivuhodná byla zručnost a přesnost propracování všech detailů, celkový um, s jakým svá díla tvořila. V závěru účastníci naaranžovali své výtvory společně s květinovou dekorací ve společenském sále SŠHS. A bylo na co se dívat. Jejich cukrářské dovednosti vyzvedl i místní tisk.
Organizátoři soutěže odvedli velký kus práce a patří jim poděkování za dobrou reprezentaci naší školy. Všichni byli nakonec spokojeni. Tři vítězná družstva si odvezla kromě ocenění a poháru i dary, ostatní byli odměněni drobnými věcnými cenami.
Vítězným družstvem se stala děvčata z OU Chroustovice, druhé místo získali učni ze SŠ Sv. Kopeček a jako třetí se umístila dvojice ze SŠ gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec.
Dvojici děvčat ze Střední školy hotelové a služeb Kroměříž Soňu Mazánkovou a Lindu Lakatošovou připravovaly odborné učitelky Bc. Iva Gáliková a Mgr. Eva Drlíková. Přestože se neumístily na stupních vítězů, jejich dort byl velmi pečlivě a do detailů propracovaný. Nejen dort, ale i modelování zvířecích figurek bylo náročné na zpracování, přesto se oběma soutěžícím podařilo věrohodně je ztvárnit. Celkové aranžmá bylo originální, nápadité a zaujalo nejen ostatní účastníky, ale i návštěvníky soutěže.
Soutěž byla hodnocena laickou i odbornou veřejností kladně, obecně lze konstatovat, že její úroveň je velmi vysoká, každým rokem překvapuje stále vyšší kvalitou ve všech oblastech.
Příští rok nás čeká již 10. jubilejní ročník, který budeme připravovat ve spolupráci s MŠMT ČR.
Seznam účastníků:
  • SOŠ, SOU Třešť
  • OU Chroustovice
  • Střední škola Olomouc-Sv. Kopeček
  • SŠ gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  • OU a PrŠ Hlučín
  • SŠ, ZŠ, MŠ pro sluchově postižené
  • Holečkova 4, Praha
  • OU a PrŠ Mohelnice
  • OU a PrŠ Brno
  • SŠHS Kroměříž

Fotogalerie


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup
25.01.2019
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman, se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz