úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Exkurze ve firmě Cesk

Aktuality

Exkurze ve firmě Cesk [19.05.2017]
Dne 11. 5. 2017 se žáci 2. a 3. ročníku oboru cukrář a učitelé odborných předmětů zúčastnili exkurze ve firmě Cesk v Brně, která se zabývá prodejem strojů a zařízení pro gastromomii. Technolog firmy pan Jakub Derner nám ukázal nové moderní stroje na výrobu zmrzliny, stroj na temperování čokolády a potahování pralinek a zařízení na dražování. Velmi zajímavá byla ukázka přípravy zmrzlin. Nejvíce nás zaujala veganská zmrzlina s pistáciovou příchutí, malinový sorbet s vodkou a mnohé další. Zajímavé bylo také potahování a zdobení čokoládových pralinek, dražování obilných kuliček čokoládou a výroba čokoládových ozdob. Všechny výše uvedení činnosti si mohli žáci sami vyzkoušet a výrobky ochutnat. Exkurze se velmi vydařila a získané informace a poznatky využijeme ve výuce odborných předmětů. Jana Vašinová
« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Strava pro naši mysl
15.02.2018
Ve dnech 5. – 9. 2. 2018 se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili mezinárodního projektového setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl) v chorvatském Daruvaru. Jednalo se o první z pěti setkání,
Projekt EQAVET – Senior 50+
11.02.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se zapojila do Pilotního ověřování programu
Naši cukráři slavili další úspěch
08.02.2018
Mimořádným úspěchem skončila pro SŠHS Kroměříž soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“. V nádherném prostředí Priessnitzových léčebných lázní se ve středu 31. ledna 2018 konal již 14. ročník této soutěže, kterou pořádala
Olympiáda v anglickém jazyce
04.02.2018
Dne 23. 1. 2018 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěžilo 15 studentů 1. – 3. ročníku a své znalosti si procvičili v konverzaci na vylosované téma a popisu obrázku. Hodnotil se také poslech a porozumění čtenému textu, jakož i použití gramatických struktur v textu.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup
27.01.2018
24. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících v oboru Kuchař, Cukrář a Číšník se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Barman. Naše škola vytvořila tříčlenné
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz