úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro – pobyt v Itálii

Aktuality

Gastro – pobyt v Itálii [04.10.2016]
Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži se může pochlubit dalším výjezdem do zahraničí.
Tentokrát se jednalo o pobyt u moře spojený se školou italské gastronomie. Gastro pobyt se konal ve dnech 10. – 17. září letošního roku v italském přímořském letovisku Milano Marittima. Osm žáků z hotelové školy pod vedením italských šéfkuchařů poznalo středomořskou kuchyni a sami si vyzkoušeli vařit a připravovat pokrmy buď v hotelové kuchyni, anebo v moderních prostorách hotelové školy ve městě Cesenatico.
A co se naši žáci naučili? Sami připravovali čerstvé těstoviny a omáčky – největší plát těsta se podařilo vyválet Davidovi (3.F).  Eliška a Natálie (2.A)  se ze začátku zdráhaly čistit malé ryby – sarde, ale pak už za pomocí kuchaře spolu s ostatními žáky všichni společně připravovali pokrmy z čerstvých ryb – sardinek, lososa a mořských plodů. Simoně a Monice (2.F) chutnalo rizoto, jak teplé, tak studené  – al dente. A protože se v Itálii il riso podává jako první chod, všichni jsme pronikli do tajů, jaký druh rýže vybrat na zvolený italský rýžový pokrm. Italský učitel odborného výcviku z hotelové školy předváděl, jak upravovat na více způsobů stejný druh masa. V italském jídelníčku nesmí chybět pravá italská pizza. A tu, na kterou si žáci sami zadělali, vyváleli a upekli, si také sami snědli! Třeba Adéla (3.F) ji připraví na den otevřených dveří. A na závěr se žáci naučili připravovat italskou kávu – piccolo i cappuccino. Marie (2.A) zvládla její přípravu velmi  dobře, káva chutnala jako od Itala! A ke kávě nechyběl ani pravý italský dezert tiramisú, který žáci připravovali v kuchyni hotelu Deborah. Nikol (2.A) už tento zákusek připravila i doma a prý byl stejně dobrý jako ten v Itálii.
A jaký byl odpolední program? Určitě nás všechny zaujala návštěva vinařství Monsignore spojená s degustací vína a olivového oleje s možností zakoupit si kvalitní produkty. Žáci byli nadšeni prohlídkou druhé nejmenší republiky v Itálii San Marina. V přímořském městě Milano Marittima jsme byli pozváni do cukrárny, abychom se seznámili s tradiční výrobou zmrzliny a samozřejmě ochutnali různé druhy zmrzliny. Ve městě Cervia, ve kterém se v den našeho příjezdu konaly slavnosti soli, jsme si prohlédli historické centrum města, muzeum soli a tradiční trh – mercato. Další město Cesenatico zaujalo hlavně chlapce přístavem, ve kterém kotví historické lodě a je zde velká tržnice čerstvých ryb.
Ve volném čase měli žáci možnost koupat se v moři, opalovat se anebo odpočívat na lehátkách hotelového bazénu.
Poděkování za realizaci tohoto gastro pobytu patří společnosti Italy Gastro Promotion s.r.o., paní Mgr. Renatě Kopecké a Ing. Janu Kopeckému, kteří více jak 20 let realizují podobné programy pro školy a se kterými rádi i v budoucnu bude naše hotelová škola spolupracovat.
Zapsala Mgr. Dott.ssa Dagmar Adami, učitelka SŠHS v Kroměříži

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
Florbalový turnaj
29.05.2018
V pátek dne18. 5. 2018 se konal ve zlínské tělocvičně florbalový turnaj pořádaný Střední školou obchodu a gastronomie.
Zažij DofE
28.05.2018
Program DofE (Cena vévody z Edinburghu) je tady od toho, aby ti pomohl zdolat výzvy, které bys chtěl/a překonat a splnit si sny, které máš. V programu DofE se budeš dlouhodobě a pravidelně věnovat aktivitám ve čtyřech oblastech: rozvoj talentu,
Návštěva hotelů Hilton v Praze
23.05.2018
Žáci oboru hotelnictví, třída 1. E v doprovodu třídního učitele Ing. Jindřicha Matějíčka a učitelů odborných předmětů Mgr. Ivany Hašové a Mgr. Andrei Mišurcové se zúčastnili kariérních dnů hotelu Hilton v Praze. Ujal se nás Michal Hradilík Cluster Recruit
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz