úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017

Aktuality

Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017 [26.01.2017]
23. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017 se v letošním roce konal ve dnech 19.–21. ledna 2017 v prostorách brněnského výstaviště.  Pro soutěžící oboru „Kuchař“ a „Cukrář“ byla proto soutěž mnohem náročnější, neboť podle celosvětových pravidel WACS nevěděli, s jakými surovinami budou pracovat.
V soutěži kuchařů soutěžil za naši školu Roman Máčala ze třídy 3.A. Po vylosování z tajného koše připravil pokrm „Pečený candát na tymiánu s citrónovou omáčkou, batátovo-celerovým pyré a restovanou zeleninou“. Komise složená z akreditovaných komisařů AKC ČR hodnotila jeho pokrm kladně a Roman Máčala se umístil ve stříbrném pásmu. Náročnou přípravou na soutěž ho provázela Mgr. Kristýna Tvrdá.
Cukrářskou kategorii reprezentovala Dana Najkerová, zkušená cukrářka, nyní žákyně 1. ročníku nástavbového studia na naší škole. Po vylosování z tajného koše připravila „Jablečno-hruškový  páj s vanilkovou panna cotou a čokoládovou omáčkou doplněnou tvarohovo-jogurtovou šlehačkou“. Porota ocenila zvlášť velmi kladně i úpravu výrobku a Dana od poroty získala umístění v bronzovém pásmu.  Celou náročná příprava na soutěž probíhala pod vedením Bc. Gabriely Hanákové.
Číšníci měli za úkol přípravu 2 porcí palačinek před zraky hosta a současně provést servis vhodného nápoje. V této kategorii soutěžil za naši školu David Kulich, který před odbornou porotou servíroval flambované palačinky s krémem mascarpone a živými květy. Za velmi pěkný výkon skončil David ve stříbrném pásmu na 1. místě. Příprava na soutěž probíhala pod odborným dohledem Mgr. Ivany Hašové.
Všem soutěžícím a zejména také učitelům, kteří žáky na soutěž připravovali, patří velké poděkování.

 

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz