úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup

Aktuality

Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup [27.01.2018]
24. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících v oboru Kuchař, Cukrář a Číšník se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Barman. Naše škola vytvořila tříčlenné družstvo, složené ze soutěžících v kategorii barista, cukrář a kuchař.
Za baristy nás reprezentoval Lukáš Král z 1. ročníku Hotelové školy. Přestože to byla jeho první soutěž, přesvědčil porotu o svých znalostech v tomto oboru, a celkově se umístil výborně ve zlatém pásmu. Jeho úkolem bylo připravit espresso, cappuccino a volný nápoj.
Za cukráře soutěžila Sára Hrubá, studenta 2. ročníku obru Cukrář. Z tajného koše si vylosovala Cheescake z sýra Pfiladelphia. Ve výborném časovém limitu připravila moučník, za který ji porota odměnila velmi pěkným stříbrným pásmem.
Tříčlenné družstvo doplnil kuchař Roman Máčala, student 1. ročníku nástavbového studia. I on losoval z tajného koše a připravil pokrm složený z vepřové kotlety a batátovo petrželového pyré. Roman byl porotou vyhodnocen v bronzovém pásmu.
Studentům patří velké poděkování, ale nesmíme zapomenout také učitele odborného výcviku, kteří měli největší podíl na výsledcích v soutěži. Jedná se o Mgr. Ivanu Hašovou, Bc. Gabrielu Hanákovou a Mgr. Kristýnu Tvrdou. Všem velký dík a pevné nervy v náročné pedagogické činnosti.






« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz