úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013

Aktuality

Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013 [01.04.2013]
Ve dnech 21. 3. a 22. 3. se na půdě Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži konal 2. ročník soutěže mladých kuchařů v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí soutěžících kuchařů – Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013, pod záštitou ministra školství České republiky, hejtmana Zlínského kraje, starostky města Kroměříže, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE, starostky města Chropyně. Generálním partnerem soutěže byla TESCOMA a hlavními partery INTERGAST PRAHA, Bonduelle a JOSPO – Josef Pospíšil. Hlavním organizátorem byl Ing. Václav Forman s maturitním týmem studentů Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži a Ing. Eva Kočířová. Ředitelem soutěže byl Ing. Petr Hajný, ředitel SŠHS Kroměříž. Soutěžící byli rozděleni do tří kategorií – junioři (do 18 let), senioři (nad 19 let) a zahraniční junioři (z Polska a Itálie). Juniorů bylo celkem 27, seniorů 16 a zahraničních juniorů 6. Každý soutěžící měl na přípravu pokrmu 45 minut a musel připravit pokrm z vepřové krkovice, mletého masa (které dodal partner soutěže JOSPO – Josef Pospíšil) a zeleniny Bonduelle (dodané firmou Bonduelle), ostatní ingredience si mohl určit sám dle svého uvážení. Pokrm musí být připraven tak, aby odpovídal gastronomickým pravidlům. Poté byl pokrm zhodnocen odbornou komisí, která udělovala body jak za přípravu jídla, tak i za hygienu, vzhled, servírování a chuť. Všechny pokrmy byly k nahlédnutí na stole, kde byly vystavené pro diváky a účastníky soutěže. Po skončení soutěže byl ve čtvrtek připraven raut Bc. Pospíšilovou v hotelové restauraci na již zmiňované střední škole. Zúčastnit rautu se mohli soutěžící s doprovody a také VIP hosté, kteří nás poctili svou účastí na soutěži. Pro každého soutěžícího byla připravena spousta hodnotných cen od sponzorů a partnerů soutěže a každý také obdržel diplom, medaili a tři nejlepší získali pohár. Absolutním vítězem v kategorii junioři se stala Lucie Cinková a v kategorii senioři, stejně jako v předchozím ročníku, Marek Schober. V sále bylo také možné si prohlédnout výstavu výrobků od firmy HEINZ, SAHM GASTRO a TESCOMA. Soutěž byla zakončena vystoupením taneční skupiny. Pro úspěch soutěže se další ročník bude konat ve stejných dnech opět na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži ve dnech 19. – 21. 3. 2014.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.12.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
PROJEKT IREAS - workshop exotické ovoce
12.12.2018
Žáci oboru kuchař – číšník třídy 2 A se v rámci projektu Ireas – Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii dozvěděli spoustu informací o významu a využití exotického ovoce v gastronomii. V průběhu workshopu
Barmanský kurz
12.12.2018
Ve dnech 26. – 30. 11. 2018 se na Střední škole hotelové a služeb uskutečnil Základní barmanský kurz pro studenty naší školy, kteří mají zájem dále prohlubovat znalosti a dovednosti v oblasti nápojové gastronomie. Tento kurz probíhal formou výuky lektorů
Baristický kurz
12.12.2018
Ve dnech 10. 12. – 11. 12. 2018 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Základní kurz Barista junior, který vedl lektor CBA Tomáš Zahradil. Kurz byl zaměřen
Pokračovací kurz carvingu v Kroměříži
10.12.2018
Ve dnech 6. a 7. prosince 2018 se na naší škole konal POKRAČOVACÍ KURZ CARVINGOVÉ AKADEMIE
Přednáška o levném cestování
08.12.2018
V pondělí 3. 12. 2018 si studentská firma Travel&meeT třídy 3. E pozvala známou cestovatelku Hanu Machalovou, která si pro studenty hotelové školy připravila velmi poutavou přednášku o levném a strategickém cestování. Přednáška začala v 10:00 ve velkém
Francouzská kuchyně
04.12.2018
V úterý 27. 11. 2018 se uskutečnila na hotelové restauraci francouzská kuchyně. Akce oficiálně probíhala od 11:30 do 15:00. Samotné přípravy trvaly mnohem déle. Tato akce byla zároveň praktickou maturitní zkouškou dvou žákyň třídy 4. F
Vánoční krmení koní
04.12.2018
na Štědrý den 24. 12. 2018
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz