úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013

Aktuality

Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013 [01.04.2013]
Ve dnech 21. 3. a 22. 3. se na půdě Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži konal 2. ročník soutěže mladých kuchařů v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí soutěžících kuchařů – Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013, pod záštitou ministra školství České republiky, hejtmana Zlínského kraje, starostky města Kroměříže, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE, starostky města Chropyně. Generálním partnerem soutěže byla TESCOMA a hlavními partery INTERGAST PRAHA, Bonduelle a JOSPO – Josef Pospíšil. Hlavním organizátorem byl Ing. Václav Forman s maturitním týmem studentů Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži a Ing. Eva Kočířová. Ředitelem soutěže byl Ing. Petr Hajný, ředitel SŠHS Kroměříž. Soutěžící byli rozděleni do tří kategorií – junioři (do 18 let), senioři (nad 19 let) a zahraniční junioři (z Polska a Itálie). Juniorů bylo celkem 27, seniorů 16 a zahraničních juniorů 6. Každý soutěžící měl na přípravu pokrmu 45 minut a musel připravit pokrm z vepřové krkovice, mletého masa (které dodal partner soutěže JOSPO – Josef Pospíšil) a zeleniny Bonduelle (dodané firmou Bonduelle), ostatní ingredience si mohl určit sám dle svého uvážení. Pokrm musí být připraven tak, aby odpovídal gastronomickým pravidlům. Poté byl pokrm zhodnocen odbornou komisí, která udělovala body jak za přípravu jídla, tak i za hygienu, vzhled, servírování a chuť. Všechny pokrmy byly k nahlédnutí na stole, kde byly vystavené pro diváky a účastníky soutěže. Po skončení soutěže byl ve čtvrtek připraven raut Bc. Pospíšilovou v hotelové restauraci na již zmiňované střední škole. Zúčastnit rautu se mohli soutěžící s doprovody a také VIP hosté, kteří nás poctili svou účastí na soutěži. Pro každého soutěžícího byla připravena spousta hodnotných cen od sponzorů a partnerů soutěže a každý také obdržel diplom, medaili a tři nejlepší získali pohár. Absolutním vítězem v kategorii junioři se stala Lucie Cinková a v kategorii senioři, stejně jako v předchozím ročníku, Marek Schober. V sále bylo také možné si prohlédnout výstavu výrobků od firmy HEINZ, SAHM GASTRO a TESCOMA. Soutěž byla zakončena vystoupením taneční skupiny. Pro úspěch soutěže se další ročník bude konat ve stejných dnech opět na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži ve dnech 19. – 21. 3. 2014.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz