úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014

Aktuality

Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014 [23.03.2014]
Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014
pod záštitou
Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
hejtmana Zlínského kraje – MVDr. Stanislava Mišáka
starostky města Kroměříže – Mgr. Daniely Hebnarové
prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE
Bc. Miroslava Kubece
předsedy Asociace číšníků České republiky - Mgr. Radka Bušiny
prezidenta Asociace hotelů a restaurací - Ing. Václava Stárka

Ve středu 19. března 2014 a ve čtvrtek 20. března se konal 3. ročník soutěže Gastro Kroměříž – Tescoma cup, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži s maturanty 4. ročníku v rámci praktické maturity.
Do společenského sálu školy přijelo přes 100 soutěžících z celé České republiky, ale i z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska. Soutěžící se dělili do 6 kategorií, kterými byly: kuchař junior, kuchař senior, cukrář junior, cukrář senior, sommeliér a barista.
Ve středu probíhala soutěž kuchařů juniorů. Jejich úkolem byla příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou byl králík.
Ve čtvrtek soutěžili kuchaři senioři, kteří měli taktéž za úkol připravit králíka v časovém limitu 45 minut.
Cukráři junioři měli vyrobit 6 kusů výrobků CUPCAKES (zdobený muffin) s jarní tématikou, 4 kusy výrobku budou výstavní a 2 kusy degustační. Na výrobu Muffinu měli 50 minut + 25 minut na přípravu.
Cukráři senioři si výrobky připravili už doma, které si potom přivezli s sebou a vystavili je ve společenském sálu. Slavnostní výrobek byl dort libovolného tvaru o maximální velikosti 5 kg.
A další soutěžící v kategorii sommeliéři měli vědomostní test z nápojové gastronomie, dále rozebírali červené víno spolu se servisem včetně dekantace, doporučení vhodného pokrmu a komunikaci s hostem.
Poslední kategorií byli baristi, ti měli za úkol připravit 4× espresso a 4× cappuccino.
Akce proběhla bez problému a můžeme ji zhodnotit jako zdařilou a zajímavou. Doufáme, že další ročník bude také úspěšný a soutěžících se přihlásí příští rok o něco víc.
Martina Hanzlíková, Tereza Šarmanová
VÝSLEDKY SOUTĚŽE:
KUCHAŘ JUNIOR:

1. místo - Caputová Iveta
2. místo - Rýznarová Dominika
3. místo - Levová Veronika
KUCHAŘ SENIOR:
1. místo - Dudák Jakub
2. místo - Schober Marek
3. místo - Vedral Jakub
CUKRÁŘ JUNIOR:
1. místo - Laštuvková Denisa
2. místo - Kopřivová Michaela
3. místo - Nováková Tereza
CUKRÁŘ SENIOR:
1. místo - Pobořilová Yvona
2. místo - Tůnová Markéta
3. místo - Čapková Lenka
SOMMELIÉŘI:
1. místo - Ševčík Martin
2. místo - Lonardi Rachele
3. místo - Carlos Daniel de Moura Ferreira de Brito
BARISTI:
1. místo - Kanyzová Klára
2. místo - Šimánek Štěpán
3. místo - Dudek Kristián



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz