- Úřední deska »
- Základní informace »
- Mezinárodní spolupráce »
- Přijímací řízení »
- Studium »
- Informace pro učitele, žáky a rodiče »
- Soutěže »
- Domov mládeže »
- Ze života školy
- Aktuality
- SRPŽŠ »
- Jezdec a chovatel koní
- Žákovská knížka - přihlášení
- Kde nás najdete »
- Služby pro veřejnost
- Nabídka cukrářů a pekařů
- Fotogalerie
- Klub absolventů »
Aktuality
Gastro makro Cup 2017 [21.04.2017]Ve středu 12. dubna 2017 pořádala Střední škola gastronomie a služeb Přerov výroční 10. ročník soutěže pro žáky gastronomických škol „Gastro makro Cup 2017“. Úkolem letošního ročníku, kterého se zúčastnilo celkem 14 soutěžících v oboru kuchař, byly připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – vepřové kotlety bez kosti a předepsaných povinných surovin – dýňové, brokolicové nebo hráškové pyré. Soutěžící mohli zvolit libovolnou technologickou úpravu s lehkou a těžkou přílohou v časovém limitu 45 minut.
Základní surovinu – vepřovou kotletu dodala firma Makro, která byla hlavním partnerem této soutěže. Tříčlenná porota měla velmi nelehkou úlohu, neboť všichni soutěžící pojali přípravu a vlastní soutěž letošního ročníku velmi zodpovědně. Naši školu reprezentoval Roman Máčala, žák 3. ročníku učebního oboru Kuchař - číšník, který připravil „Konfitovanou vepřovou kotletu s pohankou vařenou v houbovém consomé s dýňovým pyré bonduelle, ozdobené ořechovým prachem a pyré z hub a doplněné dýňovou rolkou, plněnou fáší na medvědím česneku“. Druhým soutěžícím naší školy byl David Kulich, student 3. ročníku maturitního oboru Hotelnictví, který před odbornou komisí zhotovil „Roládku z vepřové kotlety plněnou fáší v listovém kabátku, s hráškovým pyré, zeleninovou bramborou, holandskou omáčkou, zdobenou mrkvovým prachem“. Při vyhlášení výsledků jsme byli velmi potěšeni umístěním Romana Máčaly, který ve zlatém pásmu získal 4. místo a dále David Kulich přesvědčil komisi o svém kuchařském umění a získal stříbrné pásmo.
Romanovi i Davidovi patří velká gratulace, protože tato soutěž byla pro ně již několikátá v pořadí a vždy dosáhli velmi pěkných výsledků. Poděkovat nesmíme zapomenout i Mgr. Kristýně Tvrdé, která v letošním roce připravovala žáky na kuchařské soutěže.


Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01
Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz
IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01
Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz
IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva MP 2018
23.04.2018
Závěrečná tisková zpráva MPČokoládové FT pralinky chutnaly skvěle!
23.04.2018
Naše škola ve spolupráci s MÚ Kroměříž, kanceláří Zdravé město pořádala další společnou fairtrade akci, tentokrát na téma čokoláda a vše o ní. Zahájení 16. ročníku soutěže „Moravský pohár 2018“
18.04.2018
Úterní odpoledne 17. dubna 2018 byl ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži zahájen 16. ročník soutěže cukrářských dovedností s mezinárodní účastí „Moravský pohár 2018“.Moravský pohár 2018
17.04.2018
Tisková zprávaMaďarsko 2017
11.04.2018
První říjnový den odjelo 10 žáků SŠHS Kroměříž s pedagogickým dozorem na třítýdenní odbornou stáž do Budapešti. Stáž se konala v rámci programu Erasmus+, který hradí veškeré náklady. Změna učeben
10.04.2018
Změna učebenGastro Mánes 2018
06.04.2018
Vařit se má s láskou a s úsměvem
Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V prostorách Hradec Králové – Gastro Vitana Cup 2018
28.03.2018
Dne 15. 3. 2018 pořádala studentská firma Ferda ze 3. F zájezd do Hradce Králové na Gastro Vitana Cup 2018.
23.04.2018
Závěrečná tisková zpráva MPČokoládové FT pralinky chutnaly skvěle!
23.04.2018
Naše škola ve spolupráci s MÚ Kroměříž, kanceláří Zdravé město pořádala další společnou fairtrade akci, tentokrát na téma čokoláda a vše o ní. Zahájení 16. ročníku soutěže „Moravský pohár 2018“
18.04.2018
Úterní odpoledne 17. dubna 2018 byl ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži zahájen 16. ročník soutěže cukrářských dovedností s mezinárodní účastí „Moravský pohár 2018“.Moravský pohár 2018
17.04.2018
Tisková zprávaMaďarsko 2017
11.04.2018
První říjnový den odjelo 10 žáků SŠHS Kroměříž s pedagogickým dozorem na třítýdenní odbornou stáž do Budapešti. Stáž se konala v rámci programu Erasmus+, který hradí veškeré náklady. Změna učeben
10.04.2018
Změna učebenGastro Mánes 2018
06.04.2018
Vařit se má s láskou a s úsměvem
Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V prostorách Hradec Králové – Gastro Vitana Cup 2018
28.03.2018
Dne 15. 3. 2018 pořádala studentská firma Ferda ze 3. F zájezd do Hradce Králové na Gastro Vitana Cup 2018.