úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro makro Cup 2017

Aktuality

Gastro makro Cup 2017 [21.04.2017]
Ve středu 12. dubna 2017 pořádala Střední škola gastronomie a služeb Přerov výroční 10. ročník soutěže pro žáky gastronomických škol „Gastro makro Cup 2017“. Úkolem letošního ročníku, kterého se zúčastnilo celkem 14 soutěžících v oboru kuchař, byly připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – vepřové kotlety bez kosti a předepsaných povinných surovin – dýňové, brokolicové nebo hráškové pyré. Soutěžící mohli zvolit libovolnou technologickou úpravu s lehkou a těžkou přílohou v časovém limitu 45 minut.
Základní surovinu – vepřovou kotletu dodala firma Makro, která byla hlavním partnerem této soutěže. Tříčlenná porota měla velmi nelehkou úlohu, neboť všichni soutěžící pojali přípravu  a vlastní soutěž  letošního ročníku velmi zodpovědně. Naši školu reprezentoval  Roman Máčala, žák 3. ročníku učebního oboru Kuchař - číšník, který  připravil „Konfitovanou vepřovou kotletu s pohankou vařenou v houbovém consomé s dýňovým pyré bonduelle, ozdobené ořechovým prachem a pyré z hub a doplněné dýňovou rolkou, plněnou fáší na medvědím česneku“. Druhým soutěžícím naší školy byl David Kulich, student 3. ročníku maturitního oboru Hotelnictví, který před odbornou komisí zhotovil „Roládku z vepřové kotlety plněnou fáší v listovém kabátku, s hráškovým pyré, zeleninovou bramborou, holandskou omáčkou, zdobenou mrkvovým prachem“. Při vyhlášení výsledků jsme byli velmi potěšeni umístěním Romana Máčaly, který ve zlatém pásmu získal 4. místo a dále David Kulich přesvědčil komisi o svém kuchařském umění a získal stříbrné pásmo.
Romanovi i Davidovi patří velká gratulace, protože tato soutěž byla pro ně již několikátá v pořadí a vždy dosáhli velmi pěkných výsledků. Poděkovat nesmíme zapomenout i Mgr. Kristýně Tvrdé, která v letošním roce připravovala žáky na kuchařské soutěže.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz