úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro makro Cup 2017

Aktuality

Gastro makro Cup 2017 [21.04.2017]
Ve středu 12. dubna 2017 pořádala Střední škola gastronomie a služeb Přerov výroční 10. ročník soutěže pro žáky gastronomických škol „Gastro makro Cup 2017“. Úkolem letošního ročníku, kterého se zúčastnilo celkem 14 soutěžících v oboru kuchař, byly připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – vepřové kotlety bez kosti a předepsaných povinných surovin – dýňové, brokolicové nebo hráškové pyré. Soutěžící mohli zvolit libovolnou technologickou úpravu s lehkou a těžkou přílohou v časovém limitu 45 minut.
Základní surovinu – vepřovou kotletu dodala firma Makro, která byla hlavním partnerem této soutěže. Tříčlenná porota měla velmi nelehkou úlohu, neboť všichni soutěžící pojali přípravu  a vlastní soutěž  letošního ročníku velmi zodpovědně. Naši školu reprezentoval  Roman Máčala, žák 3. ročníku učebního oboru Kuchař - číšník, který  připravil „Konfitovanou vepřovou kotletu s pohankou vařenou v houbovém consomé s dýňovým pyré bonduelle, ozdobené ořechovým prachem a pyré z hub a doplněné dýňovou rolkou, plněnou fáší na medvědím česneku“. Druhým soutěžícím naší školy byl David Kulich, student 3. ročníku maturitního oboru Hotelnictví, který před odbornou komisí zhotovil „Roládku z vepřové kotlety plněnou fáší v listovém kabátku, s hráškovým pyré, zeleninovou bramborou, holandskou omáčkou, zdobenou mrkvovým prachem“. Při vyhlášení výsledků jsme byli velmi potěšeni umístěním Romana Máčaly, který ve zlatém pásmu získal 4. místo a dále David Kulich přesvědčil komisi o svém kuchařském umění a získal stříbrné pásmo.
Romanovi i Davidovi patří velká gratulace, protože tato soutěž byla pro ně již několikátá v pořadí a vždy dosáhli velmi pěkných výsledků. Poděkovat nesmíme zapomenout i Mgr. Kristýně Tvrdé, která v letošním roce připravovala žáky na kuchařské soutěže.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
Florbalový turnaj
29.05.2018
V pátek dne18. 5. 2018 se konal ve zlínské tělocvičně florbalový turnaj pořádaný Střední školou obchodu a gastronomie.
Zažij DofE
28.05.2018
Program DofE (Cena vévody z Edinburghu) je tady od toho, aby ti pomohl zdolat výzvy, které bys chtěl/a překonat a splnit si sny, které máš. V programu DofE se budeš dlouhodobě a pravidelně věnovat aktivitám ve čtyřech oblastech: rozvoj talentu,
Návštěva hotelů Hilton v Praze
23.05.2018
Žáci oboru hotelnictví, třída 1. E v doprovodu třídního učitele Ing. Jindřicha Matějíčka a učitelů odborných předmětů Mgr. Ivany Hašové a Mgr. Andrei Mišurcové se zúčastnili kariérních dnů hotelu Hilton v Praze. Ujal se nás Michal Hradilík Cluster Recruit
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz