úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Mánes 2015

Aktuality

Gastro Mánes 2015 [20.04.2015]
Dne 15. 4. 2015 Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 9. ročník celostátní soutěže odborných učilišť oboru Stravovací a ubytovací služby zaměřené na studenou kuchyni s názvem GASTRO MÁNES.
Pozvání přijala dvoučlenná družstva z OU:
  • Odborné učiliště a Praktická škola, Lomená 44, Brno
  • Integrovaná střední škola Brněnská 1405, Moravská Třebová
  • SŠ, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené, Holečkova 4, Praha
  • OU a PrŠ Hlučín, ČSA 4a, Hlučín
  • SŠ, ZŠ a MŠ prof. V. Vejdovského Olomouc – Hejčín, Tomkova 42, Olomouc 779 00
  • SOŠ, SOU Třešť, K Valše 38, 589 21 Třešť
  • Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov, Pražská 702, 430 01 Chomutov
Soutěž GASTRO MÁNES zahájil ředitel škol Ing. Petr Hajný.
Úkolem soutěžících v letošním 9. ročníku bylo v první části připravit chuťovky na jehle a obložené chlebíčky. Ve druhé části dvoučlenné družstvo předvedlo formou pódiového vystoupení přípravu předkrmového salátu z luštěnin za přítomnosti poroty, soutěžících a hostů.
Výkony soutěžních družstev hodnotila tříčlenná komise.
Předsedkyní komise byla Katarína Doležalová (majitelka penzionu „Vila u přehrady“ v Luhačovicích), členem komise byla Eva Fuksová (vedoucí školní jídelny ZŠ Hulín) a Marian Vystrčil (vedoucí kuchař SŠHS Kroměříž).
Hodnotící komise sledovala, jak jednotliví soutěžící plní zadané úkoly při přípravě chuťovek na jehle, obložených chlebíčků a pódiové vystoupení. Hodnocen byl vzhled, úprava, chuť, využití a zpracování surovin, nápaditost, originalita, prezentace soutěžního výrobku, čistota pracoviště a hygiena.
1. místo v letošním 9. ročníku celostátní soutěže GASTRO MÁNES získalo soutěžní družstvo z Moravské Třebové, 2. místo soutěžící z Třeště a 3. místo obsadilo soutěžní družstvo z Brna. Soutěžícími byli také žáci 3. ročníku SŠHS Kroměříž Miroslav Vrchký a Martin Forýtek, kteří se umístili ve stříbrném pásmě a získali 4. místo.
Odměnou pro soutěžící na 1. – 3. místě ve zlatém pásmě byly poháry, diplomy a věcné dary, ostatní obdrželi věcné ceny a diplomy za stříbrné a bronzové pásmo.
Tato soutěž se mohla konat díky podpoře sponzorů, kteří pomohli uskutečnit setkání žáků odborných učilišť z celé republiky.
Sponzoři soutěže: MŠMT ČR, firma Ceria s. r. o. Brno, ORRERO a.s. Litovel, SALIX květinářství v Kroměříži, firma FOODIS s.r.o. Kroměříži a Obchůdek se zdravou výživou Ztracená ulice Kroměříž.
Fotogalerie



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hamadi ukázala své kvality
06.12.2017
Studentská firma Hamadi ze třídy 3. F předvedla výbornou práci. Byla oslovena managementem americké společností Smiths Medical
Posezení v Libosvárech
02.12.2017
Dne 2. 12. 2017 v Libosvárech, malé vesničce nedaleko Bystřice pod Hostýnem, uspořádaly místní seniorky posezení.
Studentská firma 1. D ConFirm na výbornou
26.11.2017
Dne 20. listopadu 2017 se v Domě kultury v Kroměříži uskutečnilo předvánoční setkání neziskových organizací, které pořádal Městský úřad, jako poděkování za dosavadní činnost.
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz