úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Mánes 2017 – zpráva

Aktuality

Gastro Mánes 2017 – zpráva [20.04.2017]
Dne 12. 4. 2017 pořádala Střední škola hotelová a služeb 11. ročník celostátní soutěže odborných učilišť oboru Stravovací a ubytovací služby zaměřené na studenou kuchyni s názvem GASTRO MÁNES.
Pozvání přijala dvoučlenná družstva:
  • Odborné učiliště a Praktická škola, Lomená 44,  Brno
  • OU a PrŠ Hlučín, ČSA 4a, Hlučín
  • Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov, Pražská 702, Chomutov  
  • Integrovaná střední škola Brněnská 1405, Moravská Třebová
  • SOŠ, SOU Třešť, K Valše 38, Třešť
  • Odborné učiliště a Praktická škola, Nový Jičín, Sokolovská 487/45, Nový Jičín
Soutěž GASTRO MÁNES zahájil ředitel škol Ing. Petr Hajný.
Naši školu reprezentovaly žákyně 2. ročníku Hana Janečková a Kateřina Hrabánková.
Úkolem soutěžících bylo v první části připravit plněná vejce – 10 porcí a 5 porcí salátu – hlavní surovina celer.
Ve druhé části před zraky poroty, hostů a ostatních soutěžících dvoučlenné družstvo předvedlo formou pódiového vystoupení přípravu předkrmového salátu – hlavní surovina byla mrkev.
Výkony soutěžících hodnotila tříčlenná komise.
Předsedkyní komise byla Katarína Doležalová, majitelka penzionu „Vila u přehrady“ v Luhačovicích, členem komise byla Eva Fuksová, vedoucí školní jídelny a Marian Vystrčil šéfkuchař SŠHS Kroměříž.
Hodnotící komise sledovala, jak jednotliví soutěžící plní zadané úkoly při přípravě pokrmů nejen v kuchyni, ale i při pódiovém vystoupení. Hodnocen byl vzhled, úprava, chuť, využití a zpracování surovin, nápaditost, originalita, prezentace soutěžního výrobku, čistota pracoviště a hygiena.
1. místo v letošním 11. ročníku celostátní soutěže GASTRO MÁNES získalo domácí soutěžní družstvo Střední školy hotelové a služeb Kroměříž Hana Janečková a Kateřina Hrabánková,  2. místo soutěžící ze Střední školy technické, gastronomické a automobilní Chomutov Nikola Adamová a Nikola Kováčová, 3. místo obsadilo soutěžní družstvo z OU a PrŠ Hlučín Jakub Bajgar a Jiří Švéd.
Soutěžící byli odměněni poháry, diplomy a věcnými dary. 
Soutěž se konala díky podpoře MŠMT ČR a sponzorů: firma Ceria s. r. o. Brno, SALIX květinářství  Kroměříž, firma FOODIS s.r.o. restaurace Vodní Meloun  Kroměříž, Obchůdek se zdravou výživou Ztracená ulice  Kroměříž, Vinárna u mandlovny  Bystřice pod Hostýnem a Zemědělský podnik KVASICKO a.s.

Výsledky:
vysledky 2017




« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup
25.01.2019
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman, se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz