úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Hotelováci jeli vařit do Itálie

Aktuality

Hotelováci jeli vařit do Itálie [11.10.2018]
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí. Také letos pro studenty středních odborných škol připravila společnost Italy Gastro Promotion s.r.o., kterou zastupují Mgr. Renáta Kopecká a Ing. Jan Kopecký, velmi zajímavý program s názvem Škola vaření a škola kávy u moře v Itálii. Týdenní pobyt u Jaderského moře v letovisku Milano Marittima byl velmi pestrý, poučný a zajímavý: na pracovišti hotelu se žáci v prvé řadě naučili, jak se připravují domácí těstoviny, v pizzerii ve městě Cesena si sami ručně vyváleli pizzu, kterou si dochutili různými ingrediencemi, upekli si ji v peci a nakonec si ji také snědli. Během pobytu pak degustovali pravou italskou zmrzlinu, poznali, jaký druh rýže je vhodný na různá risotta a co určitě nesmělo v Itálii u moře chybět, byla příprava ryb, například vykosťování lososa a čištění mořských plodů, opět spojené s degustací. Kromě učení nechyběla ani zábava: žáci mohli navštívit zábavní park Mirabilandia, koupat se v moři nebo v bazénu hotelu, odpočívat na pláži. Rovněž si prohlédli Muzeum soli v sousedním městě Cesenatico, místní trh a celý pobyt vyvrcholil návštěvou San Marina. Tradiční středomořská kuchyně je i v České republice velmi propagována: italské těstoviny z tvrdé pšenice, extra panenský olivový olej, zelenina - jak syrová, tak tepelně upravená, sýry – především parmiggiano regiano, čerstvé ryby a víno jsou základem zdravého stravování. A rovněž odpolední siesta – polední odpočinek po dobrém jídle. Také příjemné prostředí hotelu Deborah a každodenní bohatá a pestrá strava kuchyně tohoto hotelu umocňovaly v žácích dobrý pocit z příjemně stráveného pobytu v Itálii.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz