úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Hotelováci jeli vařit do Itálie

Aktuality

Hotelováci jeli vařit do Itálie [11.10.2018]
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí. Také letos pro studenty středních odborných škol připravila společnost Italy Gastro Promotion s.r.o., kterou zastupují Mgr. Renáta Kopecká a Ing. Jan Kopecký, velmi zajímavý program s názvem Škola vaření a škola kávy u moře v Itálii. Týdenní pobyt u Jaderského moře v letovisku Milano Marittima byl velmi pestrý, poučný a zajímavý: na pracovišti hotelu se žáci v prvé řadě naučili, jak se připravují domácí těstoviny, v pizzerii ve městě Cesena si sami ručně vyváleli pizzu, kterou si dochutili různými ingrediencemi, upekli si ji v peci a nakonec si ji také snědli. Během pobytu pak degustovali pravou italskou zmrzlinu, poznali, jaký druh rýže je vhodný na různá risotta a co určitě nesmělo v Itálii u moře chybět, byla příprava ryb, například vykosťování lososa a čištění mořských plodů, opět spojené s degustací. Kromě učení nechyběla ani zábava: žáci mohli navštívit zábavní park Mirabilandia, koupat se v moři nebo v bazénu hotelu, odpočívat na pláži. Rovněž si prohlédli Muzeum soli v sousedním městě Cesenatico, místní trh a celý pobyt vyvrcholil návštěvou San Marina. Tradiční středomořská kuchyně je i v České republice velmi propagována: italské těstoviny z tvrdé pšenice, extra panenský olivový olej, zelenina - jak syrová, tak tepelně upravená, sýry – především parmiggiano regiano, čerstvé ryby a víno jsou základem zdravého stravování. A rovněž odpolední siesta – polední odpočinek po dobrém jídle. Také příjemné prostředí hotelu Deborah a každodenní bohatá a pestrá strava kuchyně tohoto hotelu umocňovaly v žácích dobrý pocit z příjemně stráveného pobytu v Itálii.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Výběrové řízení
18.04.2019
„Výběrové řízení – Dodávka a montáž pekařské pece“
Gastro Mánes 2019
13.04.2019
Ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž se 10. dubna 2019 uskutečnil již 13. ročník celostátní soutěže Gastro Mánes zaměřený na studenou kuchyni. Celá soutěž se nesla v duchu „Vařit se má s láskou a s úsměvem“.
Fairtrade den na téma Indie
11.04.2019
9. dubna 2019 se uskutečnil na naší škole FT den na téma Indie. V dopoledních hodinách proběhla ve společenském sále prezentace a výstava pro studenty středních škol s ochutnávkou indického čaje.
SŠHS Kroměříž na prvních jarních závodech v Opavě
11.04.2019
První dubnový víkend 6. – 7. 4. 2019 strávila Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování odborných předmětů oboru Jezdec a chovatel koní), startující pro letošní sezonu 2019 za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž,
Zájezd do Budapešti
09.04.2019
Dne 3. 4. 2019 uspořádala studentská firma Travel&meeT ze 3.E zájezd do Budapešti, kde si pro účastníky připravila opravdu pestrý program plný poznávání města.
Carving – kuchařská artistika v Hradci Králové 2019
01.04.2019
Gastronomičtí řezbáři vytvářeli umělecká díla na dalším ročníku Vitana Cup 2019, kterou pořádala pobočka AKC ČR Východní Čechy v kongresovém centru Aldis.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz