úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Hotelováci jeli vařit do Itálie

Aktuality

Hotelováci jeli vařit do Itálie [11.10.2018]
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí. Také letos pro studenty středních odborných škol připravila společnost Italy Gastro Promotion s.r.o., kterou zastupují Mgr. Renáta Kopecká a Ing. Jan Kopecký, velmi zajímavý program s názvem Škola vaření a škola kávy u moře v Itálii. Týdenní pobyt u Jaderského moře v letovisku Milano Marittima byl velmi pestrý, poučný a zajímavý: na pracovišti hotelu se žáci v prvé řadě naučili, jak se připravují domácí těstoviny, v pizzerii ve městě Cesena si sami ručně vyváleli pizzu, kterou si dochutili různými ingrediencemi, upekli si ji v peci a nakonec si ji také snědli. Během pobytu pak degustovali pravou italskou zmrzlinu, poznali, jaký druh rýže je vhodný na různá risotta a co určitě nesmělo v Itálii u moře chybět, byla příprava ryb, například vykosťování lososa a čištění mořských plodů, opět spojené s degustací. Kromě učení nechyběla ani zábava: žáci mohli navštívit zábavní park Mirabilandia, koupat se v moři nebo v bazénu hotelu, odpočívat na pláži. Rovněž si prohlédli Muzeum soli v sousedním městě Cesenatico, místní trh a celý pobyt vyvrcholil návštěvou San Marina. Tradiční středomořská kuchyně je i v České republice velmi propagována: italské těstoviny z tvrdé pšenice, extra panenský olivový olej, zelenina - jak syrová, tak tepelně upravená, sýry – především parmiggiano regiano, čerstvé ryby a víno jsou základem zdravého stravování. A rovněž odpolední siesta – polední odpočinek po dobrém jídle. Také příjemné prostředí hotelu Deborah a každodenní bohatá a pestrá strava kuchyně tohoto hotelu umocňovaly v žácích dobrý pocit z příjemně stráveného pobytu v Itálii.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz