úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kroměřížská juniorská koktejlová soutěž 2012

Aktuality

Kroměřížská juniorská koktejlová soutěž 2012 [10.02.2012]
Dne 8. února 2012 proběhl 13. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže, kterou pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži. Zúčastnilo se jí celkem 44 mladých barmanů z více než 20 škol z celé České republiky. Soutěž se uskutečnila pod záštitou České barmanské asociace a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Zlínského kraje. Mezi další velké podpory patřila firma Bohemia Sekt, Mattoni a Monin.
Soutěž měla dvě části. Část CLASSIC, kde měli soutěžící nelehký úkol, a to v časovém limitu šesti minut připravit pět originálních drinků, které musely obsahovat rum Ron Varadero Aňejo 3 Aňos, nealkoholický sekt firmy Bohemia sekt a sirupy či likéry značky MONIN. Museli umíchat drink, který vymysleli, nebo jejich receptura nebyla dříve zveřejněna. Porota hodnotila nejen chuť, ale také vzhled a technickou práci. Této části se zúčastnilo 34 barmanů a zbylých deset soutěžilo v kategorii FLAIR Cílem soutěžících bylo připravit v časovém limitu minimálně 3 a maximálně 5 minut jednu porci povinného drinku (working flair) a jednu porci soutěžního drinku (exhibition flair). Barmani tak zde předváděli, jak si nejen s lahvemi, ale i šejkry dovedou házet a pracovat.
V kategorii CLASSIC se na prvním místě umístil Filip Kohoutek z hotelové školy Bohemia Chrudim. Na druhém místě se umístil Ondřej Pohajda ze Střední odborné školy Litovel a třetí místo obsadil Kapusta Robin ze Střední školy hotelové Zlín.
V kategorii FLAIR se na prvním místě umístil Lubomír Kouřil z hotelové školy Jeseník, na druhém místě Martin Pfeifer z Hotelové školy Plzeň a na třetím David Halgaš, opět z Hotelové školy Plzeň. V této kategorii byla vyhlášena i speciální cena Mattoni, která byla udělena Lubomíru Kouřilovi za nejlepší chuť drinku s použitím minerální vody Mattoni.
Průběh soutěže byl obohacen o breakdancové vystoupení mladých tanečníků. A po celou dobu byl k dispozici Mattoni bar s míchanými nealkoholickými drinky obsahující produkty firmy Mattoni.
Podle pozdějších ohlasů se i letošní ročník vydařil a už se nemůžeme dočkat dalších exkluzivních drinků budoucích soutěžících.
Realizační tým maturantů 4. ročníku pod vedením Mgr. Marie Fabigové.

Výsledkové listiny

KKS-2012---vysledkova-listina-JC2.pdf
KKS-2012---vysledkova-listina-JF1.pdf




autor: správce

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup
25.01.2019
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman, se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz