úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kroměřížská juniorská koktejlová soutěž 2012

Aktuality

Kroměřížská juniorská koktejlová soutěž 2012 [10.02.2012]
Dne 8. února 2012 proběhl 13. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže, kterou pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži. Zúčastnilo se jí celkem 44 mladých barmanů z více než 20 škol z celé České republiky. Soutěž se uskutečnila pod záštitou České barmanské asociace a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Zlínského kraje. Mezi další velké podpory patřila firma Bohemia Sekt, Mattoni a Monin.
Soutěž měla dvě části. Část CLASSIC, kde měli soutěžící nelehký úkol, a to v časovém limitu šesti minut připravit pět originálních drinků, které musely obsahovat rum Ron Varadero Aňejo 3 Aňos, nealkoholický sekt firmy Bohemia sekt a sirupy či likéry značky MONIN. Museli umíchat drink, který vymysleli, nebo jejich receptura nebyla dříve zveřejněna. Porota hodnotila nejen chuť, ale také vzhled a technickou práci. Této části se zúčastnilo 34 barmanů a zbylých deset soutěžilo v kategorii FLAIR Cílem soutěžících bylo připravit v časovém limitu minimálně 3 a maximálně 5 minut jednu porci povinného drinku (working flair) a jednu porci soutěžního drinku (exhibition flair). Barmani tak zde předváděli, jak si nejen s lahvemi, ale i šejkry dovedou házet a pracovat.
V kategorii CLASSIC se na prvním místě umístil Filip Kohoutek z hotelové školy Bohemia Chrudim. Na druhém místě se umístil Ondřej Pohajda ze Střední odborné školy Litovel a třetí místo obsadil Kapusta Robin ze Střední školy hotelové Zlín.
V kategorii FLAIR se na prvním místě umístil Lubomír Kouřil z hotelové školy Jeseník, na druhém místě Martin Pfeifer z Hotelové školy Plzeň a na třetím David Halgaš, opět z Hotelové školy Plzeň. V této kategorii byla vyhlášena i speciální cena Mattoni, která byla udělena Lubomíru Kouřilovi za nejlepší chuť drinku s použitím minerální vody Mattoni.
Průběh soutěže byl obohacen o breakdancové vystoupení mladých tanečníků. A po celou dobu byl k dispozici Mattoni bar s míchanými nealkoholickými drinky obsahující produkty firmy Mattoni.
Podle pozdějších ohlasů se i letošní ročník vydařil a už se nemůžeme dočkat dalších exkluzivních drinků budoucích soutěžících.
Realizační tým maturantů 4. ročníku pod vedením Mgr. Marie Fabigové.

Výsledkové listiny

KKS-2012---vysledkova-listina-JC2.pdf
KKS-2012---vysledkova-listina-JF1.pdf




autor: správce

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz