úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kroměřížská koktejlová soutěž 2015 – výsledky

Aktuality

Kroměřížská koktejlová soutěž 2015 – výsledky [18.02.2015]
Ve středu 11. února 2015 se konal XVI. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži. Tuto soutěž každoročně vyhlašuje ředitel školy Ing. Petr Hajný
Odbornou garanci nad soutěží zajistila Česká barmanská asociace zastoupená panem Radkem Poláčkem, I. generálním komisařem a předsedou jihomoravské sekce CBA.
Do společenského sálu školy přijelo 47 mladých barmanů a baristů z celé České republiky. Hlavními sponzory soutěže byl Beefeater gin, Mattoni Karlovarské minerální vody, sirupy MONIN, aparthotel Rialto v Binzu a firma JOSPO a.s.
Soutěž byla rozdělena do tří kategorií. Jednotlivé soutěžící hodnotila odborná porota složená z certifikovaných komisařů CBA pod vedením generálního komisaře CBA. Podmínkou účasti v soutěži bylo připravit 4 originální drinky v časovém limitu 7 minut. Povinnou složkou nápojů byl 2 cl Beefeater gin, sirup Monin a minerální voda Mattoni. Komisaři hodnotili nejen chuť, ale také vzhled koktejlů a technické provedení přípravy drinku.
1. Svoboda Matěj Hotelová škola Bohemia Chrudim
2. Němec Jakub Hotelová škola Bohemia Chrudim
3. Kalfař Marek Hotelová škola Bohemia Chrudim
Soutěžící junior Flair měli za úkol v časovém limitu 3–5 minut předvést svoje umění v technice házení, ale i v práci s láhvemi a šejkry. Barmani museli připravit jednu porci povinného koktejlu stylem working flair a jednu porci nápoje stylem exhibition flair s využitím produktů Red Bull a Beefeater gin.
1. Jílek Lukáš Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
2. Košnar Lukáš Labská Hotelová škola Pardubice
3. Zmeškal Jan SOŠ Fortika.
Kategorie Junior Mistr kávy soutěžili v přípravě espressa, cappuccina a volného nápoje bez alkoholu. Každý soutěžící připravil celkem 6 nápojů během 10 minut.
1. Kösslerová Hana SOŠ a SOU Polička
2. Holiš Oldřich ml. SOŠ gastronomie a CR Nitra
3. Přichystalová Veronika HŠ Vincenze Priessnitze Jeseník.
O doprovodný program soutěže se postarala Kateřina Kluchová Abassador Czech Republic Beefeater gin a David Švábenský, zástupce firmy MONIN.
Závěrem si dovoluji popřát všem soutěžícím a pedagogickému doprovodu hodně úspěchů v dalších soutěžích a za celý realizační tým se těším na účast v příštím ročníku. Akci můžeme hodnotit jako profesně zajímavou a pro studenty přitažlivou.
Mgr. Ivana Hašová


Výsledky:

KKS-2015-vysledkova-listina-JCC
KKS-2015-vysledkova-listina-JFC
KKS-2015-vysledkova-listina-JMK




« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz