úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kroměřížská koktejlová soutěž 2016

Aktuality

Kroměřížská koktejlová soutěž 2016 [20.02.2016]
Letos již sedmnáctým rokem se dne 10. 2. 2016 konala Kroměřížská koktejlová soutěž, kterou pořádala  Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pod záštitou ředitele Ing. Petra Hajného.
Odbornou garanci nad touto soutěží již tradičně převzala Česká barmanská asociace.
Partnery soutěže byli Aparthotel Rialto Binz (SRN), firma Zanzibar, Mattoni Karlovarské minerální vody, firma Espresso s.r.o., distributor značky Dilmah Ivo Moravec jednatel a generální ředitel a firma JOSPO Holešov
Soutěžilo se ve třech kategoriích – Junior Cocktail Competition, garant Radek Poláček, Junior Mistr Kávy, garant Tomáš Zahradil, Junior Teatender Competition, garant Zdeněk Nepustil.
Soutěže se zúčastnilo 42 soutěžících s cílem porovnat své odborné dovednosti získané v oblasti nápojové gastronomie. Soutěžící připravovali míchané nápoje, jejichž přípravu hodnotila odborná porota složená z certifikovaných komisařů CBA pod přísným dohledem generálních komisařů CBA. V kategorii Junior Cocktail Competition připravovali klasický míchaný nápoj Daiquiri a tři porce Fency koktejlu, který musel obsahovat minimálně 2 cl Capitan Bucanero Elixir, vše v časovém limitu 6 minut.
Soutěžící v kategorii Junior Mistr Kávy připravovali espresso, cappuccino a volný nápoj s využitím portfolia Mistr kávy
Junior Teatender Competition připravovali čaje polozelené – částečně oxidované a volný nápoj v časovém limitu 20 minut.
Kategorie Junior Cocktail Competition:
1. Špák Petr – SSŠG Svídnická Praha
2. Felgr Danie – SOŠ a SOU Polička
3. Prouza Dominik – SOŠ a SOU Polička
Kategorie Junior Mistr kávy
1. Mondeková Adéla – HŠVP a OA Jeseník
2. Kostevych Marianna – SHŠ Bukaschool s.r.o. Most
3. Kaňka Ondřej – SOŠ a SOU Polička
Kategorie junior Teatender Competition
1. Vymazalová Kateřina – SOŠ a SOU Polička
2. Mondeková Adéla – HŠVP  Jeseník
3. Špák Petr – SSŠG Svídnická Praha
Na závěr mi dovolte popřát všem vítězům a všem účastníkům mnoho zdaru a dobrých nápadů pro další ročník tak příjemné akce, jako byla tato soutěž. Dále mi dovolte vyslovit díky za dobře odvedenou práci všem komisařům a organizačnímu týmu pod vedením Mgr. Ivany Hašové.
Kamila Kociánová

Vyhlášení vítězů Junior Teatender


Junior Mistr Kávy


Junior Cocktail


Výsledky


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz