úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kurz sommelierská pečeť

Aktuality

Kurz sommelierská pečeť [08.01.2019]
Kurz sommelierská pečeť je určen pro studenty středních a oborových škol se zaměřením na gastronomii.
Cílem je zvýšení profese v oboru vinné kultury, zručnosti při servisu vína, poznání vína tzv. degustace a určení základních principů kombinací vín s pokrmy v zážitkové gastronomii. Studenti si prakticky vyzkouší servis bílého a červeného vína, sabrage neboli sekání sektů, získají základní návyky pro hodnocení za pomocí 100 bodové degustační tabulky.
Dále základy pro tvorbu vinného lístku, marketingu v podniku, psychologie prodeje a odpovědnosti v práci atd.
Hlavní body kurzu:
•    Klasifikace vína
•    Oblasti a podooblasti a jejich Terroir
•    Typy révy, dělení dle využití
•    Kategorizace vína dle cukernatosti, přetlaku CO2 a zbytkového cukru
•    Technologie výroby vína
•    Růžová vína a klarety
•    Autentická a Oranžová vína
•    Vady a nemoci vín
•    Degustace – aromatický profil vín
•    Řazení vín k degustaci
•    Korkový dub a alternativní uzávěry
•    Odrůdy révy vinné
•    Teplota vín
•    Snoubení pokrmů s víny
•    Menu & Vína
•    Sommelier odborník v gastronomii
•    Skladování vína a pozitivní účinky vína na zdraví člověka
•    Dubové sudu – Barrique
•    Slovník vinařských výrazů
•    Servis vína – bílého, červeného, sabrage
•    Dekantace
•    Servis doutníků

Místo konání: Zasedací místnost budova H Lindovka
Délka trvání kurzu: 4 dny včetně zkoušek (praktická a teoretická zkouška) od 5. - 8. 2. 2019
V ceně kurzu: Vína pro praktický nácvik studentů, profesionální vývrtka, vína pro degustaci, vína pro zkoušku, odborné tiskoviny.
Počet uchazečů: 14 – 20  osob
Cena kurzu: 3700,-
V případě absence studenta po zaplacení kurzovného nemá student nárok na vrácení zaplacené částky, ale má nárok na prostředky pro výuku – vína, vývrtku, odborné tiskoviny – skripta.
Žádáme: Společenský nebo pracovní oděv, psací pomůcky, příručník a standardní společenskou hygienu.
Kurz povede Marian Jemelík, hlavní sommelier Víno Hruška, obchodní manažer, degustátor a lektor gastronomie.

Přihláška a informace o kurzu Mgr. Andrea Mišurcová
email: andrea.misurcova@hskm.cz


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Pohár města Kroměříže 2019
21.06.2019
V sobotu 16. června proběhl XXIII. ročník jezdeckých závodů pořádaných naší školou. Žáci a učitelé oboru Jezdec a chovatel koní celý týden připravovali parkurové kolbiště, tak aby v sobotu vše vyvrcholilo.
Velká cena Litomyšle s účastí SŠHS Kroměříž
19.06.2019
Skokové závody Velká cena Litomyšle (6. – 9. 6. 2019), spadající do žebříčku seriálu Českého skokového poháru, byly další zastávkou reprezentační dvojice našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž
Zelené koření v gastronomii
19.06.2019
Žáci oboru Stravovací a ubytovací služby připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“.
Erasmus+ v Portugalsku
17.06.2019
V termínu 13. – 17. května se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili závěrečného projektového setkání Erasmus+ v Portugalsku organizované partnerskou školou EPACSB v Santo Tirsu.
Pohár města Kroměříže
11.06.2019
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádá již XXIII. ročník parkurových jezdeckých závodů v sobotu 15. 6. 2019 Pohár města Kroměříže
Exkurze žáků oboru jezdec a chovatel koní
07.06.2019
V pátek 31. května se někteří žáci oboru Jezdec a chovatel koní zúčastnili exkurze do polského hřebčína Moszna a Albertovec.
Víkendové závody SŠHS Kroměříž
07.06.2019
První červnový víkend se reprezentantka našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž – Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování oboru Jezdec a chovatel koní) – účastnila hned dvou závodů ve Zlínské oblasti
Risorazione diversa Bardolino 2019
05.06.2019
Hotelová škola si připsala další mezinárodní úspěch.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz