úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kurz sommelierská pečeť

Aktuality

Kurz sommelierská pečeť [08.01.2019]
Kurz sommelierská pečeť je určen pro studenty středních a oborových škol se zaměřením na gastronomii.
Cílem je zvýšení profese v oboru vinné kultury, zručnosti při servisu vína, poznání vína tzv. degustace a určení základních principů kombinací vín s pokrmy v zážitkové gastronomii. Studenti si prakticky vyzkouší servis bílého a červeného vína, sabrage neboli sekání sektů, získají základní návyky pro hodnocení za pomocí 100 bodové degustační tabulky.
Dále základy pro tvorbu vinného lístku, marketingu v podniku, psychologie prodeje a odpovědnosti v práci atd.
Hlavní body kurzu:
•    Klasifikace vína
•    Oblasti a podooblasti a jejich Terroir
•    Typy révy, dělení dle využití
•    Kategorizace vína dle cukernatosti, přetlaku CO2 a zbytkového cukru
•    Technologie výroby vína
•    Růžová vína a klarety
•    Autentická a Oranžová vína
•    Vady a nemoci vín
•    Degustace – aromatický profil vín
•    Řazení vín k degustaci
•    Korkový dub a alternativní uzávěry
•    Odrůdy révy vinné
•    Teplota vín
•    Snoubení pokrmů s víny
•    Menu & Vína
•    Sommelier odborník v gastronomii
•    Skladování vína a pozitivní účinky vína na zdraví člověka
•    Dubové sudu – Barrique
•    Slovník vinařských výrazů
•    Servis vína – bílého, červeného, sabrage
•    Dekantace
•    Servis doutníků

Místo konání: Zasedací místnost budova H Lindovka
Délka trvání kurzu: 4 dny včetně zkoušek (praktická a teoretická zkouška) od 5. - 8. 2. 2019
V ceně kurzu: Vína pro praktický nácvik studentů, profesionální vývrtka, vína pro degustaci, vína pro zkoušku, odborné tiskoviny.
Počet uchazečů: 14 – 20  osob
Cena kurzu: 3700,-
V případě absence studenta po zaplacení kurzovného nemá student nárok na vrácení zaplacené částky, ale má nárok na prostředky pro výuku – vína, vývrtku, odborné tiskoviny – skripta.
Žádáme: Společenský nebo pracovní oděv, psací pomůcky, příručník a standardní společenskou hygienu.
Kurz povede Marian Jemelík, hlavní sommelier Víno Hruška, obchodní manažer, degustátor a lektor gastronomie.

Přihláška a informace o kurzu Mgr. Andrea Mišurcová
email: andrea.misurcova@hskm.cz


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz