úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno

Aktuality

Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno [21.01.2015]
Studenti SŠHS opět dokázali, že škola vychovává a připravuje odborníky, kteří dosahují v oblasti gastronomie nejlepších výsledků. 15. – 17. ledna 2015 se v prostorách brněnského výstaviště konalo finále 21. ročníku soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie – Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2015. Soutěže se mohli zúčastnit pouze studenti, kteří postoupili ze dvou regionálních kol v Praze a Ostravě. Nutno předeslat, že i v těchto regionálních kolech slavili naši žáci nádherný úspěch, neboť v kategorii „Kuchař“ i „Číšník“ dosáhli vždy nejvyšších příček – tzn. ve zlatém pásmu 1. místo. Právě proto tato vynikající umístění byla výzvou, aby naši žáci byli i v tomto mezinárodním mistrovství co nejlepší.
Velkou novinkou letošního ročníku v kategorii „Kuchař“ bylo, že soutěžící si teprve 20 minut před soutěží vylosoval z tajného koše 5 surovin, ze kterých bude pokrm připravovat. Toto nové zadání je podle pravidel soutěže, které stanoví WACS (Světová asociace kuchařských spolků). Soutěžící naší školy, Dominika Rýznarová, prokázala, že opravdu patří mezi špičku soutěžících v České republice, neboť porota vyhodnotila její pokrm připravený z jehněčího masa jako jeden z nejlepších a Dominika skončila ve zlatém pásmu na 3. místě. Za náročnou přípravou žákyně stojí bezprostředně úsilí a spolupráce s Bc. Ludmilou Krčmovou, které také patří poděkování.
V kategorii „Cukrář“ reprezentovala školu Tereza Nováková. V regionálním kole, kdy soutěžící oboru cukrář připravovali 4 porce teplého nebo studeného moučníku, porota hodnotila výkon Terezy velmi kladně, bohužel neskončila na předních místech, neboť dle přísných pravidel komise byl o několik minut překročen čas na přípravu. O to více těší výsledek z tohoto celostátního finále, neboť Tereza drobné chybičky vypilovala a porota vyhodnotila její moučník také ve zlatém pásmu, na 4. místě. Být čtvrtá nejlepší v republice? Nádherný úspěch, za který patří poděkování Bc. Gabriele Hanákové, která Terezu na soutěž připravovala.
Třetí soutěžní kategorií byl obor „Číšník“. Soutěžící měli za úkol připravit 2 porce aperitivního nebo digestivního koktejlu a dále přípravu studeného předkrmu. Jakub Kadrle, který soutěžil za naši školu, byl vyhodnocen porotou ve stříbrném pásmu. Opět další vynikající výsledek pro naši školu. I zde za náročnou přípravu patří poděkování Mgr. Ivě Hašové, která již vychovala mnoho úspěšných studentů číšnického zaměření.
21. ročník mezinárodní ročník soutěže skončil pro naši školu s mimořádnými úspěchy a již nyní přejeme studentům mnoho sil při náročné přípravě do dalšího ročníku v příštím roce.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz