úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mimořádný úspěch žáků naší školy na soutěži Gastro junior – Bidvest cup 2014 – 2015

Aktuality

Mimořádný úspěch žáků naší školy na soutěži Gastro junior – Bidvest cup 2014 – 2015 [01.12.2014]
21. ročník soutěže studentů středních odborných škol opět prokázal, že naše škola výborně připravuje žáky, neboť ti se v této nejprestižnější soutěži umisťují na prvních místech.
Ve dnech 27. a 28. 11. 2014 se v Ostravě konala regionální soutěž kuchařů, číšníků a cukrářů. V kategorii kuchař naši školu reprezentovala Dominika Rýznarová, která pod vedením UOV Bc. Ludmily Krčmové připravila pokrm s názvem „Marinovaná treska podávaná na hráškovém pyré, doplněná krevetou a rybí kroketou“. Toto soutěžní jídlo komise zařadila do zlatého pásma a celkově Dominika získala 1. místo. Podobně v oboru číšník přesvědčil porotu soutěžící Jakub Kadrle, kterého připravovala UOV Mgr. Ivana Hašová, o svých mimořádných kvalitách, neboť jeho „Krevetový salát s medový dresinkem a koktejl Martini dry Basilicum“ získal opět zlaté pásmo a celkově 1. místo. Třetí soutěžící – cukrářka Tereza Nováková pod vedením UOV Bc. Gabriely Hanákové připravily „Plněné, dušené jablko na víně, na mrkvovém těstě, dozdobené bílkovým sněhem a binexovou ozdobou“. I zde porota kladně hodnotila připravený ovocný moučník, bohužel však Tereza nestihla moučník připravit v daném čase a proto nebyla tak příznivě hodnocena, jako ostatní naši studenti.
Přesto všichni tři naši soutěžící postupují do republikového finále, které se bude konat v Brně ve dnech 15. – 17. 1.2015 a věříme, že i zde získají u poroty kladné ocenění.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz