úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mladí barmani a baristé v Kroměříži

Aktuality

Mladí barmani a baristé v Kroměříži [27.02.2014]
Ve středu 12. února 2014 se konal XV. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži.
Do společenského sálu školy přijelo 60 mladých barmanů a baristů z celé České republiky. Akce se uskutečnila pod záštitou České barmanské asociace, jejíž komisaři hodnotili jednotlivé kategorie, a za sponzorské podpory R. Jelínka a firem Mattoni a Monin.
Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií. První z nich, Classic, vyžadovala, aby soutěžící v časovém limitu 7 minut připravili 4 originální drinky. Povinnou složkou nápojů byla slivovice Honey Bohemia, sirup Monin a minerální voda Mattoni. Komisaři hodnotili nejen chuť, ale také vzhled koktejlů a technické provedení přípravy drinku. První místo vybojovala Dominika Rýznarová ze SŠHS v Kroměříži, druhé místo Robin Kapusta ze SSH s.r.o. ve Zlíně a třetí místo obsadil Daniel Biberčič ze Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
V kategorii Flair junior měli soutěžící za úkol v časovém limitu 3–5 minut předvést svoje umění nejen v házení, ale i v práci s láhvemi a šejkry. Barmani museli připravit jednu porci povinného koktejlu stylem working flair a jednu porci nápoje stylem exhibition flair s využitím produktů Red Bull a Caribica White Rum. Prvenství patřilo Lukáši Konečnému ze SSŠa v Českých Budějovicích, druhé místo Lukáši Jílkovi ze SŠGHL v Bzenci a třetí místo Štěpánu Stratílkovi z HŠ Bohemia s.r.o. v Chrudimi.
V kategorii Mistr kávy junior bodovala Iva Oliveriusová z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku, za ní se umístila Věra Marťanová ze SŠPHZ v Uherském Hradišti a třetí místo obsadila Veronika Přichystalová opět z Hotelové školy v Jeseníku. Soutěžící připravovali kávu espresso, cappuccino a volný nápoj bez alkoholu.
Baristé čtvrté kategorie Mistr kávy profi soutěžili v přípravě espressa, cappuccina a volného alkoholického nápoje s použitím slivovice Honey Bohemia. První místo získal Adam Troubil z Brna, druhé místo Jan Kuruc z Lesního baru Mabo Caffé a třetí místo pak Kamil Hégr z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku.
O doprovodný program soutěže se postarali tanečníci skupiny DS Academy a Marek Hořava s Freestyle trial show.
Akci můžeme hodnotit přinejmenším jako zdařilou, profesně zajímavou a pro studenty přitažlivou. Sympatické je na ní navíc setkávání bývalých absolventů, z nichž se mnozí přijeli podívat do „své školy“ letos už po patnácté.
Mgr. Ivana Hašová



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hamadi ukázala své kvality
06.12.2017
Studentská firma Hamadi ze třídy 3. F předvedla výbornou práci. Byla oslovena managementem americké společností Smiths Medical
Posezení v Libosvárech
02.12.2017
Dne 2. 12. 2017 v Libosvárech, malé vesničce nedaleko Bystřice pod Hostýnem, uspořádaly místní seniorky posezení.
Studentská firma 1. D ConFirm na výbornou
26.11.2017
Dne 20. listopadu 2017 se v Domě kultury v Kroměříži uskutečnilo předvánoční setkání neziskových organizací, které pořádal Městský úřad, jako poděkování za dosavadní činnost.
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz