úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mladí barmani a baristé v Kroměříži

Aktuality

Mladí barmani a baristé v Kroměříži [27.02.2014]
Ve středu 12. února 2014 se konal XV. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži.
Do společenského sálu školy přijelo 60 mladých barmanů a baristů z celé České republiky. Akce se uskutečnila pod záštitou České barmanské asociace, jejíž komisaři hodnotili jednotlivé kategorie, a za sponzorské podpory R. Jelínka a firem Mattoni a Monin.
Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií. První z nich, Classic, vyžadovala, aby soutěžící v časovém limitu 7 minut připravili 4 originální drinky. Povinnou složkou nápojů byla slivovice Honey Bohemia, sirup Monin a minerální voda Mattoni. Komisaři hodnotili nejen chuť, ale také vzhled koktejlů a technické provedení přípravy drinku. První místo vybojovala Dominika Rýznarová ze SŠHS v Kroměříži, druhé místo Robin Kapusta ze SSH s.r.o. ve Zlíně a třetí místo obsadil Daniel Biberčič ze Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
V kategorii Flair junior měli soutěžící za úkol v časovém limitu 3–5 minut předvést svoje umění nejen v házení, ale i v práci s láhvemi a šejkry. Barmani museli připravit jednu porci povinného koktejlu stylem working flair a jednu porci nápoje stylem exhibition flair s využitím produktů Red Bull a Caribica White Rum. Prvenství patřilo Lukáši Konečnému ze SSŠa v Českých Budějovicích, druhé místo Lukáši Jílkovi ze SŠGHL v Bzenci a třetí místo Štěpánu Stratílkovi z HŠ Bohemia s.r.o. v Chrudimi.
V kategorii Mistr kávy junior bodovala Iva Oliveriusová z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku, za ní se umístila Věra Marťanová ze SŠPHZ v Uherském Hradišti a třetí místo obsadila Veronika Přichystalová opět z Hotelové školy v Jeseníku. Soutěžící připravovali kávu espresso, cappuccino a volný nápoj bez alkoholu.
Baristé čtvrté kategorie Mistr kávy profi soutěžili v přípravě espressa, cappuccina a volného alkoholického nápoje s použitím slivovice Honey Bohemia. První místo získal Adam Troubil z Brna, druhé místo Jan Kuruc z Lesního baru Mabo Caffé a třetí místo pak Kamil Hégr z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku.
O doprovodný program soutěže se postarali tanečníci skupiny DS Academy a Marek Hořava s Freestyle trial show.
Akci můžeme hodnotit přinejmenším jako zdařilou, profesně zajímavou a pro studenty přitažlivou. Sympatické je na ní navíc setkávání bývalých absolventů, z nichž se mnozí přijeli podívat do „své školy“ letos už po patnácté.
Mgr. Ivana Hašová



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz