úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mladí pekaři z Kroměříže zářili na soutěži v Pardubicích

Aktuality

Mladí pekaři z Kroměříže zářili na soutěži v Pardubicích [04.04.2011]
Ve dnech 29. 3. a 30. 3. 2011 se uskutečnil v prostorách Střední průmyslové školy potravinářské v Pardubicích 16. ročník soutěže mladých pekařů „Pekař roku
2011 – Junior“, kterou organizuje Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice. Výběr Pardubic jako místa soutěže nebyl náhodný. Jedná se o školu, která je nejvýznamnější svého druhu v celé republice. Soutěže se zúčastnili mladí pekaři ze škol, které tento obor vyučují. Úkolem soutěžících bylo vyrobit kmínový chleba, běžné pečivo (ruční rohlíky, pletýnky) a jemné pečivo (vánočky, koláče). Tradičními účastníky soutěže jsou žáci ze Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži učebního oboru „Pekař“. V letošním roce reprezentovali školu žáci 3. ročníku Zuzana Kochaníčková s Filipem Šandou a žákyně 2. ročníku Simona Fedrlová. Na soutěž je připravovali zkušení učitelé odborného výcviku Ludmila Tkadlečková a Antonín Kusala. Usilovná a dlouhodobá příprava ve školní pekárně se vyplatila. Mladí reprezentanti z Kroměříže ovládli celou soutěž a obsadili první tři místa v pořadí F. Šanda, S. Federlová a Z. Kochaníčková. Až za nimi skončili reprezentanti pardubické školy, kteří byli v domácím prostředí favority.
Obdržené poháry a finanční odměna z rukou předsedy Podnikatelského svazu ing. Jaromíra Dřízala a zastupitelů Pardubického kraje podtrhly štěstí a radost z dosaženého úspěchu.
Smyslem soutěže nebylo pouze porovnávání výkonnosti jednotlivých soutěžících, ale také zviditelnění pekařského řemesla, které by si zasloužilo větší úctu ve společnosti. Vždyť vyrábět denně chutné pečivo v dostatečném množství a sortimentu vyžaduje velkou zodpovědnost a úsilí. Proto potřebujeme kvalitní a vzdělané pekaře a tato soutěž k jejich výchově určitě přispívá.




autor: správce

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz