úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravia Food Festival Kroměříž 2012

Aktuality

Moravia Food Festival Kroměříž 2012 [15.05.2012]
Ve dnech 11. – 13. května 2012 se konal 2. gastronomický festival na území města Kroměříž v areálu hotelu Octárna s názvem MORAVIA FOOD FESTIVAL KROMĚŘÍŽ 2012. Festival se konal pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočky Severní Moravy a Slezska. Na festivalu se prezentovala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži a členové regionálního týmu juniorů AKC ČR pobočky Severní Moravy a Slezska zastoupené Jiřím Florou, Petrem Stiborou a Michalem Petrášem, kteří předváděli ukázky soutěžních pokrmů.
Sedm Moravských měst, sedm kuchařských elit za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví z Brna, Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Prostějova, Uherského Hradiště, Rousínova a Sazovic u Zlína.
Hosty festivalu byli Ivan Vodochodský, Aleš Háma a Jakub Wehrenberg
Cílem a myšlenkou festivalu bylo představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na tomto festivalu měli návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především koprovou omáčku s čímkoli (toto zadání bylo pro všechny zúčastněné podmínkou). Vítězem soutěže se stala Restaurace na koupališti ze Sazovic u Zlína.

Průběh festivalu

Pátek

16.00 – 17.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředsedou AKC CR – pobočka SMS a členy RTJ
17.00 – 18.00 hodin - Grilování s Ivanem Vodochodským
18.00 – 18.30 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Černý Orel
18.30 – 19.30 hodin - Večerní vaření s Václavem Formanem - místopředsedou AKC ČR – pobočka SMS a členy RTJ
19.30 – 21.30 hodin - Škola vaření s Ivanem Vodochodským

Sobota

12.00 – 14.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředseda AKC CR – pobočka SMS a členy RTJ
15.00 – 16.00 hodin - Barmanská freestyle show ABSOLUT BARU BRNO
16.00 – 17.00 hodin - Grilování s Radimem Procházkou - Šéfkuchař Studia Divoká vařečka kulinářské studio Brno
17.00 – 18.00 hodin - Barmanská freestyle show ABSOLUT BARU BRNO
18.00 – 18.30 hodin - Odpolední autogramiáda s Ivanem Vodochodským
18.30 - 19.00 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Černý Orel
19.00 – 22.00 hodin - K poslechu a tanci Cimbálová muzika Josefa Marečka
Po celý den budou s Vámi Aleš Háma a Jakub Wehrenberg

Neděle

12.00 – 14.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředsedou AKC ČR – pobočka SMS a členy RTJ
14.30 - 15.00 hodin. - Vyhlášení a předání certifikátu za nejchutnější koprovou omáčku na MORAVĚ pro rok 2012

MENU JEDNOTLIVÝCH RESTAURACÍ

BRNO - Restaurant Kozlovna U Badinů

- Carpaccio z jarních bílých ředkví uložené na mladém špenátovém listu, omáčkou pesto a hoblinkami vyzrálého parmazánu
- Grilovaná kachní prsa do růžova, podávaná s vínovo-brusinkovou omáčkou s rozmarýnem
- Mečík z kuřecího a vepřového masa dvou chutí, podávaný s celerovo-bramborovým pyré, vinná redukce Cabernet Sauvignon
- Filet z pečené Bohemia šunky s medovou marinádou, podáváme se švestkovou omáčkou se slivovicí, česnekový chléb
- Hovězí pupek na koprové omáčce s perníkovým knedlíkem
- Čokoládový mousse s malinami a praženými mandlemi

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Restaurant Sušil

- Zvěřinová paštička plněná sušenou trnkou, mandlemi, chucená brandy a fíkovým chutney
- Špalík z králičího karé, domácí slaniny a listového špenátu pečený na víně, položený na smetanových bramborách
- Pošírovaná štika v Chardonnay, sladká koprová omáčka, bramborové kostky
- Guláš z klokaního masa a čerstvé kapie, zdobený červenou cibulkou, domácí chléb z Přílep
- Argentinský steak marinovaný v kubébovém pepři a libečkovém másle, podávaný s fresch salátkem a čerstvou bagetkou
- Pečený ananas s pomerančo-banánovou omáčkou a pusinkou šlehačky

KROMĚŘÍŽ - Hotel a restaurant Octárna

- Restované mušle svatého Jakuba na másle s polentou
- Kuřecí stehýnko po Malajsku servírované s chlebem na Octárně pečeným
- Zadělávaný hovězí krk s pečenou baby karotkou
- Uzený hovězí jazyk se šlehanou koprovou omáčkou s domácím houskovým knedlíkem
- Srnčí kýta pečená na rozmarýnu, cherry rajčatech a růžovém víně se šťouchanými brambory
- Teplá plněná raviola s višní a karamelem

PROSTĚJOV – Restaurace na Kovárně

- Menu nedodáno

ROUSÍNOV - Restaurace a hotel Stará pošta

- Hráškový krém se slaninou a krutony
- Vepřová panenka se švestkami zabalená ve slanině podávané s bylinkovými bramborami
- Kuřecí prso špikované slaninou s kroupovým rizotem
- Pstruh duhový s koprovou omáčkou a bramborovými dukáty
- Pečené koleno s čerstvým jablečným křenem a chlebem
- Piškotový řez ze zakysané smetany doplněný ovocem

SAZOVICE U ZLÍNA – Restaurace na koupališti

- Marinované ravioly z červené řepy s kozím sýrem, listový salátek s jarní zeleninou, pečivo
- Chřestový krém s máslovými krutony a petrželkou
- Domácí gnocchi s gorgonzolou, rucollou a pečeným cherry rajčátkem
- Trhaná hovězí líčka s křepelčím vajíčkem, pečené nové brambory, koprová omáčka
- Hovězí kližka na červeném víně, bramborové pyré s křenem
- Domácí vanilková panna cotta s rebarborou a jahodami

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hotel a restaurace Koníček

- Domácí kachní terinka se sušenými brusinkami balená v anglické slanině s redukcí lesního ovoce
- Domácí koprová omáčka, křepelčí vajíčko, nové brambůrky s máslem a petrželkou
- Konfitovaná staročeská hovězí žebra v chilli-česnekové marinádě
- Nadívané kuřecí prsíčko s kůží, kaštanovou nádivkou a omáčkou z červeného vína, polentový dortík
- Pomalu dušený vepřový jazyk se zázvorem a medem, podávaný s perníkovou omáčkou, zdobený mandlemi
- Jahodovo-tvarohové semifreddo


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
Hotelová škola měla úspěch na filmovém festivalu ve Zlíně
02.06.2017
57. ročník Mezinárodního filmového festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně měl i letos nejedno zpestření. Kromě jiného se v doprovodném programu představily studentky SŠHS Kroměříž. 30. května 2017 nabízely návštěvníkům festivalu k ochutnání bezlepkové
„Buďte na internetu v bezpečí“
02.06.2017
Počet mladých lidí, kteří nacházejí svoje intimní materiály na internetu, roste. Posílají je svým protějškům na sociálních sítích nebo třeba neznámým lidem při seznamování. Po čase se ale může z krátkodobé zábavy a vzrušení stát noční můra.
Podnikání je náročné i ve wellness…
02.06.2017
Wellness je velice široký pojem, obsahující jak stránku ducha, tak těla. Primárně, slovo wellness znamená cestu k souladu mysli, duše a těla.
Ta jižní Morava je krásná zem, osázená vinohradem
02.06.2017
Ve známé lidové písni se zpívá o krásné jižní Moravě. O tom, že je to tak, se přesvědčili studenti třídy 3. E na dvoudenní odborné exkurzi.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz