úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravia Food Festival Kroměříž 2012

Aktuality

Moravia Food Festival Kroměříž 2012 [15.05.2012]
Ve dnech 11. – 13. května 2012 se konal 2. gastronomický festival na území města Kroměříž v areálu hotelu Octárna s názvem MORAVIA FOOD FESTIVAL KROMĚŘÍŽ 2012. Festival se konal pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočky Severní Moravy a Slezska. Na festivalu se prezentovala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži a členové regionálního týmu juniorů AKC ČR pobočky Severní Moravy a Slezska zastoupené Jiřím Florou, Petrem Stiborou a Michalem Petrášem, kteří předváděli ukázky soutěžních pokrmů.
Sedm Moravských měst, sedm kuchařských elit za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví z Brna, Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Prostějova, Uherského Hradiště, Rousínova a Sazovic u Zlína.
Hosty festivalu byli Ivan Vodochodský, Aleš Háma a Jakub Wehrenberg
Cílem a myšlenkou festivalu bylo představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na tomto festivalu měli návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především koprovou omáčku s čímkoli (toto zadání bylo pro všechny zúčastněné podmínkou). Vítězem soutěže se stala Restaurace na koupališti ze Sazovic u Zlína.

Průběh festivalu

Pátek

16.00 – 17.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředsedou AKC CR – pobočka SMS a členy RTJ
17.00 – 18.00 hodin - Grilování s Ivanem Vodochodským
18.00 – 18.30 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Černý Orel
18.30 – 19.30 hodin - Večerní vaření s Václavem Formanem - místopředsedou AKC ČR – pobočka SMS a členy RTJ
19.30 – 21.30 hodin - Škola vaření s Ivanem Vodochodským

Sobota

12.00 – 14.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředseda AKC CR – pobočka SMS a členy RTJ
15.00 – 16.00 hodin - Barmanská freestyle show ABSOLUT BARU BRNO
16.00 – 17.00 hodin - Grilování s Radimem Procházkou - Šéfkuchař Studia Divoká vařečka kulinářské studio Brno
17.00 – 18.00 hodin - Barmanská freestyle show ABSOLUT BARU BRNO
18.00 – 18.30 hodin - Odpolední autogramiáda s Ivanem Vodochodským
18.30 - 19.00 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Černý Orel
19.00 – 22.00 hodin - K poslechu a tanci Cimbálová muzika Josefa Marečka
Po celý den budou s Vámi Aleš Háma a Jakub Wehrenberg

Neděle

12.00 – 14.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředsedou AKC ČR – pobočka SMS a členy RTJ
14.30 - 15.00 hodin. - Vyhlášení a předání certifikátu za nejchutnější koprovou omáčku na MORAVĚ pro rok 2012

MENU JEDNOTLIVÝCH RESTAURACÍ

BRNO - Restaurant Kozlovna U Badinů

- Carpaccio z jarních bílých ředkví uložené na mladém špenátovém listu, omáčkou pesto a hoblinkami vyzrálého parmazánu
- Grilovaná kachní prsa do růžova, podávaná s vínovo-brusinkovou omáčkou s rozmarýnem
- Mečík z kuřecího a vepřového masa dvou chutí, podávaný s celerovo-bramborovým pyré, vinná redukce Cabernet Sauvignon
- Filet z pečené Bohemia šunky s medovou marinádou, podáváme se švestkovou omáčkou se slivovicí, česnekový chléb
- Hovězí pupek na koprové omáčce s perníkovým knedlíkem
- Čokoládový mousse s malinami a praženými mandlemi

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Restaurant Sušil

- Zvěřinová paštička plněná sušenou trnkou, mandlemi, chucená brandy a fíkovým chutney
- Špalík z králičího karé, domácí slaniny a listového špenátu pečený na víně, položený na smetanových bramborách
- Pošírovaná štika v Chardonnay, sladká koprová omáčka, bramborové kostky
- Guláš z klokaního masa a čerstvé kapie, zdobený červenou cibulkou, domácí chléb z Přílep
- Argentinský steak marinovaný v kubébovém pepři a libečkovém másle, podávaný s fresch salátkem a čerstvou bagetkou
- Pečený ananas s pomerančo-banánovou omáčkou a pusinkou šlehačky

KROMĚŘÍŽ - Hotel a restaurant Octárna

- Restované mušle svatého Jakuba na másle s polentou
- Kuřecí stehýnko po Malajsku servírované s chlebem na Octárně pečeným
- Zadělávaný hovězí krk s pečenou baby karotkou
- Uzený hovězí jazyk se šlehanou koprovou omáčkou s domácím houskovým knedlíkem
- Srnčí kýta pečená na rozmarýnu, cherry rajčatech a růžovém víně se šťouchanými brambory
- Teplá plněná raviola s višní a karamelem

PROSTĚJOV – Restaurace na Kovárně

- Menu nedodáno

ROUSÍNOV - Restaurace a hotel Stará pošta

- Hráškový krém se slaninou a krutony
- Vepřová panenka se švestkami zabalená ve slanině podávané s bylinkovými bramborami
- Kuřecí prso špikované slaninou s kroupovým rizotem
- Pstruh duhový s koprovou omáčkou a bramborovými dukáty
- Pečené koleno s čerstvým jablečným křenem a chlebem
- Piškotový řez ze zakysané smetany doplněný ovocem

SAZOVICE U ZLÍNA – Restaurace na koupališti

- Marinované ravioly z červené řepy s kozím sýrem, listový salátek s jarní zeleninou, pečivo
- Chřestový krém s máslovými krutony a petrželkou
- Domácí gnocchi s gorgonzolou, rucollou a pečeným cherry rajčátkem
- Trhaná hovězí líčka s křepelčím vajíčkem, pečené nové brambory, koprová omáčka
- Hovězí kližka na červeném víně, bramborové pyré s křenem
- Domácí vanilková panna cotta s rebarborou a jahodami

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hotel a restaurace Koníček

- Domácí kachní terinka se sušenými brusinkami balená v anglické slanině s redukcí lesního ovoce
- Domácí koprová omáčka, křepelčí vajíčko, nové brambůrky s máslem a petrželkou
- Konfitovaná staročeská hovězí žebra v chilli-česnekové marinádě
- Nadívané kuřecí prsíčko s kůží, kaštanovou nádivkou a omáčkou z červeného vína, polentový dortík
- Pomalu dušený vepřový jazyk se zázvorem a medem, podávaný s perníkovou omáčkou, zdobený mandlemi
- Jahodovo-tvarohové semifreddo


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva MP 2018
23.04.2018
Závěrečná tisková zpráva MP
Čokoládové FT pralinky chutnaly skvěle!
23.04.2018
Naše škola ve spolupráci s MÚ Kroměříž, kanceláří Zdravé město pořádala další společnou fairtrade akci, tentokrát na téma čokoláda a vše o ní.
Zahájení 16. ročníku soutěže „Moravský pohár 2018“
18.04.2018
Úterní odpoledne 17. dubna 2018 byl ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži zahájen 16. ročník soutěže cukrářských dovedností s mezinárodní účastí „Moravský pohár 2018“.
Moravský pohár 2018
17.04.2018
Tisková zpráva
Maďarsko 2017
11.04.2018
První říjnový den odjelo 10 žáků SŠHS Kroměříž s pedagogickým dozorem na třítýdenní odbornou stáž do Budapešti. Stáž se konala v rámci programu Erasmus+, který hradí veškeré náklady.
Změna učeben
10.04.2018
Změna učeben
Gastro Mánes 2018
06.04.2018
Vařit se má s láskou a s úsměvem
Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V prostorách
Hradec Králové – Gastro Vitana Cup 2018
28.03.2018
Dne 15. 3. 2018 pořádala studentská firma Ferda ze 3. F zájezd do Hradce Králové na Gastro Vitana Cup 2018.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz