úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravský pohár 2015 – Tisková zpráva

Aktuality

Moravský pohár 2015 – Tisková zpráva [14.04.2015]

Tisková zpráva

Od úterý 14. dubna 2015 se odborná gastronomická veřejnost a fanoušci cukrářského cechu opět zaměří na město Kroměříž. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s AKC ČR pobočkou Brno a společností IREKS ENZYMA, spol. s.r.o., jež je hlavním partnerem soutěže, právě v úterý odstartují 13. ročník s mezinárodní účastí. Jestli se na březnové soutěži bylo na co dívat, tak u Moravského poháru to platí právě tak. Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její hlavní filosofii: „zapálit mladé cukráře a pomoci jim v kariéře profesionálů“. Až do čtvrtka 16. dubna 2015 budou mladí lidé soutěžit, porota rozhodovat a závěrem vyhlásí „nejlepší cukrářské juniory Moravského poháru roku 2015“. Soutěž sice startuje v úterý, ale jedná se především o prezenci soutěžících a losování, které proběhne do 16. hodin. Pro hosty a média je podstatná prostora restaurace hotelové školy, kde v 17.30 hodin soutěž slavnostně odstartuje. Ve středu 15. dubna již od 8 hodin začne praktická část soutěže. A co si organizátoři připravili na mladé soutěžící?
  1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů.
  2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů).
  3. Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně.
Vysoký stupeň náročnosti úkolů je patrný z času, který mají soutěžící na splnění svých soutěžních disciplín: první den mají 7 hodin a druhý den ještě 3 hodiny. Celkem tedy mohou na svých výrobcích pracovat 10 hodin. A překročení limitu se tvrdě trestá – trestnými body. Odborným garantem a patronem je: Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno. Ředitelem soutěže je Ing. Petr Hajný, ředitel školy.
Historie a vznik samotné soutěže směřuje do roku 2002 do města Brna, kde soutěž spatřila světlo světa na půdě tehdejší Střední školy potravinářské a služeb, Charbulova Brno. A kdo bude soutěžit? Počítá s účastí okolo 10 soutěžících. A odkud mladí mistři cukrářského řemesla přicestují? Většina z České republiky a jeden soutěžící přijede ze slovenské Bratislavy.
Přijďte se přesvědčit, že řemeslo přechází do dobrých rukou mladých talentů. Kroměřížské cukrářské klání je příslibem vysoce atraktivní akce, inspirativní a také fotogenické. Ve čtvrtek 16. dubna jsou všichni zájemci srdečně zváni na výstavu soutěžních výrobků, která proběhne od 12.30 hodin ve společenském sále školy a na ni pak v 16.30 navazuje vyhlášení výsledků a závěrečné pohoštění.
Přejme tedy závěrem soutěžícím hodně zdaru, všem ostatním příjemnou atmosféru a hodně inspirativních výrobků. Na závěr je důležité zmínit osobnost, pod jejíž záštitou se celá akce koná:
  • prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE - Bc. Miroslav Kubec.
Tiskovou zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odbornou výuku
Poznámka pro média: průběžné informace včetně fotografií, videí a zvukových souborů budou průběžně vyvěšovány na stránky školy na adrese:www.hskm.cz
Telefonní kontakt pro média: tel. +420 732 781 831

Propozice

propozice_moravsky_pohar_15.doc

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup
25.01.2019
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman, se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz