úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravský pohár 2015 – Tisková zpráva

Aktuality

Moravský pohár 2015 – Tisková zpráva [14.04.2015]

Tisková zpráva

Od úterý 14. dubna 2015 se odborná gastronomická veřejnost a fanoušci cukrářského cechu opět zaměří na město Kroměříž. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s AKC ČR pobočkou Brno a společností IREKS ENZYMA, spol. s.r.o., jež je hlavním partnerem soutěže, právě v úterý odstartují 13. ročník s mezinárodní účastí. Jestli se na březnové soutěži bylo na co dívat, tak u Moravského poháru to platí právě tak. Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její hlavní filosofii: „zapálit mladé cukráře a pomoci jim v kariéře profesionálů“. Až do čtvrtka 16. dubna 2015 budou mladí lidé soutěžit, porota rozhodovat a závěrem vyhlásí „nejlepší cukrářské juniory Moravského poháru roku 2015“. Soutěž sice startuje v úterý, ale jedná se především o prezenci soutěžících a losování, které proběhne do 16. hodin. Pro hosty a média je podstatná prostora restaurace hotelové školy, kde v 17.30 hodin soutěž slavnostně odstartuje. Ve středu 15. dubna již od 8 hodin začne praktická část soutěže. A co si organizátoři připravili na mladé soutěžící?
  1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů.
  2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů).
  3. Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně.
Vysoký stupeň náročnosti úkolů je patrný z času, který mají soutěžící na splnění svých soutěžních disciplín: první den mají 7 hodin a druhý den ještě 3 hodiny. Celkem tedy mohou na svých výrobcích pracovat 10 hodin. A překročení limitu se tvrdě trestá – trestnými body. Odborným garantem a patronem je: Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno. Ředitelem soutěže je Ing. Petr Hajný, ředitel školy.
Historie a vznik samotné soutěže směřuje do roku 2002 do města Brna, kde soutěž spatřila světlo světa na půdě tehdejší Střední školy potravinářské a služeb, Charbulova Brno. A kdo bude soutěžit? Počítá s účastí okolo 10 soutěžících. A odkud mladí mistři cukrářského řemesla přicestují? Většina z České republiky a jeden soutěžící přijede ze slovenské Bratislavy.
Přijďte se přesvědčit, že řemeslo přechází do dobrých rukou mladých talentů. Kroměřížské cukrářské klání je příslibem vysoce atraktivní akce, inspirativní a také fotogenické. Ve čtvrtek 16. dubna jsou všichni zájemci srdečně zváni na výstavu soutěžních výrobků, která proběhne od 12.30 hodin ve společenském sále školy a na ni pak v 16.30 navazuje vyhlášení výsledků a závěrečné pohoštění.
Přejme tedy závěrem soutěžícím hodně zdaru, všem ostatním příjemnou atmosféru a hodně inspirativních výrobků. Na závěr je důležité zmínit osobnost, pod jejíž záštitou se celá akce koná:
  • prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE - Bc. Miroslav Kubec.
Tiskovou zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odbornou výuku
Poznámka pro média: průběžné informace včetně fotografií, videí a zvukových souborů budou průběžně vyvěšovány na stránky školy na adrese:www.hskm.cz
Telefonní kontakt pro média: tel. +420 732 781 831

Propozice

propozice_moravsky_pohar_15.doc

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Pohár města Kroměříže 2019
21.06.2019
V sobotu 16. června proběhl XXIII. ročník jezdeckých závodů pořádaných naší školou. Žáci a učitelé oboru Jezdec a chovatel koní celý týden připravovali parkurové kolbiště, tak aby v sobotu vše vyvrcholilo.
Velká cena Litomyšle s účastí SŠHS Kroměříž
19.06.2019
Skokové závody Velká cena Litomyšle (6. – 9. 6. 2019), spadající do žebříčku seriálu Českého skokového poháru, byly další zastávkou reprezentační dvojice našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž
Zelené koření v gastronomii
19.06.2019
Žáci oboru Stravovací a ubytovací služby připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“.
Erasmus+ v Portugalsku
17.06.2019
V termínu 13. – 17. května se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili závěrečného projektového setkání Erasmus+ v Portugalsku organizované partnerskou školou EPACSB v Santo Tirsu.
Pohár města Kroměříže
11.06.2019
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádá již XXIII. ročník parkurových jezdeckých závodů v sobotu 15. 6. 2019 Pohár města Kroměříže
Exkurze žáků oboru jezdec a chovatel koní
07.06.2019
V pátek 31. května se někteří žáci oboru Jezdec a chovatel koní zúčastnili exkurze do polského hřebčína Moszna a Albertovec.
Víkendové závody SŠHS Kroměříž
07.06.2019
První červnový víkend se reprezentantka našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž – Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování oboru Jezdec a chovatel koní) – účastnila hned dvou závodů ve Zlínské oblasti
Risorazione diversa Bardolino 2019
05.06.2019
Hotelová škola si připsala další mezinárodní úspěch.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz