úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravský pohár 2015 – Tisková zpráva

Aktuality

Moravský pohár 2015 – Tisková zpráva [14.04.2015]

Tisková zpráva

Od úterý 14. dubna 2015 se odborná gastronomická veřejnost a fanoušci cukrářského cechu opět zaměří na město Kroměříž. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s AKC ČR pobočkou Brno a společností IREKS ENZYMA, spol. s.r.o., jež je hlavním partnerem soutěže, právě v úterý odstartují 13. ročník s mezinárodní účastí. Jestli se na březnové soutěži bylo na co dívat, tak u Moravského poháru to platí právě tak. Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její hlavní filosofii: „zapálit mladé cukráře a pomoci jim v kariéře profesionálů“. Až do čtvrtka 16. dubna 2015 budou mladí lidé soutěžit, porota rozhodovat a závěrem vyhlásí „nejlepší cukrářské juniory Moravského poháru roku 2015“. Soutěž sice startuje v úterý, ale jedná se především o prezenci soutěžících a losování, které proběhne do 16. hodin. Pro hosty a média je podstatná prostora restaurace hotelové školy, kde v 17.30 hodin soutěž slavnostně odstartuje. Ve středu 15. dubna již od 8 hodin začne praktická část soutěže. A co si organizátoři připravili na mladé soutěžící?
  1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů.
  2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů).
  3. Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně.
Vysoký stupeň náročnosti úkolů je patrný z času, který mají soutěžící na splnění svých soutěžních disciplín: první den mají 7 hodin a druhý den ještě 3 hodiny. Celkem tedy mohou na svých výrobcích pracovat 10 hodin. A překročení limitu se tvrdě trestá – trestnými body. Odborným garantem a patronem je: Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno. Ředitelem soutěže je Ing. Petr Hajný, ředitel školy.
Historie a vznik samotné soutěže směřuje do roku 2002 do města Brna, kde soutěž spatřila světlo světa na půdě tehdejší Střední školy potravinářské a služeb, Charbulova Brno. A kdo bude soutěžit? Počítá s účastí okolo 10 soutěžících. A odkud mladí mistři cukrářského řemesla přicestují? Většina z České republiky a jeden soutěžící přijede ze slovenské Bratislavy.
Přijďte se přesvědčit, že řemeslo přechází do dobrých rukou mladých talentů. Kroměřížské cukrářské klání je příslibem vysoce atraktivní akce, inspirativní a také fotogenické. Ve čtvrtek 16. dubna jsou všichni zájemci srdečně zváni na výstavu soutěžních výrobků, která proběhne od 12.30 hodin ve společenském sále školy a na ni pak v 16.30 navazuje vyhlášení výsledků a závěrečné pohoštění.
Přejme tedy závěrem soutěžícím hodně zdaru, všem ostatním příjemnou atmosféru a hodně inspirativních výrobků. Na závěr je důležité zmínit osobnost, pod jejíž záštitou se celá akce koná:
  • prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE - Bc. Miroslav Kubec.
Tiskovou zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odbornou výuku
Poznámka pro média: průběžné informace včetně fotografií, videí a zvukových souborů budou průběžně vyvěšovány na stránky školy na adrese:www.hskm.cz
Telefonní kontakt pro média: tel. +420 732 781 831

Propozice

propozice_moravsky_pohar_15.doc

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Vánoční projekt Strom splněných přání
14.12.2017
Naši studenti se před letošními Vánocemi zapojili do 6. ročníku projektu DEJME DĚTEM DÁREK K JEŽÍŠKU aneb Strom splněných přání.
Hamadi ukázala své kvality
06.12.2017
Studentská firma Hamadi ze třídy 3. F předvedla výbornou práci. Byla oslovena managementem americké společností Smiths Medical
Posezení v Libosvárech
02.12.2017
Dne 2. 12. 2017 v Libosvárech, malé vesničce nedaleko Bystřice pod Hostýnem, uspořádaly místní seniorky posezení.
Studentská firma 1. D ConFirm na výbornou
26.11.2017
Dne 20. listopadu 2017 se v Domě kultury v Kroměříži uskutečnilo předvánoční setkání neziskových organizací, které pořádal Městský úřad, jako poděkování za dosavadní činnost.
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz