úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravský pohár 2018

Aktuality

Moravský pohár 2018 [17.04.2018]
Od úterý 17. dubna 2018 se odborná gastronomická veřejnost a fanoušci cukrářského cechu opět zaměří na město Kroměříž. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s AKC ČR pobočkou Brno a  společností IREKS ENZYMA, spol. s.r.o., jež je hlavním partnerem soutěže,  právě v úterý odstartují 16. ročník s mezinárodní účastí. Jestli se na březnové soutěži Gastro Kroměříž 2018 bylo na co dívat, tak u Moravského poháru to platí úplně stejně. Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její hlavní filosofii: „zapálit mladé cukráře a pomoci jim v kariéře profesionálů“.  Až do čtvrtka 19. dubna 2018 budou mladí studenti soutěžit, porota rozhodovat a závěrem vyhlásí „nejlepší cukrářské juniory Moravského poháru roku 2018“. Soutěž sice startuje v úterý, ale jedná se především o prezenci soutěžících a losování, které proběhne do 16. hodin. Pro hosty a média je podstatný prostor restaurace hotelové školy, kde v 17.30 hodin soutěž slavnostně odstartuje. Ve středu 17. dubna již od 8 hodin začne praktická část soutěže. A co si organizátoři připravili na mladé soutěžící?
V letošním roce je pro soutěžící stanoveno kompoziční téma „Svatba v přírodě“. Téma, ve kterém studenti musí připravit: 
1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů.
2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů).
3. Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně. 
Vysoký stupeň náročnosti úkolů je patrný z času, který mají soutěžící na splnění svých soutěžních disciplín: první den mají 7 hodin a druhý den ještě 3 hodiny. Celkem tedy mohou na svých výrobcích pracovat 10 hodin. A překročení limitu se tvrdě trestá – trestnými body. Odborným garantem a patronem je: Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno. Ředitelem soutěže je Ing. Petr Hajný, ředitel školy.

A kdo bude soutěžit? Počítá s účastí okolo 8 soutěžících. A odkud mladí mistři cukrářského řemesla přicestují? Většina z České republiky a jedna soutěžící přijede ze slovenské Bratislavy.
Přijďte se přesvědčit, že řemeslo přechází do dobrých rukou mladých talentů. Kroměřížské cukrářské klání je příslibem vysoce atraktivní akce, inspirativní a také fotogenické. Ve čtvrtek 19. dubna jsou všichni zájemci srdečně zváni na výstavu soutěžních výrobků, která proběhne od 12.30 hodin ve společenském sále školy a na ni pak v 16.30 navazuje vyhlášení výsledků a závěrečné pohoštění.
Přejme tedy závěrem soutěžícím hodně zdaru, všem ostatním příjemnou atmosféru a hodně inspirativních výrobků.
Na závěr je důležité zmínit osobnost, pod jejíž záštitou se celá akce koná: 
•    prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a  WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE - Bc. Miroslav Kubec.
Tiskovou zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odbornou výuku
Poznámka pro média: průběžné informace včetně fotografií, videí a zvukových souborů budou průběžně vyvěšovány na stránky školy na adrese:www.hskm.cz
Telefonní kontakt pro média: tel. +420 732 781 831  Ing. Eva Kočířová


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz