úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravský pohár 2018

Aktuality

Moravský pohár 2018 [17.04.2018]
Od úterý 17. dubna 2018 se odborná gastronomická veřejnost a fanoušci cukrářského cechu opět zaměří na město Kroměříž. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s AKC ČR pobočkou Brno a  společností IREKS ENZYMA, spol. s.r.o., jež je hlavním partnerem soutěže,  právě v úterý odstartují 16. ročník s mezinárodní účastí. Jestli se na březnové soutěži Gastro Kroměříž 2018 bylo na co dívat, tak u Moravského poháru to platí úplně stejně. Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její hlavní filosofii: „zapálit mladé cukráře a pomoci jim v kariéře profesionálů“.  Až do čtvrtka 19. dubna 2018 budou mladí studenti soutěžit, porota rozhodovat a závěrem vyhlásí „nejlepší cukrářské juniory Moravského poháru roku 2018“. Soutěž sice startuje v úterý, ale jedná se především o prezenci soutěžících a losování, které proběhne do 16. hodin. Pro hosty a média je podstatný prostor restaurace hotelové školy, kde v 17.30 hodin soutěž slavnostně odstartuje. Ve středu 17. dubna již od 8 hodin začne praktická část soutěže. A co si organizátoři připravili na mladé soutěžící?
V letošním roce je pro soutěžící stanoveno kompoziční téma „Svatba v přírodě“. Téma, ve kterém studenti musí připravit: 
1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů.
2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů).
3. Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně. 
Vysoký stupeň náročnosti úkolů je patrný z času, který mají soutěžící na splnění svých soutěžních disciplín: první den mají 7 hodin a druhý den ještě 3 hodiny. Celkem tedy mohou na svých výrobcích pracovat 10 hodin. A překročení limitu se tvrdě trestá – trestnými body. Odborným garantem a patronem je: Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno. Ředitelem soutěže je Ing. Petr Hajný, ředitel školy.

A kdo bude soutěžit? Počítá s účastí okolo 8 soutěžících. A odkud mladí mistři cukrářského řemesla přicestují? Většina z České republiky a jedna soutěžící přijede ze slovenské Bratislavy.
Přijďte se přesvědčit, že řemeslo přechází do dobrých rukou mladých talentů. Kroměřížské cukrářské klání je příslibem vysoce atraktivní akce, inspirativní a také fotogenické. Ve čtvrtek 19. dubna jsou všichni zájemci srdečně zváni na výstavu soutěžních výrobků, která proběhne od 12.30 hodin ve společenském sále školy a na ni pak v 16.30 navazuje vyhlášení výsledků a závěrečné pohoštění.
Přejme tedy závěrem soutěžícím hodně zdaru, všem ostatním příjemnou atmosféru a hodně inspirativních výrobků.
Na závěr je důležité zmínit osobnost, pod jejíž záštitou se celá akce koná: 
•    prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a  WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE - Bc. Miroslav Kubec.
Tiskovou zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odbornou výuku
Poznámka pro média: průběžné informace včetně fotografií, videí a zvukových souborů budou průběžně vyvěšovány na stránky školy na adrese:www.hskm.cz
Telefonní kontakt pro média: tel. +420 732 781 831  Ing. Eva Kočířová


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Výběrové řízení
18.04.2019
„Výběrové řízení – Dodávka a montáž pekařské pece“
Gastro Mánes 2019
13.04.2019
Ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž se 10. dubna 2019 uskutečnil již 13. ročník celostátní soutěže Gastro Mánes zaměřený na studenou kuchyni. Celá soutěž se nesla v duchu „Vařit se má s láskou a s úsměvem“.
Fairtrade den na téma Indie
11.04.2019
9. dubna 2019 se uskutečnil na naší škole FT den na téma Indie. V dopoledních hodinách proběhla ve společenském sále prezentace a výstava pro studenty středních škol s ochutnávkou indického čaje.
SŠHS Kroměříž na prvních jarních závodech v Opavě
11.04.2019
První dubnový víkend 6. – 7. 4. 2019 strávila Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování odborných předmětů oboru Jezdec a chovatel koní), startující pro letošní sezonu 2019 za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž,
Zájezd do Budapešti
09.04.2019
Dne 3. 4. 2019 uspořádala studentská firma Travel&meeT ze 3.E zájezd do Budapešti, kde si pro účastníky připravila opravdu pestrý program plný poznávání města.
Carving – kuchařská artistika v Hradci Králové 2019
01.04.2019
Gastronomičtí řezbáři vytvářeli umělecká díla na dalším ročníku Vitana Cup 2019, kterou pořádala pobočka AKC ČR Východní Čechy v kongresovém centru Aldis.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz