úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.

Aktuality

Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii. [19.10.2018]

Praktický týden  1.10 – 5. 10. 2018 
Praktického týdne se zúčastnilo pět žáků SŠHS Kroměříž – z třídy 3. A – Pavel Hradil, Jan Tkadlčík, Veronika Matoušková, Lucie Vaculová, Barbora Kuběnová, Brázdil Daniel. Pedagogický doprovod zajistila Mgr. Věra Tupá.
Praktický  týden proběhl od pondělí 1. 10. 2017 do pátku 5. 10. 2018 v penzionu Na kovárně, Jeseník, Lázně - Lipová. Veškeré náklady byly hrazeny z projektu.
První den praktického týdne zahájily seznamovací aktivity a dovednostně motivovaná část. Po večeři se žáci zúčastnili semináře o  rautu.
V úterý žáci navštívili  místní regionální výrobce, chovatele a pěstitele. Viděli farmu na chov pstruhů, na chov hovězího dobytka, italského plemene Piemontese, kozí farmu a pekárnu. Odpoledne a večer žáci  pracovali na přípravách na raut. Číšníci měli seminář o výrobě a druzích limonád, které si podle připravených receptur uvařili a podávali hostům na rautu. Kuchaři si pod odborným vedením kuchaře, člena AKC ČR Pavla Bortníka začali přípravné práce s masem – opracování, nakládání.
Třetí den byl pro číšníky připraven seminář člena CBA ČR pana Karla Mayera, který žáky seznámil s prezentací, otevíráním a dekantováním vína před hostem. Na závěr si žáci pod jeho odborným dohledem prezentaci sami vyzkoušeli.  Kuchaři měli plno práce s přípravou rautu – moderního teplého menu, finger foods a drobných cukrářských výrobků.
Ve čtvrtek číšníci od brzkého rána připravovali prostory pro raut, kterého se zúčastnili zástupci regionálních výrobců potravin, představitelé města Jeseník a Lipová  Lázně. Kuchaři finišovali v přípravách a servírování finger foods. V 18 hodin byl slavnostním proslovem zahájen raut. V pátek po snídani byl žákům předán certifikát o absolvování Praktického týdne s odbornými semináři – Příprava moderního teplého menu a finger foods.
Celý týden probíhal v přátelském prostředí. Žáci měli možnost ověřit si své vědomosti a dovednosti v praxi, seznámit se s tím, jak se pracuje  v týmu, měli možnost vyzkoušet si přípravu výrobků novými technologiemi teplé i studené kuchyně pod profesionálním vedením  kuchaře, komisaře a člena AKC ČR pana Bortníka. Získali inspiraci k dalšímu studiu a  navázali nová přátelství se žáky s jiných škol.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Jubilejní ročník celorepublikové soutěže Sladké opojení
18.05.2019
Dne 15. května se do Kroměříže sjeli již popatnácté účastníci celostátní soutěže odborných učilišť v cukrářských dovednostech, aby předvedli, čemu se naučili. Letošní téma znělo „Tak jde čas…“
Travel&Meet vítězem soutěže studentských společností!
15.05.2019
Opět je tu po roce soutěž studentských společností. Letos se konal 7. ročník, soutěžilo šest společností, které byly zaměřené na cestování, přípravu pokrmů nebo kosmetiky.
Férová snídaně 2019
13.05.2019
Krásné májové počasí letos přilákalo účastníky Férové snídaně, která se opět konala i v našem městě.
Floristická soutěž oboru zahradník
13.05.2019
V pondělí dne 6. 5. 2019 soutěžili žáci druhého a třetího ročníku oboru zahradník na Florii Kroměříž v prostoru haly "A".
Finanční gramotnost je dnes nezbytná!
01.05.2019
Na závěr čtyřleté výuky ekonomických předmětů si studenti maturitní třídy 4. E ověřili své znalosti
Májová cena Frenštátu p. R. s účastí SŠHS Kroměříž
01.05.2019
V neděli 28. 4. 2019 se konala Májová cena Frenštátu pod Radhoštěm, kde se během tohoto soutěžního dne představila i dvojice reprezentující náš subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž – Ing. Michaela Fojtová a Casco Argentino.
Výběrové řízení
30.04.2019
Výběrové řízení: SŠHS Kroměříž – rekonstrukce strukturované kabeláže
První „ST“ sezony 2019 v ESC Olomouc
25.04.2019
Ve dnech 12. – 14. 4. 2019 se konaly první jarní skokové závody v areálu ESC (Equine Sport Centre) Olomouc, kde v sobotu 13. 4. startovala i dvojice za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž - Ing. Michaela Fojtová s koněm Langar.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz