úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.

Aktuality

Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii. [19.10.2018]

Praktický týden  1.10 – 5. 10. 2018 
Praktického týdne se zúčastnilo pět žáků SŠHS Kroměříž – z třídy 3. A – Pavel Hradil, Jan Tkadlčík, Veronika Matoušková, Lucie Vaculová, Barbora Kuběnová, Brázdil Daniel. Pedagogický doprovod zajistila Mgr. Věra Tupá.
Praktický  týden proběhl od pondělí 1. 10. 2017 do pátku 5. 10. 2018 v penzionu Na kovárně, Jeseník, Lázně - Lipová. Veškeré náklady byly hrazeny z projektu.
První den praktického týdne zahájily seznamovací aktivity a dovednostně motivovaná část. Po večeři se žáci zúčastnili semináře o  rautu.
V úterý žáci navštívili  místní regionální výrobce, chovatele a pěstitele. Viděli farmu na chov pstruhů, na chov hovězího dobytka, italského plemene Piemontese, kozí farmu a pekárnu. Odpoledne a večer žáci  pracovali na přípravách na raut. Číšníci měli seminář o výrobě a druzích limonád, které si podle připravených receptur uvařili a podávali hostům na rautu. Kuchaři si pod odborným vedením kuchaře, člena AKC ČR Pavla Bortníka začali přípravné práce s masem – opracování, nakládání.
Třetí den byl pro číšníky připraven seminář člena CBA ČR pana Karla Mayera, který žáky seznámil s prezentací, otevíráním a dekantováním vína před hostem. Na závěr si žáci pod jeho odborným dohledem prezentaci sami vyzkoušeli.  Kuchaři měli plno práce s přípravou rautu – moderního teplého menu, finger foods a drobných cukrářských výrobků.
Ve čtvrtek číšníci od brzkého rána připravovali prostory pro raut, kterého se zúčastnili zástupci regionálních výrobců potravin, představitelé města Jeseník a Lipová  Lázně. Kuchaři finišovali v přípravách a servírování finger foods. V 18 hodin byl slavnostním proslovem zahájen raut. V pátek po snídani byl žákům předán certifikát o absolvování Praktického týdne s odbornými semináři – Příprava moderního teplého menu a finger foods.
Celý týden probíhal v přátelském prostředí. Žáci měli možnost ověřit si své vědomosti a dovednosti v praxi, seznámit se s tím, jak se pracuje  v týmu, měli možnost vyzkoušet si přípravu výrobků novými technologiemi teplé i studené kuchyně pod profesionálním vedením  kuchaře, komisaře a člena AKC ČR pana Bortníka. Získali inspiraci k dalšímu studiu a  navázali nová přátelství se žáky s jiných škol.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz