úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Projekt Podpora vyučování v gastronomii

Aktuality

Projekt Podpora vyučování v gastronomii [24.05.2017]

Projekt Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – exekutivní týden 15. – 20. 5. 2017

Exekutivní týden proběhl od pondělí 15. 5. 2017 do soboty 20. 5. 2017 v Rekreačním a školicím středisku Moravec okres Žďár nad Sázavou. Žáci měli podepsaný souhlas rodičů s účastí na akci, byli na místě proškoleni BOZP a byli pojištěni. Veškeré náklady pobytu a kurzů byly hrazeny z projektu. Denní program byl rozdělen na dopolední část 9,00-12,30 hodin, odpolední program 14,00-18,00 hodin a večerní program 19,30 – 21,30 hodin. Po celou dobu projektu zajišťovala pedagogický doprovod Mgr. Věra Tupá (odborná učitelka gastronomických předmětů).
Projektu se zúčastnila 8 členná skupinka vybraných žáků SŠHS Kroměříž spolu s žáky gastronomických škol z Albrechtic, Olomouce, a Havlíčkova Brodu.
Naši školu reprezentovali žáci Alexej Šebestík, Miroslav Maninský, Jindřich Holan, Kristýna Lysáková, Natálie Šimčíková z třídy 2.A a Hana Janečková, Kateřina Hrabánková, Andrea Küršnerová ze třídy 2.K.
Náplň exekutivního týdne:
* Zahajovací a dovednostněmotivační část – životopis, linkedin, profesní možnosti, kariéra.
* Stmelovací a teamová část – motivační pohovory, komunikace (trénink elevator pitch, strukturování CV, příprava na časté otázky zaměstnavatelů).
* Preventivní a praktická část – sebekontrola, zdravá výživa, týmové úkoly.
* Zaměstnanecká část – Pracovní paměť, plánování a stanovování priorit, pracovní pohovor, MBTI.
* Sebeprezentující část – prezentace týmových úkolů, zakončení týdne.
1. den
PŘÍJEZD A UBYTOVÁNÍ ZAHÁJENÍ, SEZNÁMENÍ – Představení lektorů, programu Představení účastníků, očekávání a obavy, SEZNAMOVACÍ AKTIVITY – Případné dokončení OČ, OB Bingo, Blechy, Lano, Senoseč, SEZNAMOVACÍ AKTIVITY – Linked-In Multisocio
2. den
Ranní komunita, ranní servis, TEAMBUILDING, SEBEPOZNÁNÍ – Autosalon budoucnosti DIXI, sbírání bodů při týmových úkolech, TEAMBUILDING, SEBEPOZNÁNÍ – Nákup materiálu v týmech, Stavba aut, Přehlídka „krásy“ Závod terénem s auty a úkoly pro týmy, SEBEPREZENTACE – CV, motivační dopis, sebeprezentace, pohovor SEBEPREZENTACE Trénink pohovorů a jejich reflexe
3. den
Ranní komunita, ranní servis, ODBORNÝ WORKSHOP S HOSTEM – Studená kuchyně, zdravá výživa (Bortník), DOKONČENÍ ODBORNÝ WORKSHOP S HOSTEM – Dokončení workshopu, úkoly pro účastníky (vymyslet recept, sestavit ho), ODBORNÝ WORKSHOP –Příprava vlastních receptů, prezentace, videí, zpracování zadaného týmového úkolu, SEBEPOZNÁNÍ Inspiromat – nabídka lektorů Můj sen, co bych chtěl(a) v životě – diskuse
4. den
Ranní komunita, ranní servis, JAK NA PODNIKÁNÍ v OBORU – Výlet do blízkého města/obce, rozhovory s podnikateli, JAK NA PODNIKÁNÍ – Příprava výstupů na odpoledne, případně volnější program (fotbal, volejbal…) pro ty, co už budou mít hotovo, JAK NA PODNIKÁNÍ – Prezentace – forma na studentech, SHRNUTÍ DNE – Aktualizace Linked-In MBTI – test osobnosti
5. den
Ranní komunita, ranní servis, PREZENTACE RECEPTŮ – Prezentace receptů podle vlastního receptu (dokončení úkolu z odborného workshopu), ZAMĚSTNANEC – Povinnosti zaměstnance Trénink pohovory, OSOBNÍ SWOT – Osobní SWOT analýza účastníků, SLAVNOSTNÍ VEČER – Předání diplomů Akce studentů, oheň, gril, tanec, zábava
6. den
Ranní komunita, ranní servis, UKONČENÍ – Hodnocení, Dopis pro sebe za X let, Korálky za celý pobyt, rozloučení, odjezd.
Zhodnocení exekutivního týdne:
Celý týden probíhal v přátelském prostředí. Žáci měli možnost zmapovat své silné stránky, dozvěděli se jak pracovat sami na sobě, získali inspiraci k dalšímu studiu, měli možnost vyzkoušet si pracovní pohovory, zaměstnanecké testy, udělali si osobnostní test, sestavili vlastní lindekin a v neposlední řádě navázali nová přátelství se žáky z jiných gastronomických škol. Projekt bude následně pokračovat Praktickým týdnem v měsíci říjen 2017.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Zahájení 16. ročníku soutěže „Moravský pohár 2018“
18.04.2018
Úterní odpoledne 17. dubna 2018 byl ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži zahájen 16. ročník soutěže cukrářských dovedností s mezinárodní účastí „Moravský pohár 2018“.
Moravský pohár 2018
17.04.2018
Tisková zpráva
Maďarsko 2017
11.04.2018
První říjnový den odjelo 10 žáků SŠHS Kroměříž s pedagogickým dozorem na třítýdenní odbornou stáž do Budapešti. Stáž se konala v rámci programu Erasmus+, který hradí veškeré náklady.
Změna učeben
10.04.2018
Změna učeben
Gastro Mánes 2018
06.04.2018
Vařit se má s láskou a s úsměvem
Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V prostorách
Hradec Králové – Gastro Vitana Cup 2018
28.03.2018
Dne 15. 3. 2018 pořádala studentská firma Ferda ze 3. F zájezd do Hradce Králové na Gastro Vitana Cup 2018.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2018
26.03.2018
Závěrečná tisková zpráva GKM 2018
Gastro Kroměříž 2018 online druhý den
23.03.2018
Dnes, v pátek 23. března 2018, pokračuje 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018. Dnes budou soutěžit účastníci v kategoriích
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz