úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Soutěž Zlatá vařečka 2017

Aktuality

Soutěž Zlatá vařečka 2017 [10.04.2017]
Žákyně druhého ročníku Střední hotelové školy v Kroměříži, učebního oboru Stravovací a ubytovací služby, kuchařské práce Hana Janečková a Kateřina Hrabánková se dne 5. 4. 2017 zúčastnily soutěže Zlatá vařečka 2017, kterou pořádala Střední škola a Základní škola Havířov – Šumbark. Soutěž byla určena pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Soutěžili dva žáci z jednoho učiliště, celkem se zúčastnilo 12 škol. Každý soutěžící měl připravit dvě porce pokrmu, doba na přípravu pokrmu byla 30 minut. Soutěž se nesla v duchu „Sýrových variací“.  Naše žákyně si připravily výrobky s názvy Smažené sýrové kuličky a Sýrový tatarák. I přesto, že se neumístily na prvních třech místech, odvezla si děvčata ze soutěže spoustu inspirace do další práce, drobná ocenění a nové zkušenosti, které mohou uplatnit v praxi, a taktéž nová kamarádství. Těšíme se na další ročník Zlaté vařečky a účast na ní.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Vánoční klávesnice slaví čtvrtstoletí!
19.12.2018
V letošním roce jsme u vánočního stromečku oslavili významné výročí naší soutěže „Vánoční klávesnice.“ Letos se konal 25. ročník, který se může pochlubit opět výbornými výsledky.
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.12.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
PROJEKT IREAS - workshop exotické ovoce
12.12.2018
Žáci oboru kuchař – číšník třídy 2 A se v rámci projektu Ireas – Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii dozvěděli spoustu informací o významu a využití exotického ovoce v gastronomii. V průběhu workshopu
Barmanský kurz
12.12.2018
Ve dnech 26. – 30. 11. 2018 se na Střední škole hotelové a služeb uskutečnil Základní barmanský kurz pro studenty naší školy, kteří mají zájem dále prohlubovat znalosti a dovednosti v oblasti nápojové gastronomie. Tento kurz probíhal formou výuky lektorů
Baristický kurz
12.12.2018
Ve dnech 10. 12. – 11. 12. 2018 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Základní kurz Barista junior, který vedl lektor CBA Tomáš Zahradil. Kurz byl zaměřen
Pokračovací kurz carvingu v Kroměříži
10.12.2018
Ve dnech 6. a 7. prosince 2018 se na naší škole konal POKRAČOVACÍ KURZ CARVINGOVÉ AKADEMIE
Přednáška o levném cestování
08.12.2018
V pondělí 3. 12. 2018 si studentská firma Travel&meeT třídy 3. E pozvala známou cestovatelku Hanu Machalovou, která si pro studenty hotelové školy připravila velmi poutavou přednášku o levném a strategickém cestování. Přednáška začala v 10:00 ve velkém
Francouzská kuchyně
04.12.2018
V úterý 27. 11. 2018 se uskutečnila na hotelové restauraci francouzská kuchyně. Akce oficiálně probíhala od 11:30 do 15:00. Samotné přípravy trvaly mnohem déle. Tato akce byla zároveň praktickou maturitní zkouškou dvou žákyň třídy 4. F
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz