úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016

Aktuality

Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016 [21.03.2016]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 17. a 18. března 2016 celkem 85 studentů a jejich doprovody, kteří se účastnili 5. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2016. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční 1. den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku. Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů vepřové panenky.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „čtvero ročních období“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „čtvero ročních období“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappuccino a 2x volný nápoj. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo. Určitě příští rok přijedeme, znělo nádherně, milé polibky při loučení, i nějaká slzička štěstí padla. Úžasné, milé loučení.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior
  1. David Klimcha, Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka
  2. Jan Všetečka, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  3. Jakub Jansa, Střední škola řemesel a služeb Děčín
Kategorie Kuchař senior
  1. Tomáš Bažant, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  2. Jiří Eichler, Střední škola řemesel a služeb Děčín
  3. Zdeněk Kubíček, Hotel Větruše, Ústí nad Labem
Kategorie Cukrář junior
  1. Kateřina Jurčeková, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Dana Najkerová, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Eliška Juráková, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště
Kategorie Cukrář senior
  1. Markéta Tůnová, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Gabriala Hanáková, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Lea Minaříková, Střední škola Brno, Charbulova
Kategorie Barista
  1. Alžběta Kršová, Hotelová škola Světlá
  2. David Kulich, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Sebastian Klášterník, Albrechtova střední škola, Český Těšín
Kategorie Sommelier
  1. Anna Hrazdilová, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Salvatore Cirlincione, Itálie, Bardolino
  3. Jakub Kratochvíl, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Exkurze do kongresového hotelu NH Collection Olomouc
13.11.2019
Dne 22. 10. 2019 se v rámci studentské společnosti D&L, uskutečnila exkurze do kongresového hotelu NH Collection Olomouc.
Výzva k podání nabídky Stravovací systém
12.11.2019
Zadávací podmínky
Mezinárodní soutěž tradičních zápřeží o pohár Jana arcibiskupa olomouckého v Kroměříži 28. – 29. září 2019
07.10.2019
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se podílela na organizaci a průběhu mezinárodní soutěže tradičních zápřeží.
Praktický exekutivní týden
19.09.2019
Závěrečný exekutivní týden se uskutečnil na Vysoké škole hotelové spol. s r. o. v Praze od 9. 9. – 13. 9. 2019.
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
04.09.2019
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky maturitních oborů hotelnictví se konal ve dnech 29. 8. – 1. 9. 2019.
Výzva k podání nabídky
22.08.2019
Zadávací podmínky
Vyhlášení 4. kola přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020
20.08.2019
Vyhlášení 4. kola přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020
Škola vaření a kávy v Itálii
02.08.2019
SŠHS Kroměříž pořádá v letošním roce tematicky zaměřený zájezd do Itálie.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz