úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016

Aktuality

Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016 [21.03.2016]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 17. a 18. března 2016 celkem 85 studentů a jejich doprovody, kteří se účastnili 5. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2016. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční 1. den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku. Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů vepřové panenky.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „čtvero ročních období“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „čtvero ročních období“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappuccino a 2x volný nápoj. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo. Určitě příští rok přijedeme, znělo nádherně, milé polibky při loučení, i nějaká slzička štěstí padla. Úžasné, milé loučení.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior
  1. David Klimcha, Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka
  2. Jan Všetečka, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  3. Jakub Jansa, Střední škola řemesel a služeb Děčín
Kategorie Kuchař senior
  1. Tomáš Bažant, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  2. Jiří Eichler, Střední škola řemesel a služeb Děčín
  3. Zdeněk Kubíček, Hotel Větruše, Ústí nad Labem
Kategorie Cukrář junior
  1. Kateřina Jurčeková, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Dana Najkerová, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Eliška Juráková, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště
Kategorie Cukrář senior
  1. Markéta Tůnová, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Gabriala Hanáková, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Lea Minaříková, Střední škola Brno, Charbulova
Kategorie Barista
  1. Alžběta Kršová, Hotelová škola Světlá
  2. David Kulich, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Sebastian Klášterník, Albrechtova střední škola, Český Těšín
Kategorie Sommelier
  1. Anna Hrazdilová, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Salvatore Cirlincione, Itálie, Bardolino
  3. Jakub Kratochvíl, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz