úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Valašská kuchyně – praktická maturita

Aktuality

Valašská kuchyně – praktická maturita [18.01.2017]
Dne 17. ledna 2017 se konala v restauraci Střední hotelové škole a služeb na Pavlákově ulici praktická maturita na téma VALAŠSKÁ KUCHYNĚ. Pořádaly ho maturantky Karolina Reková ze 4. F, která zajišťovala obsluhu spolu s žáky 2. E oboru Hotelnictví pod vedením Mgr. Mišurcové. Maturantka Eliška Hrančíková ze třídy 4. E a žáci 4. S oboru Gastronomie, pod vedením Mgr. Tvrdé připravili Valašské menu. Hosté byli uvítáni tradiční slivovicí a sušenou trnkou. Tato regionální kuchyně je specifická svými tučnějšími, plnějšími a sytějšími pokrmy. Švestky zvané po valašsku trnky, byly hojně využívané nejen do tradiční slivovice, ale i do frgálů, trnkové omáčky. Valaši obohatili regionální kuchyni také o jehněčí recepty, kyselici a spoustu dalších dobrot. Hosté hned několik z těchto specialit ochutnali. Do menu jsme zařadili místo tradičního moučníku i nový experiment z typických surovin ve formě dortíku z podmáslí.  Při konzumaci pokrmů hostům hrála lidová hudba a atmosféru doplnila výzdoba v lidovém stylu. Podle pozitivních ohlasů, úsměvu na tváři, se kterým se hosté loučili a odcházeli domů, jsme usoudili, že naše Valašská kuchyně jim chutnala.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz