úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017

Aktuality

Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017 [21.03.2017]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 16. a 17. března 2017 celkem 87 studentů a jejich doprovod, kteří se účastnili 6. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2017. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční první den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku.  Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů kachních prsou.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „Black & White“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „Black & White“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappucino a 2x Latte machiato. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior

  1. Špaček Petr, HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  2. Polák Daniel, Střední škola gastronomie a služeb Liberec
  3. Pekařová Tereza, Integrovaná střední škola Moravská Třebová   

Kategorie Kuchař senior

  1. Schober Marek, Hotel Aviva, Rakousko
  2. Gajdoš Daniel, Stredná odborná škola Nitra
  3. Bednářová Marcela, SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek – Místek

Kategorie Cukrář junior

  1. Jurčeková Kateřina, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Kancírová Viktorie, Střední škola Brno, Charbulova      
  3. Šimečková Kristýna, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště   

Kategorie Cukrář senior

  1. Jarošová Leona, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Bc. Kučová Veronika, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Brablec Břetisllav, Modrý ráj, Prostějov

Kategorie Barista

  1. Kulich David, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  2. Kršová Alžběta, Hotelová škola Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  3. Mantovanelli Sara, Itálie, Bardolino

Kategorie Sommelier

  1. Hrazdilová Anna, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Coufal Tomáš, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  3. Dindo Mateo, Itálie, Bardolino

Kompletní výsledky

vysled_list_GKM_2017.xlsx
Zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odborný výcvik, SŠHS Kroměříž
« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz