úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017

Aktuality

Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017 [21.03.2017]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 16. a 17. března 2017 celkem 87 studentů a jejich doprovod, kteří se účastnili 6. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2017. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční první den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku.  Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů kachních prsou.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „Black & White“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „Black & White“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappucino a 2x Latte machiato. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior

  1. Špaček Petr, HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  2. Polák Daniel, Střední škola gastronomie a služeb Liberec
  3. Pekařová Tereza, Integrovaná střední škola Moravská Třebová   

Kategorie Kuchař senior

  1. Schober Marek, Hotel Aviva, Rakousko
  2. Gajdoš Daniel, Stredná odborná škola Nitra
  3. Bednářová Marcela, SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek – Místek

Kategorie Cukrář junior

  1. Jurčeková Kateřina, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Kancírová Viktorie, Střední škola Brno, Charbulova      
  3. Šimečková Kristýna, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště   

Kategorie Cukrář senior

  1. Jarošová Leona, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Bc. Kučová Veronika, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Brablec Břetisllav, Modrý ráj, Prostějov

Kategorie Barista

  1. Kulich David, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  2. Kršová Alžběta, Hotelová škola Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  3. Mantovanelli Sara, Itálie, Bardolino

Kategorie Sommelier

  1. Hrazdilová Anna, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Coufal Tomáš, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  3. Dindo Mateo, Itálie, Bardolino

Kompletní výsledky

vysled_list_GKM_2017.xlsx
Zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odborný výcvik, SŠHS Kroměříž
« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
Hotelová škola měla úspěch na filmovém festivalu ve Zlíně
02.06.2017
57. ročník Mezinárodního filmového festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně měl i letos nejedno zpestření. Kromě jiného se v doprovodném programu představily studentky SŠHS Kroměříž. 30. května 2017 nabízely návštěvníkům festivalu k ochutnání bezlepkové
„Buďte na internetu v bezpečí“
02.06.2017
Počet mladých lidí, kteří nacházejí svoje intimní materiály na internetu, roste. Posílají je svým protějškům na sociálních sítích nebo třeba neznámým lidem při seznamování. Po čase se ale může z krátkodobé zábavy a vzrušení stát noční můra.
Podnikání je náročné i ve wellness…
02.06.2017
Wellness je velice široký pojem, obsahující jak stránku ducha, tak těla. Primárně, slovo wellness znamená cestu k souladu mysli, duše a těla.
Ta jižní Morava je krásná zem, osázená vinohradem
02.06.2017
Ve známé lidové písni se zpívá o krásné jižní Moravě. O tom, že je to tak, se přesvědčili studenti třídy 3. E na dvoudenní odborné exkurzi.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz