úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Zpráva z exekutivního týdne 21. 5. – 26. 5. 2018 Javoříčko

Aktuality

Zpráva z exekutivního týdne 21. 5. – 26. 5. 2018 Javoříčko [23.05.2018]
Exekutivního týdne v Javoříčku se účastní žáci ze škol: SŠZS Albrechtice, PRAKTIK s. r. o. Olomouc, SŠHS Kroměříž, SOŠ a SOU Vlašim. Ze školy  SŠHS Kroměříž se účastní žáci tříd 2. A a 2. K s pedagogickým doprovodem Mgr. Věrou Tupou.
1. den – 21. 5. odjezd od školy v 9.00, příjezd do Javoříčka 10.20 hod. Po příjezdu byli žáci seznámeni majitelem rekreačního střediska s provozním řádem. Po ubytování ve zděných chatkách a příjezdu ostatních škol a lektorů byli žáci seznámeni se základními programovými prvky celého týdne a s pravidly chování během týdne.
 Po obědě začali žáci s lektory s prvními aktivitami zaměřenými na seznámení všech zúčastněných. Po seznámení následovaly aktivity zaměřené na odbourávání bariér, rozvoj empatie, poznání lektorů, navození důvěry, týmová spolupráce v menších skupinách. Po večeři se žáci seznámili s profesní sociální sítí Linked-In, s jejími výhodami a nevýhodami. Vytvořili si vlastní profesní životopis. Po náročném prvním dnu, všichni rádi uléhali do postele.


2. den
Druhý den začínal společnou snídaní v restauraci. Po té, se žáci přesunuli do venkovních prostor areálu, kde si plnili týmové úkoly, za něž sbírali body. Po obědě za nasbírané body nakupovali materiály a z nich ve svých týmech stavěli auta budoucnosti. Každý tým své auto představil hodnotící komisi, která udělovala body za design a prezentaci vyrobených aut. Poslední body získaly týmy za závod terénem. Následovalo vyhlášení výsledků. Celodenní aktivity byly zaměřeny na – podporu týmové aktivity, vyjednávacích schopností, rozvoj komunikačních schopností, rozvoj kreativity, prezentační dovednosti, silný společný zážitek. Po večeři následovaly aktivity zaměřené na - nastavení důvěrné atmosféry, hlubšího poznání se navzájem, diskuse v celé skupině, formulace vlastních názorů, vysvětlení postojů k různým otázkám. Závěrečná relaxace celého dne probíhala u táboráku a písní s kytarou.

3. den – 23. 5. V dopoledních hodinách si žáci pod vedením lektorů tvořili vlastní životopis. Seznámili se – s cíli životopisu jako součásti dokumentace uchazeče o zaměstnání, s podobou životopisu (vzor europas), napsaní vlastního životopisu, zpětná vazba od lektorů. Po obědě všichni vyrazili na poznávací vycházku do okolí Javoříčka a blízkých javoříčských krápníkových jeskyní.
Po večeři žáci usedli do zasedací místnosti a vytvářeli motivační dopis. Při této činnosti se učili – jak pracovat s cíli motivačního dopisu jako součásti dokumentace uchazeče o zaměstnání, seznámili se s podobou motivačního dopisu, napsali si motivační dopis, na který dostali zpětnou vazbu od lektorů.
4. den – v dopoledních hodinách se žáci rozdělili do skupin a pod vedením lektorů hráli společenské hry zaměřené na – sebepoznání, důvěru, týmovou spolupráci, rozvoj skupinové komunikace a kooperace, diskuzi ve skupině.
Po obědě se seznámili se základními právy a povinnostmi zaměstnavatele, s nebezpečími, kterým mohou být vystaveni jako zaměstnanci z hlediska placení dávek státu. Prakticky si vyzkoušeli příjímací pohovory – tipy a rady pro jednání s potenciálním zaměstnavatelem.
Na společném večeru probíhala reflexe a sdílení zážitků přijímacích pohovorů ve skupině a poznání sebe sama pomocí testu osobnosti.

5. den – celý den byl zaměřen na praktický workshop, na kterém si žáci trénovali rozvoj praktických dovedností. Workshop vedl profesionální kuchař firmy Proglas vyrábějící koření a marinády. Žáci si připravili různé druhy masa – hovězí svíčkovou, pupek, roštěnou, vepřovou kotletu, kuřecí maso, které si nejdřív vykostili, z ryb -  lososa, pražmu. Připravili si různé druhy zeleniny. Kuchyňsky opracované, naporcované a na kořeněné maso grilovali. Závěrem byl raut, na kterém si grilované výrobky chutnali. Na závěr dne se žáci rozdělili do skupin a každá skupina si k workshopu připravila prezentaci, s níž seznámila ostatní skupiny.
6. den – poslední, se nesl v duchu ukončení a rozloučení všech účastníků. Po snídani žáci vypracovali osobní SWOT při kterém poznali své silné a slabé stránky, možnosti rozvoje a bariéry, které jim v tom brání. Na závěr byly žákům předány certifikáty o absolvování exekutivního týdne PŘÍPRAVA KOŘENÍCÍCH SMĚSÍ A GRILOVÁNÍ. Po té následovalo rozloučení všech účastníků a odjezd žáků a pedagogů jednotlivých škol domů.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
Florbalový turnaj
29.05.2018
V pátek dne18. 5. 2018 se konal ve zlínské tělocvičně florbalový turnaj pořádaný Střední školou obchodu a gastronomie.
Zažij DofE
28.05.2018
Program DofE (Cena vévody z Edinburghu) je tady od toho, aby ti pomohl zdolat výzvy, které bys chtěl/a překonat a splnit si sny, které máš. V programu DofE se budeš dlouhodobě a pravidelně věnovat aktivitám ve čtyřech oblastech: rozvoj talentu,
Návštěva hotelů Hilton v Praze
23.05.2018
Žáci oboru hotelnictví, třída 1. E v doprovodu třídního učitele Ing. Jindřicha Matějíčka a učitelů odborných předmětů Mgr. Ivany Hašové a Mgr. Andrei Mišurcové se zúčastnili kariérních dnů hotelu Hilton v Praze. Ujal se nás Michal Hradilík Cluster Recruit
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz