úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Zpráva z exekutivního týdne 21. 5. – 26. 5. 2018 Javoříčko

Aktuality

Zpráva z exekutivního týdne 21. 5. – 26. 5. 2018 Javoříčko [23.05.2018]
Exekutivního týdne v Javoříčku se účastní žáci ze škol: SŠZS Albrechtice, PRAKTIK s. r. o. Olomouc, SŠHS Kroměříž, SOŠ a SOU Vlašim. Ze školy  SŠHS Kroměříž se účastní žáci tříd 2. A a 2. K s pedagogickým doprovodem Mgr. Věrou Tupou.
1. den – 21. 5. odjezd od školy v 9.00, příjezd do Javoříčka 10.20 hod. Po příjezdu byli žáci seznámeni majitelem rekreačního střediska s provozním řádem. Po ubytování ve zděných chatkách a příjezdu ostatních škol a lektorů byli žáci seznámeni se základními programovými prvky celého týdne a s pravidly chování během týdne.
 Po obědě začali žáci s lektory s prvními aktivitami zaměřenými na seznámení všech zúčastněných. Po seznámení následovaly aktivity zaměřené na odbourávání bariér, rozvoj empatie, poznání lektorů, navození důvěry, týmová spolupráce v menších skupinách. Po večeři se žáci seznámili s profesní sociální sítí Linked-In, s jejími výhodami a nevýhodami. Vytvořili si vlastní profesní životopis. Po náročném prvním dnu, všichni rádi uléhali do postele.


2. den
Druhý den začínal společnou snídaní v restauraci. Po té, se žáci přesunuli do venkovních prostor areálu, kde si plnili týmové úkoly, za něž sbírali body. Po obědě za nasbírané body nakupovali materiály a z nich ve svých týmech stavěli auta budoucnosti. Každý tým své auto představil hodnotící komisi, která udělovala body za design a prezentaci vyrobených aut. Poslední body získaly týmy za závod terénem. Následovalo vyhlášení výsledků. Celodenní aktivity byly zaměřeny na – podporu týmové aktivity, vyjednávacích schopností, rozvoj komunikačních schopností, rozvoj kreativity, prezentační dovednosti, silný společný zážitek. Po večeři následovaly aktivity zaměřené na - nastavení důvěrné atmosféry, hlubšího poznání se navzájem, diskuse v celé skupině, formulace vlastních názorů, vysvětlení postojů k různým otázkám. Závěrečná relaxace celého dne probíhala u táboráku a písní s kytarou.

3. den – 23. 5. V dopoledních hodinách si žáci pod vedením lektorů tvořili vlastní životopis. Seznámili se – s cíli životopisu jako součásti dokumentace uchazeče o zaměstnání, s podobou životopisu (vzor europas), napsaní vlastního životopisu, zpětná vazba od lektorů. Po obědě všichni vyrazili na poznávací vycházku do okolí Javoříčka a blízkých javoříčských krápníkových jeskyní.
Po večeři žáci usedli do zasedací místnosti a vytvářeli motivační dopis. Při této činnosti se učili – jak pracovat s cíli motivačního dopisu jako součásti dokumentace uchazeče o zaměstnání, seznámili se s podobou motivačního dopisu, napsali si motivační dopis, na který dostali zpětnou vazbu od lektorů.
4. den – v dopoledních hodinách se žáci rozdělili do skupin a pod vedením lektorů hráli společenské hry zaměřené na – sebepoznání, důvěru, týmovou spolupráci, rozvoj skupinové komunikace a kooperace, diskuzi ve skupině.
Po obědě se seznámili se základními právy a povinnostmi zaměstnavatele, s nebezpečími, kterým mohou být vystaveni jako zaměstnanci z hlediska placení dávek státu. Prakticky si vyzkoušeli příjímací pohovory – tipy a rady pro jednání s potenciálním zaměstnavatelem.
Na společném večeru probíhala reflexe a sdílení zážitků přijímacích pohovorů ve skupině a poznání sebe sama pomocí testu osobnosti.

5. den – celý den byl zaměřen na praktický workshop, na kterém si žáci trénovali rozvoj praktických dovedností. Workshop vedl profesionální kuchař firmy Proglas vyrábějící koření a marinády. Žáci si připravili různé druhy masa – hovězí svíčkovou, pupek, roštěnou, vepřovou kotletu, kuřecí maso, které si nejdřív vykostili, z ryb -  lososa, pražmu. Připravili si různé druhy zeleniny. Kuchyňsky opracované, naporcované a na kořeněné maso grilovali. Závěrem byl raut, na kterém si grilované výrobky chutnali. Na závěr dne se žáci rozdělili do skupin a každá skupina si k workshopu připravila prezentaci, s níž seznámila ostatní skupiny.
6. den – poslední, se nesl v duchu ukončení a rozloučení všech účastníků. Po snídani žáci vypracovali osobní SWOT při kterém poznali své silné a slabé stránky, možnosti rozvoje a bariéry, které jim v tom brání. Na závěr byly žákům předány certifikáty o absolvování exekutivního týdne PŘÍPRAVA KOŘENÍCÍCH SMĚSÍ A GRILOVÁNÍ. Po té následovalo rozloučení všech účastníků a odjezd žáků a pedagogů jednotlivých škol domů.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.12.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
PROJEKT IREAS - workshop exotické ovoce
12.12.2018
Žáci oboru kuchař – číšník třídy 2 A se v rámci projektu Ireas – Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii dozvěděli spoustu informací o významu a využití exotického ovoce v gastronomii. V průběhu workshopu
Barmanský kurz
12.12.2018
Ve dnech 26. – 30. 11. 2018 se na Střední škole hotelové a služeb uskutečnil Základní barmanský kurz pro studenty naší školy, kteří mají zájem dále prohlubovat znalosti a dovednosti v oblasti nápojové gastronomie. Tento kurz probíhal formou výuky lektorů
Baristický kurz
12.12.2018
Ve dnech 10. 12. – 11. 12. 2018 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Základní kurz Barista junior, který vedl lektor CBA Tomáš Zahradil. Kurz byl zaměřen
Pokračovací kurz carvingu v Kroměříži
10.12.2018
Ve dnech 6. a 7. prosince 2018 se na naší škole konal POKRAČOVACÍ KURZ CARVINGOVÉ AKADEMIE
Přednáška o levném cestování
08.12.2018
V pondělí 3. 12. 2018 si studentská firma Travel&meeT třídy 3. E pozvala známou cestovatelku Hanu Machalovou, která si pro studenty hotelové školy připravila velmi poutavou přednášku o levném a strategickém cestování. Přednáška začala v 10:00 ve velkém
Francouzská kuchyně
04.12.2018
V úterý 27. 11. 2018 se uskutečnila na hotelové restauraci francouzská kuchyně. Akce oficiálně probíhala od 11:30 do 15:00. Samotné přípravy trvaly mnohem déle. Tato akce byla zároveň praktickou maturitní zkouškou dvou žákyň třídy 4. F
Vánoční krmení koní
04.12.2018
na Štědrý den 24. 12. 2018
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz