úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Zpráva z exekutivního týdne 21. 5. – 26. 5. 2018 Javoříčko

Aktuality

Zpráva z exekutivního týdne 21. 5. – 26. 5. 2018 Javoříčko [23.05.2018]
Exekutivního týdne v Javoříčku se účastní žáci ze škol: SŠZS Albrechtice, PRAKTIK s. r. o. Olomouc, SŠHS Kroměříž, SOŠ a SOU Vlašim. Ze školy  SŠHS Kroměříž se účastní žáci tříd 2. A a 2. K s pedagogickým doprovodem Mgr. Věrou Tupou.
1. den – 21. 5. odjezd od školy v 9.00, příjezd do Javoříčka 10.20 hod. Po příjezdu byli žáci seznámeni majitelem rekreačního střediska s provozním řádem. Po ubytování ve zděných chatkách a příjezdu ostatních škol a lektorů byli žáci seznámeni se základními programovými prvky celého týdne a s pravidly chování během týdne.
 Po obědě začali žáci s lektory s prvními aktivitami zaměřenými na seznámení všech zúčastněných. Po seznámení následovaly aktivity zaměřené na odbourávání bariér, rozvoj empatie, poznání lektorů, navození důvěry, týmová spolupráce v menších skupinách. Po večeři se žáci seznámili s profesní sociální sítí Linked-In, s jejími výhodami a nevýhodami. Vytvořili si vlastní profesní životopis. Po náročném prvním dnu, všichni rádi uléhali do postele.


2. den
Druhý den začínal společnou snídaní v restauraci. Po té, se žáci přesunuli do venkovních prostor areálu, kde si plnili týmové úkoly, za něž sbírali body. Po obědě za nasbírané body nakupovali materiály a z nich ve svých týmech stavěli auta budoucnosti. Každý tým své auto představil hodnotící komisi, která udělovala body za design a prezentaci vyrobených aut. Poslední body získaly týmy za závod terénem. Následovalo vyhlášení výsledků. Celodenní aktivity byly zaměřeny na – podporu týmové aktivity, vyjednávacích schopností, rozvoj komunikačních schopností, rozvoj kreativity, prezentační dovednosti, silný společný zážitek. Po večeři následovaly aktivity zaměřené na - nastavení důvěrné atmosféry, hlubšího poznání se navzájem, diskuse v celé skupině, formulace vlastních názorů, vysvětlení postojů k různým otázkám. Závěrečná relaxace celého dne probíhala u táboráku a písní s kytarou.

3. den – 23. 5. V dopoledních hodinách si žáci pod vedením lektorů tvořili vlastní životopis. Seznámili se – s cíli životopisu jako součásti dokumentace uchazeče o zaměstnání, s podobou životopisu (vzor europas), napsaní vlastního životopisu, zpětná vazba od lektorů. Po obědě všichni vyrazili na poznávací vycházku do okolí Javoříčka a blízkých javoříčských krápníkových jeskyní.
Po večeři žáci usedli do zasedací místnosti a vytvářeli motivační dopis. Při této činnosti se učili – jak pracovat s cíli motivačního dopisu jako součásti dokumentace uchazeče o zaměstnání, seznámili se s podobou motivačního dopisu, napsali si motivační dopis, na který dostali zpětnou vazbu od lektorů.
4. den – v dopoledních hodinách se žáci rozdělili do skupin a pod vedením lektorů hráli společenské hry zaměřené na – sebepoznání, důvěru, týmovou spolupráci, rozvoj skupinové komunikace a kooperace, diskuzi ve skupině.
Po obědě se seznámili se základními právy a povinnostmi zaměstnavatele, s nebezpečími, kterým mohou být vystaveni jako zaměstnanci z hlediska placení dávek státu. Prakticky si vyzkoušeli příjímací pohovory – tipy a rady pro jednání s potenciálním zaměstnavatelem.
Na společném večeru probíhala reflexe a sdílení zážitků přijímacích pohovorů ve skupině a poznání sebe sama pomocí testu osobnosti.

5. den – celý den byl zaměřen na praktický workshop, na kterém si žáci trénovali rozvoj praktických dovedností. Workshop vedl profesionální kuchař firmy Proglas vyrábějící koření a marinády. Žáci si připravili různé druhy masa – hovězí svíčkovou, pupek, roštěnou, vepřovou kotletu, kuřecí maso, které si nejdřív vykostili, z ryb -  lososa, pražmu. Připravili si různé druhy zeleniny. Kuchyňsky opracované, naporcované a na kořeněné maso grilovali. Závěrem byl raut, na kterém si grilované výrobky chutnali. Na závěr dne se žáci rozdělili do skupin a každá skupina si k workshopu připravila prezentaci, s níž seznámila ostatní skupiny.
6. den – poslední, se nesl v duchu ukončení a rozloučení všech účastníků. Po snídani žáci vypracovali osobní SWOT při kterém poznali své silné a slabé stránky, možnosti rozvoje a bariéry, které jim v tom brání. Na závěr byly žákům předány certifikáty o absolvování exekutivního týdne PŘÍPRAVA KOŘENÍCÍCH SMĚSÍ A GRILOVÁNÍ. Po té následovalo rozloučení všech účastníků a odjezd žáků a pedagogů jednotlivých škol domů.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz