úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Zprávy žáků ze zahraničních praxí

Aktuality

Zprávy žáků ze zahraničních praxí [13.11.2013]

Německo – Keitum

Do Keitumu jsme jeli vlakem, jeli jsme z Olomouce do České Třebové, z České Třebové směr Hamburg – Altona a odtud do Keitumu na ostrov Sylt. Podle smlouvy jsme pracovali od 1. července do 30. září. Po příjezdu do Keitumu už nás očekával Christian (zaměstnanec v restauraci), prvně nás dovezli do Tinnumu, kde jsme bydleli. Bydleli jsme ve větším rodinném domě, který měl 3 patra. Bydleli jsme ve třetím patře. Byt byl rozdělen na čtyři pokoje, společnou kuchyni a dvě koupelny a jeden oddělený záchod. Bydleli jsme v pokoji pro dva, ostatní pokoje jsou jen pro jednoho a v jednom z nich bydlí Jessica, která pracuje jako číšník v restauraci. Keitum a Tinnum jsou od sebe necelé 4 kilometry. Restaurace měla 50 míst na sezení a 30 míst venku na terase. Do práce jsem chodil v bílé košili a s černými kalhotami a červenou zástěrou, kterou mi dali. Martin nosil do práce rondon, bíle kalhoty, jakoukoliv uzavřenou obuv a béžovou zástěru s logem restaurace. Ve smlouvě byla ujednána minimální pracovní doba 40 hodin týdně a 2 dny volna v týdnu. Restaurace otevírala každý den v poledne v 12:00 a objednávky se přijímaly až do 14:00, večer v 17:30 a přijímala objednávky do 22:00. Restaurace neměla pevně stanovenou zavírací dobu, restaurace byla tak dlouho otevřená, dokud neodešli všichni hosté. Já a Martin jsme začali pracovat od 11:00, Martin končil většinou kolem 14:30, když už měli všechno uklizené a čekal už jen na oběd. Já jsem končil, až byli všichni hosté pryč a vše bylo založeno na večer. V restauraci jsme měli jen oběd, jinak nám řekli, ať si na snídani a večeři koupíme, cokoliv chceme, stačilo jen donést účtenku, kterou nám na konci týdne vždy proplatili. Večer začínal Martin v 17:00 a končil nejpozději v 23:30, já jsem začínal v 18:00 a nejpozději jsem končil v 00:00. Do práce a domů jsme jezdili na kolech, která nám dali. V neděli měli všichni volno a já s Martinem podle určení, pracují 6 dní v týdnu a poté zavřou na konci listopadu restauraci a mají 3 měsíce volno.
Město Keitum mělo nádherné cihlové domy s rákosovou střechou. Pláž byla ve Westerlandu a od 18 let se za ní platilo, protože na ni musí dovážet písek, aby pláže neubývalo. V Rantumu se vyrábí jejich vlastní minerální voda jménem Sylt quelle. V městě List jsme mohli najít muzeum přírodních sil, kde jsme se mohli dozvědět o počasí na ostrově, jeho historii a o jeho fauně a flóře. Klientela byla převážně domácí, ostrov byl spíše pro bohaté lidi, jen pouhý rodinný dům stojí 1.000.000 €.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hamadi ukázala své kvality
06.12.2017
Studentská firma Hamadi ze třídy 3. F předvedla výbornou práci. Byla oslovena managementem americké společností Smiths Medical
Posezení v Libosvárech
02.12.2017
Dne 2. 12. 2017 v Libosvárech, malé vesničce nedaleko Bystřice pod Hostýnem, uspořádaly místní seniorky posezení.
Studentská firma 1. D ConFirm na výbornou
26.11.2017
Dne 20. listopadu 2017 se v Domě kultury v Kroměříži uskutečnilo předvánoční setkání neziskových organizací, které pořádal Městský úřad, jako poděkování za dosavadní činnost.
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz