úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Informace pro učitele, žáky a rodiče » Odborný výcvik
tisk

Odborný výcvik

Potřeby pro odborný výcvik

Obor Zahradník
  • Roubovací nůž – jednostranný (zavírací) 150,- Kč
  • Očkovací nůž – zavírací 150,- Kč
  • Zahradnické nůžky dvousečné 250 – 500 Kč
  • Brousek – hrubý 30 Kč, jemný 100 Kč
  • Pracovní oblečení – montérky, pracovní obuv, teplou bundu – 1500 Kč

Nože a zahradnické nůžky lze zakoupit v zahradnických prodejnách. Brousky lze zakoupit v železářství.
Sešit tvrdé desky.

Potřebná částka cca 2.500 Kč


Obor Jezdec a chovatel koní
  1. Pracovní pomůcky ke koním
  • bičík
  • čištění – hřbílko gumové, jemný žíněný kartáč, hadr, háček na kopyta (500 Kč)
  1. Pracovní oblečení ke koním (montérky) + pracovní obuv, pokrývka hlavy (šátek, čepice), teplá bunda nebo vesta na zimu (1 000 Kč)
  2. Jezdecké oblečení – rajtky, přiléhavé tričko/halenka, bunda, jezdecké boty (hladká podrážka – gumové nebo kožené) popř. chepsy, přilba tříbodová jezdecká, v zimním období nejsou povoleny široké termoboty – zimní. (4 000 Kč)
  3. Páteřní vesta dle vlastního uvážení.
  4. Sešit A4 tvrdé desky – bude mít žák po celé tři roky
Připojištění dítěte – úrazy.
Potřebná částka na zakoupení výše uvedených věcí 5.500 Kč

 

OBOR VZDĚLÁNÍ Jezdec a chovatel koní 41-53-H/02

Skupiny I. roč 17–18
Skupiny II. a III. ročník 17–18
Rozpis I. ročník 17–18
Rozpis II. a III. ročník 17–18
Odjezdy vlaků Napajedla
Odjezdy vlaků Tlumačov

OBOR VZDĚLÁNÍ ZAHRADNÍK 41-52-H/01

PRACOVIŠTĚ

  • Zahradnictví – Zdeněk Kohout,Tlumačovská 286 Kvasice  
  • Státní zámek Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži, Sněmovní náměstí 1,767 01 Kroměříž
  • Střední škola hotelová a služeb Kroměříž

Rozdělení pracovišť 41-52-H/01 obor Zahradník školní rok 2017–18

Rozdělení pracovišť

Rozdělení žáků do skupin ve školním roce 2017/2018

Skupiny


Informace o odborném výcviku žáků učebních oborů Kuchař - číšník, Cukrář a Pekař

V průběhu celé učební doby se pravidelně střídá týden teoretického vyučování s týdnem odborného výcviku. Žáci vykonávají odborný výcvik skupinovou formou pod vedením učitele odborného výcviku na školních pracovištích, nebo individuálně na smluvních pracovištích pod dohledem instruktorů.
Pracovní doba žáků prvního ročníku je 6 hod, v druhém a třetím ročníku 7 hod denně. Výuka probíhá ve všedních dnech v době školního vyučování. Za vykonanou produktivní práci jsou žáci odměňováni podle zákona 561/2004 Sb. § 122.
Veškerá zařízení a vybavení jednotlivých provozoven jsou žákům k dispozici a učí se s nimi pracovat a používat je.
Pokud žák na odborný výcvik nenastoupí (např. ze zdravotních důvodů), případně onemocní v jeho průběhu, je jeho povinností informovat svého učitele OV nebo instruktora na pracovišti kam byl zařazen.
Pro žáky učebního oboru Kuchař- číšník slouží pro skupinovou výuku pracoviště Restaurace Alfa v Kroměříži a dále dvě restaurace a dvě kuchyně v areálu školy. Na individuální praxi jsou zařazováni do různých restaurací v Kroměříži například Scéna, Černý orel, Radniční sklípek, Vodní meloun a jiné. Další smluvní pracoviště máme k dispozici v Holešově a Bystřici pod Hostýnem. U tohoto oboru jsou žáci povinni ve dnech odborného výcviku odebírat stravu
Žáci učebního oboru Cukrář pracují převážně pod dohledem učitelů OV ve školních cukrářských dílnách. Až ve 2. a 3. ročníku část žáků pracuje na smluvních pracovištích v Kroměříži a Zlíně.
Žáci učebního oboru Pekař vykonávají celý odborný výcvik pod dohledem učitelů OV ve školní pekárně v Kroměříži, která je umístěna v areálu školy.


Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Strava pro naši mysl
15.02.2018
Ve dnech 5. – 9. 2. 2018 se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili mezinárodního projektového setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl) v chorvatském Daruvaru. Jednalo se o první z pěti setkání,
Projekt EQAVET – Senior 50+
11.02.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se zapojila do Pilotního ověřování programu
Naši cukráři slavili další úspěch
08.02.2018
Mimořádným úspěchem skončila pro SŠHS Kroměříž soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“. V nádherném prostředí Priessnitzových léčebných lázní se ve středu 31. ledna 2018 konal již 14. ročník této soutěže, kterou pořádala
Olympiáda v anglickém jazyce
04.02.2018
Dne 23. 1. 2018 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěžilo 15 studentů 1. – 3. ročníku a své znalosti si procvičili v konverzaci na vylosované téma a popisu obrázku. Hodnotil se také poslech a porozumění čtenému textu, jakož i použití gramatických struktur v textu.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup
27.01.2018
24. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících v oboru Kuchař, Cukrář a Číšník se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Barman. Naše škola vytvořila tříčlenné
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz