úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Informace pro učitele, žáky a rodiče » Odborný výcvik
tisk

Odborný výcvik

Potřeby pro odborný výcvik

Obor Zahradník
  • Roubovací nůž – jednostranný (zavírací) 150,- Kč
  • Očkovací nůž – zavírací 150,- Kč
  • Zahradnické nůžky dvousečné 250 – 500 Kč
  • Brousek – hrubý 30 Kč, jemný 100 Kč
  • Pracovní oblečení – montérky, pracovní obuv, teplou bundu – 1500 Kč

Nože a zahradnické nůžky lze zakoupit v zahradnických prodejnách. Brousky lze zakoupit v železářství.
Sešit tvrdé desky.

Potřebná částka cca 2.500 Kč


Obor Jezdec a chovatel koní
  1. Pracovní pomůcky ke koním
  • bičík
  • čištění – hřbílko gumové, jemný žíněný kartáč, hadr, háček na kopyta (500 Kč)
  1. Pracovní oblečení ke koním (montérky) + pracovní obuv, pokrývka hlavy (šátek, čepice), teplá bunda nebo vesta na zimu (1 000 Kč)
  2. Jezdecké oblečení – rajtky, přiléhavé tričko/halenka, bunda, jezdecké boty (hladká podrážka – gumové nebo kožené) popř. chepsy, přilba tříbodová jezdecká, v zimním období nejsou povoleny široké termoboty – zimní. (4 000 Kč)
  3. Páteřní vesta dle vlastního uvážení.
  4. Sešit A4 tvrdé desky – bude mít žák po celé tři roky
Připojištění dítěte – úrazy.
Potřebná částka na zakoupení výše uvedených věcí 5.500 Kč

 

OBOR VZDĚLÁNÍ Jezdec a chovatel koní 41-53-H/02

Rozpis I. ročník 17–18
Rozpis II. a III. ročník 17–18
Odjezdy vlaků Napajedla
Odjezdy vlaků Tlumačov

OBOR VZDĚLÁNÍ ZAHRADNÍK 41-52-H/01

PRACOVIŠTĚ

  • Zahradnictví – Zdeněk Kohout,Tlumačovská 286 Kvasice  
  • Státní zámek Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži, Sněmovní náměstí 1,767 01 Kroměříž
  • Střední škola hotelová a služeb Kroměříž

Rozdělení pracovišť 41-52-H/01 obor Zahradník školní rok 2017–18

Rozdělení pracovišť

Informace o odborném výcviku žáků učebních oborů Kuchař - číšník, Cukrář a Pekař

V průběhu celé učební doby se pravidelně střídá týden teoretického vyučování s týdnem odborného výcviku. Žáci vykonávají odborný výcvik skupinovou formou pod vedením učitele odborného výcviku na školních pracovištích, nebo individuálně na smluvních pracovištích pod dohledem instruktorů.
Pracovní doba žáků prvního ročníku je 6 hod, v druhém a třetím ročníku 7 hod denně. Výuka probíhá ve všedních dnech v době školního vyučování. Za vykonanou produktivní práci jsou žáci odměňováni podle zákona 561/2004 Sb. § 122.
Veškerá zařízení a vybavení jednotlivých provozoven jsou žákům k dispozici a učí se s nimi pracovat a používat je.
Pokud žák na odborný výcvik nenastoupí (např. ze zdravotních důvodů), případně onemocní v jeho průběhu, je jeho povinností informovat svého učitele OV nebo instruktora na pracovišti kam byl zařazen.
Pro žáky učebního oboru Kuchař- číšník slouží pro skupinovou výuku pracoviště Restaurace Alfa v Kroměříži a dále dvě restaurace a dvě kuchyně v areálu školy. Na individuální praxi jsou zařazováni do různých restaurací v Kroměříži například Scéna, Černý orel, Radniční sklípek, Vodní meloun a jiné. Další smluvní pracoviště máme k dispozici v Holešově a Bystřici pod Hostýnem. U tohoto oboru jsou žáci povinni ve dnech odborného výcviku odebírat stravu
Žáci učebního oboru Cukrář pracují převážně pod dohledem učitelů OV ve školních cukrářských dílnách. Až ve 2. a 3. ročníku část žáků pracuje na smluvních pracovištích v Kroměříži a Zlíně.
Žáci učebního oboru Pekař vykonávají celý odborný výcvik pod dohledem učitelů OV ve školní pekárně v Kroměříži, která je umístěna v areálu školy.


Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Výběrové řízení
18.04.2019
„Výběrové řízení – Dodávka a montáž pekařské pece“
Gastro Mánes 2019
13.04.2019
Ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž se 10. dubna 2019 uskutečnil již 13. ročník celostátní soutěže Gastro Mánes zaměřený na studenou kuchyni. Celá soutěž se nesla v duchu „Vařit se má s láskou a s úsměvem“.
Fairtrade den na téma Indie
11.04.2019
9. dubna 2019 se uskutečnil na naší škole FT den na téma Indie. V dopoledních hodinách proběhla ve společenském sále prezentace a výstava pro studenty středních škol s ochutnávkou indického čaje.
SŠHS Kroměříž na prvních jarních závodech v Opavě
11.04.2019
První dubnový víkend 6. – 7. 4. 2019 strávila Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování odborných předmětů oboru Jezdec a chovatel koní), startující pro letošní sezonu 2019 za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž,
Zájezd do Budapešti
09.04.2019
Dne 3. 4. 2019 uspořádala studentská firma Travel&meeT ze 3.E zájezd do Budapešti, kde si pro účastníky připravila opravdu pestrý program plný poznávání města.
Carving – kuchařská artistika v Hradci Králové 2019
01.04.2019
Gastronomičtí řezbáři vytvářeli umělecká díla na dalším ročníku Vitana Cup 2019, kterou pořádala pobočka AKC ČR Východní Čechy v kongresovém centru Aldis.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz