úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Informace pro učitele, žáky a rodiče » Odborný výcvik
tisk

Odborný výcvik

Potřeby pro odborný výcvik

Obor Zahradník
  • Roubovací nůž – jednostranný (zavírací) 150,- Kč
  • Očkovací nůž – zavírací 150,- Kč
  • Zahradnické nůžky dvousečné 250 – 500 Kč
  • Brousek – hrubý 30 Kč, jemný 100 Kč
  • Pracovní oblečení – montérky, pracovní obuv, teplou bundu – 1500 Kč

Nože a zahradnické nůžky lze zakoupit v zahradnických prodejnách. Brousky lze zakoupit v železářství.
Sešit tvrdé desky.

Potřebná částka cca 2.500 Kč


Obor Jezdec a chovatel koní
  1. Pracovní pomůcky ke koním
  • bičík
  • čištění – hřbílko gumové, jemný žíněný kartáč, hadr, háček na kopyta (500 Kč)
  1. Pracovní oblečení ke koním (montérky) + pracovní obuv, pokrývka hlavy (šátek, čepice), teplá bunda nebo vesta na zimu (1 000 Kč)
  2. Jezdecké oblečení – rajtky, přiléhavé tričko/halenka, bunda, jezdecké boty (hladká podrážka – gumové nebo kožené) popř. chepsy, přilba tříbodová jezdecká, v zimním období nejsou povoleny široké termoboty – zimní. (4 000 Kč)
  3. Páteřní vesta dle vlastního uvážení.
  4. Sešit A4 tvrdé desky – bude mít žák po celé tři roky
Připojištění dítěte – úrazy.
Potřebná částka na zakoupení výše uvedených věcí 5.500 Kč

 

OBOR VZDĚLÁNÍ Jezdec a chovatel koní 41-53-H/02

Rozpis I. ročník 17–18
Rozpis II. a III. ročník 17–18
Odjezdy vlaků Napajedla
Odjezdy vlaků Tlumačov

OBOR VZDĚLÁNÍ ZAHRADNÍK 41-52-H/01

PRACOVIŠTĚ

  • Zahradnictví – Zdeněk Kohout,Tlumačovská 286 Kvasice  
  • Státní zámek Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži, Sněmovní náměstí 1,767 01 Kroměříž
  • Střední škola hotelová a služeb Kroměříž

Rozdělení pracovišť 41-52-H/01 obor Zahradník školní rok 2017–18

Rozdělení pracovišť

Informace o odborném výcviku žáků učebních oborů Kuchař - číšník, Cukrář a Pekař

V průběhu celé učební doby se pravidelně střídá týden teoretického vyučování s týdnem odborného výcviku. Žáci vykonávají odborný výcvik skupinovou formou pod vedením učitele odborného výcviku na školních pracovištích, nebo individuálně na smluvních pracovištích pod dohledem instruktorů.
Pracovní doba žáků prvního ročníku je 6 hod, v druhém a třetím ročníku 7 hod denně. Výuka probíhá ve všedních dnech v době školního vyučování. Za vykonanou produktivní práci jsou žáci odměňováni podle zákona 561/2004 Sb. § 122.
Veškerá zařízení a vybavení jednotlivých provozoven jsou žákům k dispozici a učí se s nimi pracovat a používat je.
Pokud žák na odborný výcvik nenastoupí (např. ze zdravotních důvodů), případně onemocní v jeho průběhu, je jeho povinností informovat svého učitele OV nebo instruktora na pracovišti kam byl zařazen.
Pro žáky učebního oboru Kuchař- číšník slouží pro skupinovou výuku pracoviště Restaurace Alfa v Kroměříži a dále dvě restaurace a dvě kuchyně v areálu školy. Na individuální praxi jsou zařazováni do různých restaurací v Kroměříži například Scéna, Černý orel, Radniční sklípek, Vodní meloun a jiné. Další smluvní pracoviště máme k dispozici v Holešově a Bystřici pod Hostýnem. U tohoto oboru jsou žáci povinni ve dnech odborného výcviku odebírat stravu
Žáci učebního oboru Cukrář pracují převážně pod dohledem učitelů OV ve školních cukrářských dílnách. Až ve 2. a 3. ročníku část žáků pracuje na smluvních pracovištích v Kroměříži a Zlíně.
Žáci učebního oboru Pekař vykonávají celý odborný výcvik pod dohledem učitelů OV ve školní pekárně v Kroměříži, která je umístěna v areálu školy.


Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.12.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
PROJEKT IREAS - workshop exotické ovoce
12.12.2018
Žáci oboru kuchař – číšník třídy 2 A se v rámci projektu Ireas – Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii dozvěděli spoustu informací o významu a využití exotického ovoce v gastronomii. V průběhu workshopu
Barmanský kurz
12.12.2018
Ve dnech 26. – 30. 11. 2018 se na Střední škole hotelové a služeb uskutečnil Základní barmanský kurz pro studenty naší školy, kteří mají zájem dále prohlubovat znalosti a dovednosti v oblasti nápojové gastronomie. Tento kurz probíhal formou výuky lektorů
Baristický kurz
12.12.2018
Ve dnech 10. 12. – 11. 12. 2018 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Základní kurz Barista junior, který vedl lektor CBA Tomáš Zahradil. Kurz byl zaměřen
Pokračovací kurz carvingu v Kroměříži
10.12.2018
Ve dnech 6. a 7. prosince 2018 se na naší škole konal POKRAČOVACÍ KURZ CARVINGOVÉ AKADEMIE
Přednáška o levném cestování
08.12.2018
V pondělí 3. 12. 2018 si studentská firma Travel&meeT třídy 3. E pozvala známou cestovatelku Hanu Machalovou, která si pro studenty hotelové školy připravila velmi poutavou přednášku o levném a strategickém cestování. Přednáška začala v 10:00 ve velkém
Francouzská kuchyně
04.12.2018
V úterý 27. 11. 2018 se uskutečnila na hotelové restauraci francouzská kuchyně. Akce oficiálně probíhala od 11:30 do 15:00. Samotné přípravy trvaly mnohem déle. Tato akce byla zároveň praktickou maturitní zkouškou dvou žákyň třídy 4. F
Vánoční krmení koní
04.12.2018
na Štědrý den 24. 12. 2018
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz