úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Soutěže » B 83 Gastro Mánes
tisk

B 83 Gastro Mánes

Vařit se má s láskou a s úsměvem

Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V Prostorách SŠHS Kroměříž se dne 4. dubna 2018 uskutečnil již 12. ročník v přípravě studené kuchyně.
Soutěžící předváděli své kuchařské, aranžovací i servírovací dovednosti. K výčtu jejich umění je třeba přidat také schopnost komentátorskou, kdy museli popsat průběh přípravy salátu, případně jej doplnit zajímavostmi o vybraných surovinách.
Všichni zúčastnění nezklamali originalitou nápadů, pečlivostí při přípravě a snahou předvést svou práci v co nejlepším světle. Tématem letošního soutěžního klání byla příprava plněných hrušek, chuťovky s hlavní surovinou křen a předkrmový salát. Dvojčlenná družstva nejdříve uchystala výrobky v připravených prostorách, poté ve vylosovaném pořadí předvedla při pódiovém vystoupení přípravu předkrmového salátu s tropickým ovocem.
Odborná porota hodnotila pestrost surovin, preciznost práce soutěžících, ale také dodržování hygienických pravidel a v neposlední řadě i způsob, jakým si dvojice komentovala své pódiové vystoupení jako např. Papájovo-mangový thajský salát, Letní osvěžení s jižním ovocem a pomerančovým likérem Cointreau, Tropický mls, či Honzův salátek. Samozřejmě, že velkou roli při udílení bodů sehrála chuť předložených výrobků a vlastní aranžmá.
Vítězem soutěže se stalo družstvo z SOŠ, SOU Třešť Anita Štanglová a Jan Musílek. Druhou příčku obsadili Tereza Hořínková a Radim Polášek z OU a PrŠ Hlučín, třetí místo získali Nikola Petrová a Filip Černoch z OU a PrŠ Nový Jičín. Domácí soutěžní družstvo SŠHS ve složení Kristýna Šímová a Marek Drizi, žáci 1. ročníku oboru Stravovací a ubytovací služby – kuchařské práce připravili pod vedením Jany Valachové výborné plněné hrušky s karamelem, křenové čtverhránky a salát Tropimix.
Zúčastnění obdrželi diplomy, věcné ceny a poháry pro vítěze. Záštitu nad soutěží převzalo MŠMT ČR. Poděkování patří také všem sponzorům, pedagogům a soutěžícím, kteří se na přípravě a realizaci soutěže podíleli.
Účastníci soutěže:
OU Cvrčovice, OU a PrŠ Hlučín, OU a PrŠ Nový Jičín, SŠ prof. Z. Matějčka Ostrava – Poruba, SOŠ a SOU Třešť, SŠHS Kroměříž.




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Mezinárodní soutěž tradičních zápřeží o pohár Jana arcibiskupa olomouckého v Kroměříži 28. – 29. září 2019
07.10.2019
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se podílela na organizaci a průběhu mezinárodní soutěže tradičních zápřeží.
Praktický exekutivní týden
19.09.2019
Závěrečný exekutivní týden se uskutečnil na Vysoké škole hotelové spol. s r. o. v Praze od 9. 9. – 13. 9. 2019.
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
04.09.2019
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky maturitních oborů hotelnictví se konal ve dnech 29. 8. – 1. 9. 2019.
Výzva k podání nabídky
22.08.2019
Zadávací podmínky
Vyhlášení 4. kola přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020
20.08.2019
Vyhlášení 4. kola přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020
Škola vaření a kávy v Itálii
02.08.2019
SŠHS Kroměříž pořádá v letošním roce tematicky zaměřený zájezd do Itálie.
Výzva k podání nabídky
29.07.2019
Zadávací podmínky
Pohár města Kroměříže 2019
21.06.2019
V sobotu 16. června proběhl XXIII. ročník jezdeckých závodů pořádaných naší školou. Žáci a učitelé oboru Jezdec a chovatel koní celý týden připravovali parkurové kolbiště, tak aby v sobotu vše vyvrcholilo.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz