úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Studium » Dvouleté nástavbové studium
tisk

Dvouleté nástavbové studium

Dvouleté nástavbové studium

  • 64-41-L/51 Podnikání
Délka přípravy: 2 roky

Základní podmínky pro přijetí: úspěšně dokončený tříletý obor vzdělání s  výučním listem
Způsob ukončení: maturitní zkouška
Dosažené vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou

Studijní obor prohlubuje a rozšiřuje znalosti, které žáci získali ve tříletém učebním oboru. Toto rozšíření a prohloubení je zaměřeno především do oblasti administrativně ekonomické s cílem připravit absolventa pro zvládnutí podnikatelských aktivit. Důraz je kladen i na zvýšení jazykově komunikativních dovedností.
Typickými činnostmi, kterými se absolventi studijního oboru podnikání budou zabývat, jsou manažerské a marketingové činnosti ve firmě či společnosti, činnosti spojené s nákupem, výrobou a prodejem, činnosti zabezpečující finanční hospodaření firmy či společnosti, jako je například účetnictví, cenová tvorba, daňová agenda, dále činnosti spojené se získáváním a využíváním informací a jejich počítačovým zpracováním. Do učebního plánu je zařazeno také odborné vzdělávání a to v předmětu zbožíznalství.

Absolventi studijního oboru, kteří úspěšně vykonali maturitní zkoušku, se mohou ucházet o studium na vysokých školách a o pomaturitní studium za stejných podmínek jako absolventi ostatních druhů středních škol poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou.

 

Učební plán dvouletého nástavbového studia
zakončeného maturitní zkouškou
Dotace vyučovacích hodin
           
Názvy předmětů 1. ročník     2. ročník  
Český jazyk 2     2  
Anglický jazyk 4     4  
Německý jazyk  2     2  
Dějepis 0     1  
Očanská nauka 1     2  
Chemie 1     1  
Matematika 3     3  
Literatura 2     1  
Tělesná výchova 2     2  
Informatika 1     1  
Ekonomika 3     3  
Učební praxe 2     0  
Aplikovaná ekonomie 0     1  
Marketing 2     0  
Management 0     1  
Právo 0     2  
Účetnictví a daně 4     4  
Zbožíznalství 2     2  
Profesní komunikace 1     0  
Písemná a elektronická komunikace 2     0  
Elektronické projektování 0     2  
CELKEM 34     34  

Žáci 1. ročníku absolvují povinnou dvoutýdenní odbornou praxi o prázdninách v oboru vzdělání, pro který získali výuční list. Seznámí se také s ekonomikou daného podniku a dle navrženého formuláře vypracují zprávu.
Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz