úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Studium » S maturitní zkouškou » 65-41-L/01 Gastronomie – Kuchař
tisk

65-41-L/01 Gastronomie – Kuchař

Čtyřletý studijní obor určený pro chlapce i dívky. Základní podmínkou je odpovídající zdravotní stav. Žáci musí být držiteli potravinářského průkazu. Příprava je zakončena maturitní zkouškou.

Studijní obor připravuje žáky na zvládnutí technologie přípravy jídel pro běžné a slavnostní příležitosti včetně jídel dietních, na expedici jídel a nápojů, ovládání techniky přípravy a dokončování jídel před hostem, sestavování jídelních a nápojových lístků, ovládání základů obsluhy a s ní související činnosti, ovládání moderní administrativní techniky. Žák získá přehled o strojním zařízení a technickém vybavení provozoven společného stravování a dovede je prakticky využívat.

Teoretická výuka poskytuje vzdělání ve všeobecných a odborných předmětech. Odborné znalosti získávají žáci v předmětech technologie, stolničení, potraviny a výživa, speciální technologie, ekonomika a účetnictví a marketing. V rámci nadstandardní výuky mohou absolvovat kurz studené kuchyně.

Na teoretické vyučování navazuje odborný výcvik, který probíhá v restauraci hotelové školy na Pavlákově ulici, v Kavárně Slavia a dalších podnicích společného stravování v Kroměříži. Žáci se účastní praxí ve Spolkové republice Německo, Itálii, Španělsku a Řecku.

Úspěšní absolventi mají možnost ucházet se o přijetí ke studiu na oborově odpovídající vyšší odborné škole nebo na vysoké škole.

Absolventi studijního oboru kuchař nacházejí uplatnění v podnicích společného stravování, zejména ve funkcích kuchař – kuchařka, a podle osobních předpokladů i ve vyšších provozních funkcích.

Učební plán čtyřletého středního vzdělání s maturitní zkouškou
               
Dotace vyučovacích hodin
Názvy předmětů 1. ročník   2. ročník   3. ročník   4. ročník
               
Český jazyk a literatura 3   3   2   2
Anglický jazyk 3   3   3   3
Německý jazyk 3   3   3   3
Dějepis 2   *   *   *
Občanská nauka *   1   1   1
Fyzika 1   *   *   *
Chemie 1   1   *   *
Biologie a ekologie *   1   *   *
Matematika 2   2   2   2
Tělesná výchova 2   2   1   1
Informační a komun. tech. 1   1   1   *
Marketing *   *   *   1
Management *   *   *   1
Ekonomika a účetnictví 2   2   1   2
Aplikovaná ekonomie *   *   1   1
Potraviny a výživa 1   1   1   1
Technologie 2   2   2   1
Společnská výchova 1   *   *   *
Komunikace ve službách *   1   *   *
Stolničení 1   1   1   *
Písemná a elektr.komunikace 2   2   *   *
Odborný výcvik 6   7   14   14
CELKEM 33   33   33   33

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz