úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Studium » Tříleté obory OU s výučním listem » 29-51-E/01 Potravinářská výroba
tisk

29-51-E/01 Potravinářská výroba

ŠVP Cukrářské práce

Délka přípravy 3 roky
Určeno pro hochy a dívky
Ukončení vzdělání: závěrečná zkouška
Získané vzdělání: střední vzdělání s výučním listem


Odborné vzdělávání poskytuje žákům soubor vědomostí, praktických dovedností a návyků nezbytných pro jejich budoucí uplatnění, zejména v profesi cukrář.
Absolvent ŠVP cukrářské práce disponuje odbornými kompetencemi příslušnými pro výkon jednodušších cukrářských a pekařských prací. Uplatní se při ruční i strojové výrobě a odbytu cukrářských výrobků, jemného a trvanlivého pečiva ve velkých, středně velkých i malých provozech potravinářské výroby i ve službách potravinářského charakteru.
Absolvent je schopen vykonávat činnosti související se skladováním surovin a pomocných látek, přejímku, přípravu, třídění, hodnocení a manipulaci surovin, jejich technologické zpracování, balení a expedici hotových výrobků.
Odborné vzdělávání se skládá z učiva praktického charakteru, které je obsaženo v předmětu odborný výcvik a učiva teoretického charakteru, obsaženého v předmětech cukrářské suroviny, cukrářská technologie, odborné kreslení, cukrářské stroje a zařízení a hospodářské výpočty.
Odborná příprava má těžiště v přípravě na výkon prací spojených s cukrářskou výrobou.

Vyučované předměty:
Český jazyk a literatura
Matematika
Občanská výchova
Tělesná výchova
Informatika
Zdravotní výchova
Cukrářská technologie
Cukrářské suroviny
Cukrářské stroje a zařízení
Odborné kreslení
Hospodářské výpočty
Odborný výcvik




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Zahájení 16. ročníku soutěže „Moravský pohár 2018“
18.04.2018
Úterní odpoledne 17. dubna 2018 byl ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži zahájen 16. ročník soutěže cukrářských dovedností s mezinárodní účastí „Moravský pohár 2018“.
Moravský pohár 2018
17.04.2018
Tisková zpráva
Maďarsko 2017
11.04.2018
První říjnový den odjelo 10 žáků SŠHS Kroměříž s pedagogickým dozorem na třítýdenní odbornou stáž do Budapešti. Stáž se konala v rámci programu Erasmus+, který hradí veškeré náklady.
Změna učeben
10.04.2018
Změna učeben
Gastro Mánes 2018
06.04.2018
Vařit se má s láskou a s úsměvem
Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V prostorách
Hradec Králové – Gastro Vitana Cup 2018
28.03.2018
Dne 15. 3. 2018 pořádala studentská firma Ferda ze 3. F zájezd do Hradce Králové na Gastro Vitana Cup 2018.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2018
26.03.2018
Závěrečná tisková zpráva GKM 2018
Gastro Kroměříž 2018 online druhý den
23.03.2018
Dnes, v pátek 23. března 2018, pokračuje 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018. Dnes budou soutěžit účastníci v kategoriích
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz