úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Ze života školy » »

Ze života školy

Gastronomický workshop na hotelové škole [06.10.2010]
30. září se uskutečnil první pracovní gastronomický workshop, který pořádala Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž a Asociace kuchařů a cukrářů ČR - pobočka Severní Morava a Slezsko na téma „Nové trendy v gastronomii".
V dopoledním bloku proběhly odborné přednášky, které obsahovaly následující témata: Jedlé květy v gastronomii - přednášel prof. Ing. Karel Kopec; Vstup vinařské a zahradnické produkce do soustavy technologií v gastronomii - přednášel prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc; Inovace pokrmů netradičními přísadami mořských a sladkovodních řas - přednášela Ing. Mišurcová, Ph.D.; Perla Zlínska - Regionální výrobky Zlínského kraje - přednášel doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.; Pohled do japonské gastronomie - přednášel Ing. Gál, Ph.D.; Pečivo jako funkční potravina - přednášela Ing. Burešová, Ph.D.; Molekulární gastronomie a Food pairing - přednášel Ing. Mlček, Ph.D.; Umami - přednášel Ing. Forman Václav a Alternativní výživa, alternativa masa - přednášela Ing. Lužná Dagmara. Všechny přednášky byly evidované ve sborníku, který byl vydán formou CD a má ISBN 978-80-7318-944-0.
V odpoledním bloku proběhly prezentace ukázek nových trendů v gastronomii včetně ochutnávky jídel a odborných výkladů. Ve spolupráci s Agrární komorou ČR byly v rámci projektu "Perla Zlínska" prezentovány i regionální potraviny a výrobky z nich.






autor: správce

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz