úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Ze života školy » »

Ze života školy

Gastronomický workshop na hotelové škole [06.10.2010]
30. září se uskutečnil první pracovní gastronomický workshop, který pořádala Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž a Asociace kuchařů a cukrářů ČR - pobočka Severní Morava a Slezsko na téma „Nové trendy v gastronomii".
V dopoledním bloku proběhly odborné přednášky, které obsahovaly následující témata: Jedlé květy v gastronomii - přednášel prof. Ing. Karel Kopec; Vstup vinařské a zahradnické produkce do soustavy technologií v gastronomii - přednášel prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc; Inovace pokrmů netradičními přísadami mořských a sladkovodních řas - přednášela Ing. Mišurcová, Ph.D.; Perla Zlínska - Regionální výrobky Zlínského kraje - přednášel doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.; Pohled do japonské gastronomie - přednášel Ing. Gál, Ph.D.; Pečivo jako funkční potravina - přednášela Ing. Burešová, Ph.D.; Molekulární gastronomie a Food pairing - přednášel Ing. Mlček, Ph.D.; Umami - přednášel Ing. Forman Václav a Alternativní výživa, alternativa masa - přednášela Ing. Lužná Dagmara. Všechny přednášky byly evidované ve sborníku, který byl vydán formou CD a má ISBN 978-80-7318-944-0.
V odpoledním bloku proběhly prezentace ukázek nových trendů v gastronomii včetně ochutnávky jídel a odborných výkladů. Ve spolupráci s Agrární komorou ČR byly v rámci projektu "Perla Zlínska" prezentovány i regionální potraviny a výrobky z nich.






autor: správce

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz