Dne 12. 2. 2020 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskutečnil 21. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže pod záštitou České barmanské asociace z. s.. Soutěžilo se ve třech kategoriích, Junior Cocktail Competition, Junior Mistr Kávy a Junior Teatender Competition.
Kategorie Junior Cocktail Competition se zúčastnilo 22 soutěžících, kteří měli za úkol připravit 3 porce Fancy Cocktail dle vlastních originálních receptur a 1 porci Classic Cocktail - Gin & Tonic. Vítězství v této kategorii si odvezla Kociánová Barbora ze SSŠ gastronomie s.r.o. Praha, 2. místo Janda Jan a 3. místo Frischová Nikola.
Speciální ocenění Best Hospitable Bartender bylo uděleno Boháčovi Branislavovi z Hotelové akademie Ľudovíta Wintera z Piešťan za skvělý výkon.
V kategorii Junior Mistr Kávy soutěžilo 17 soutěžících, kteří měli za úkol připravit espresso, cappuccino a 1 volný nápoj dle svého výběru. Vítězství si odvezl Hrdý Vladimír z Hotelové akademie Ľudovíta Wintera z Piešťan, 2. místo Šmatlánková Bianka a 3. místo Bohlová Barbora.
V kategorii Junior Teatender Competition se zúčastnilo 9 soutěžících. Každý soutěžící měl za úkol připravit polozelený klasický čaj včetně servisu komisařům. Dále proběhla ochutnávka formou slepé degustace 4 čajů z 8 druhů a příprava volného nápoje, při které byl použit čaj od společnosti OXALIS. Vítězství si odvezl Janíček Matej opět z Hotelové akademie Ľudovíta Wintera z Piešťan, 2. místo Fricová Veronika a 3. místo Tranová My Anh.
Poděkování patří všem zúčastněným soutěžícím, kteří skvěle reprezentovali své školy i jejich pedagogům, kteří své studenty na soutěž připravovali. Dále bychom chtěli poděkovat komisařům CBA a všem sponzorům soutěže, bez kterých by tato soutěž nemohla proběhnout.
Soutěž byla praktická maturitní práce třídy 4. E oboru Hotelnictví a cestovní ruch Anety Olšanské, Adriany Drálové, Ladislavy Jandové, pod vedením Mgr. Andrey Mišurcové.