Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se uskutečnil od 28. 3. - 1. 4.2022 základní barmanský kurz pod vedením dlouholetého licenčního lektora CBA a vítěze několika světových barmanských soutěží Karla Zapalače.
Účastníci kurzu měli možnost se seznámit nejen s teoretickými základy o surovinách na baru, vybavením a pracovními postupy s jednotlivými míchacími médii, ale především získali cenné praktické dovednosti, jak se pohybovat za barem a připravit nejznámější nealkoholické i alkoholické míchané nápoje podle receptur a také jak správně drink servírovat.
Kurz účastníci zakončí vždy závěrečnou zkouškou, která se skládá z písemného testu, ústního pohovoru a praktické přípravy vylosovaného drinku. Nejzručnější barmani obdrželi do pana lektora ještě zvláštní ocenění.
Kurz byl připraven jako součást dalšího vzdělávání gastronomických oborů a postavil studentům základ k dalšímu kroku stát se profesionálním barmanem. Úspěšní absolventi kurzu mohou dále zvyšovat odbornou kvalifikaci v rámci soutěží v Junior Shakeru CBA. Pro další zájemce pak přicházíme se zprávou, že v příštím školním roce nabídneme kurz znovu a přidáme i další BARTENDER´S Master Class -pokračující s prvky flairu, molekulární mixologie.
Přeji ještě jednou všem hodně štěstí a úspěchů, kteří kurz zvládli a také obdrželi certifikát CBA, platný ve všech zemích Mezinárodní barmanské asociace.
Mgr. Andrea Mišurcová