Od 4. 2. – 7. 2. 2025 probíhal ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž kurz pro studenty gastronomických oborů - sommeliérská pečeť, ve kterém se studenti dozvěděli informace o pěstování, výrobě vína, klasifikaci, snoubení pokrmů s víny, tvorbě vinného lístku i marketingu podniku. Prakticky si vyzkoušeli otevírání vína, dekantaci červeného vína, sabráž sektu. Na závěr kurzu všichni úspěšně složili test i praktickou zkoušku. Všem účastníkům gratulujeme a věříme, že své znalosti a dovednosti studenti uplatní v dalším profesním růstu.
Velké poděkování patří především lektorovi kurzu panu Marianovi Jemelíkovi, který pracuje jako hlavní sommelier ve Víno Hruška, také jako obchodní manažer, degustátor a lektor gastronomie a ve svém pracovně nabitém programu naše studenty intenzívní výukou provázel a nadchl pro tento obor nápojové gastronomie.
Mgr. Andrea Mišurcová